Denník N

Zrodil sa nový otec národa

Je jedno, kde zavíta. Vždy sa okolo neho zhromaždí dav ľudí, fotí sa s mužmi, ženami, deťmi, aj s dôchodcami. Na celom Slovensku je hviezda, máte pocit, že do vášho mesta prišiel Peter Sagan. Rodí sa nový otec národa – Peter Pellegrini.

Je to neuveriteľné. Všade, kde sa zjaví je hviezda. Pellegrini sa prechádza po námestí a ľudia spontánne tlieskajú. Vidieť sme to už mohli v mnoho mestách, kde bývalý premiér zavítal v rámci zbierania podpisov pre svoju novú stranu. Je na vrchole.

Pamätáte si, ako chodil po Slovensku otec národa? Veľké mítingy na pasienkoch, hrdý národniar, ktorý spieval Vivat Slovakia! Jeho strana HZDS začala prvým snemom v Banskej Bystrici. Dnes sa v tomto istom meste rodí jeho nástupca.

Paradoxom je, že druhý otec národa nie je v politike žiadnym nováčikom. V politike je už od roku 2002, vyviezol sa na chrbte Róberta Fica a kvôli vražde investigatívneho novinára sa náhodou dostal na miesto premiéra. Dnes je z neho celebrita. Rýchlo zo seba striasol toxickú značku SMER a je novou tvárou. Veľmi podobnou Vladimírovi Mečiarovi. Ak by vo svete nezúrila korona, tak by sme sa určite dočkali aj mítingu na pasienkoch.

Je to úžasný príbeh. V ľuďoch nadobudol dojem, že je omnoho lepšou alternatívou voči súčasnému premiérovi. Široká verejnosť si myslí, že zvládol skvelo korona krízu. Stihol však zažiť len jej začiatok, ktorý využil na nákup predražených rúšok. Práve expresívne a infantilné vyjadrovanie pána premiéra robí z Petra Pellegriniho hviezdu, ktorá môže navrátiť slušnosť do parlamentu. Aspoň si to teda myslí verejnosť a Igor Matovič tomu napomáha.

Zrodil sa druhý otec národa. Čo to znamená pre Slovensko? Túto krajinu čakajú opäť 13. dôchodky, vlaky, autobusy a po novom hádam aj lietadlá zadarmo a vydrancovaný štátny rozpočet. Slovensko si na dobrú vládu počká ešte minimálne 12 rokov.

Teraz najčítanejšie