Denník N

Ako pán poslanec dokázal Kotlebovi, že má gule (komentár)

#ruskoniejehanba

Covid-19 dal príležitosť niektorým ľuďom verejne odprezentovať svoju nedokonalosť

Posledné dni sa toho na Slovensku v súvislosti s koronavírusom udialo viac než dosť. Denné prírastky sa vrátili k číslam, ktoré sme tu mali v čase kumulácie prvej vlny, teda pred niekoľkými mesiacmi, keď sme svoje obydlia opúšťali so strachom v očiach, rúškami na ústach a nedostatkovou dezinfekciou na rukách. Odvtedy sa toho zmenilo veľa. Z odborníkov sa stali hlupáci, z premiéra influencer a z fašistov odborníci na náhubky, vakcíny, mytológiu, 5G siete a čapovanie, respektíve čipovanie. Iróniou je, že práve Marianov pešiak je prvým slovenským poslancom, ktorý sa aj s rodinou nakazil počas máčania nôh v Bulharsku. ĽSNS považuje nosenie rúšok za šikanu, Kotleba vyzýva otcov, ktorí nestratili gule, aby bránili svoje deti odmietaním rúšok a ignorovaním umývania rúk. Jeho poslanec gule očividne má a aby dokázal, že ich má až po kolená, nechránil svoje dieťa ani na dovolenke a doprial mu covidovú skúsenosť. ĽSNS má po vrahovi, násilníkoch, prostorekých rečníkoch a sexuálnych gurmánoch ďalšieho pseudomučeníka. Naviac youtube Majovi vymazal jeho odborný vlog, v ktorom sa venoval téme neexistencie Covid-19. Gratulujem, oficiálne sa tak zaradil medzi svetových lúzrov.

Na šťastie pre Mariana, ešte stále je tu naša intermitentne zmätená vláda, ktorá mu nevedomky v mnohom sekunduje. Igor dal svojmu miništrantovi na Ministerstve zdravotníctva jednoznačne najavo, že ho v prípade nesúhlasu voliča názory odborníkov nezaujímajú. A konzíliu odborníkov to neprekáža, stiahli chvost ako roztrasené čivavy. Čo si má myslieť občan, keď v priebehu pár hodín počúva najskôr o karanténe, neskôr o povinných rúškach  počas vyučovania? Chaos.

Pán minister priznal dva týždne pred koncom prázdnin druhú vlnu. Konečne. Nárast pozitívnych prípadov sme po uvoľnení opatrení očakávali, aj keď intenzita ignorácie ochranných doporučení občanmi ma nemilo prekvapila.

Tragikomicky vyznieva postoj národa, ktorého veľká časť viac než existencii Covid-19 verí čipom vo vakcínach, k záchytu pozitívnych pacientov v nemocniciach. V situácii, keď môžeme lekárov s láskou nenávidieť, priať im smrť a nazvať ich bielou mafiou, je ľahké aj v existenciu koronavírusu uveriť. Nič nedokáže Slovákov spojiť tak, ako nenávisť voči nejakej skupine. A tu je zdravotník ideálnou voľbou.

Pán premiér sa nechal počuť, že vláda pripravuje odmenu pre tých, ktorí bojovali proti covidu v prvej línii. Ak by sa to týkalo aj mňa (ak vôbec, pôjde vysoko pravdepodobne len o štátnych zamestnancov), poviem mu, nech si ich strčí do … Oči nám zalepovať nemusí, 50 miliónov by mohlo mať aj lepšie využitie. Čo si o odmene pre uvedené skupiny myslia občania, si asi viete predstaviť. V diskusiách sa pretekajú v tom, kto použije pre výraz, nenažrané svine, krajšie pomenovanie.

Tak teda. Užite si posledné týždne voľna. Nie pre to, že máte dovolenky, deti majú prázdniny a je teplo. Pre to, lebo postoj väčšiny neodvratne vedie k obnove núdzového stavu a množstva opatrení. Rád by som sa mýlil, bodaj by. Môj omyl by ma potešil. Realita dnešných dní ma však optimizmom nenapĺňa…

Facebook: Milan Kulkovsky blog

 

Teraz najčítanejšie

Milan Kulkovský

Lekár, primár Interného oddelenia NsP Považská Bystrica. „Svet je príliš nebezpečný pre život, nie kvôli ľuďom konajúcim zlo, ale kvôli tým, ktorí sedia a nechajú ich konať." A.Einstein