Denník N

MUSICBOX 2020: Hudba, ktorú milujem | 35. týždeň

Koniec leta, začiatok školy a druhá vlna koronavírusu. Tieto nelákavé výhliadky určite pomôže stlmiť dobrá muzika. Čím jej bude viac, tým lepšie. Nešetrite na hlasitosti.

THE WHITE BUFFALO: On The Windows’s Walk (2020)

The White Buffalo je prefosionálne prezývka a divadelné meno amerického hudobníka, speváka a skladateľa Jakea Smitha. Nebojte sa teda, nejde o žiadnu neonacistickú kapelku pomýlených ľudí.

Ide o siedmu štúdiovú platňu, produkoval ju Shooter Jennings, ten pracoval aj na minuloročnej sólovke Duff McKagan – Tenderness a na pripravovanom albume Marilyn Manson.

Zaujímavá hudba na pomedzí rocku a folku prináša relaxačnú masáž uší. Miestami mi pripomína niektoré kúsky od Marka Knopflera, čo rozhodne nie je na škodu. Počúvajte a tešte sa z tejto nahrávky rovnako ako ja.

https://music.apple.com/sk/album/on-the-widows-walk/1496949245?l=sk

TIM MCGRAW: Here on Heart (2020)

Troška inteligentného country rozhodne neuškodí, však?

Tim McGraw si vybudoval odkaz nielen ako jeden z najpopulárnejších country hudobníkov za posledné tri dekády, ale aj ako jeden z najúspešnejších umelcov na svete s viac ako 50 miliónmi predaných nosičov. Here on Earth je jeho prvé sólové album za 5 rokov, venuje sa rodine a vzťahom, ktoré si najviac váži.

Album bol síce nahraný ešte pred pandémiou koronavírusu, ale hneď v niekoľkých skladbách spieva o pocitoch izolácie a vďačnosti. Táto zbierka nadväzuje na predchádzajúci sound McGrawa a prináša pekné posolstvo, že sme všetci tu na zemi preto, aby sme sa o seba starali a navzájom si pomáhali.

Here on Earth je platňa s jasným posolstvom, ktoré vyzdvihuje život a lásku. Album je veľmi príjemný a má niekoľko naozaj krásnych lyrických okamihov.

RANDY SCOTT: Elevation (2020)

Afro-americký saxofonista Randy Scott sa narodil v Baltimore (Maryland). Jeho štýl ovplyvni Grover Washington Jr., John Coletrane, Kirk Whalum, Stevie Wonder, Take 6 či Yellowjackets.

Elevation je piaty štúdiový album, obsahuje 10 pekných piesní, ktoré vám určite spríjemnia posledné augustové dni.

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.