Denník N

USA a Kanada na ceste k Sovietskemu zväzu

Jeremy Roenick, Mike Milbury a Don Cherry. Foto – Wikipédia/teasharkie; WeatherExperiment; Jeremy Gilbert (CC BY 2.0; CC BY 3.0; CC BY 2.0)
Jeremy Roenick, Mike Milbury a Don Cherry. Foto – Wikipédia/teasharkie; WeatherExperiment; Jeremy Gilbert (CC BY 2.0; CC BY 3.0; CC BY 2.0)

Nad týmto sa už rozum zastavuje… NHL, zredukovaná v tomto lete pri dohrávke prerušenej minulej sezóny do dvoch kanadských miest, včera na dva dni až do soboty odložila zápasy 2. kola play-off preto, lebo v USA práve prebiehajú pouličné protesty (a nepokoje) proti policajnej brutalite.

USA a Kanada čoraz viac začínajú pripomínať Sovietsky zväz: „Pracující ze všech závodů naší země vyjádřují své upřimné rozhořčení a požadují nejpřísnější trest…“

V americkej televízii NBC vyhodili začiatkom tohto roka hokejového analytika (a bývalú hokejovú hviezdu) Jeremyho Roenicka za to, že mimo svojho pracovného času a pracoviska v neformálnom podcaste povedal, že by rád mal techtle-mechtle so svojou spolumoderátorkou.

Pred pár dňami vyhodila tá istá NBC ďalšieho hokejového analytika (a bývalú hokejovú hviezdu) Mika Milburyho za to, že povedal, že teraz, keď hokejistov izolovaných v kovidovej „bubline“ neodpútavajú od hokeja ženy, môžu sa na hokej lepšie sústrediť.

A už minulý rok vyhodili z kanadskej televízie legendu Dona Cherryho za to, že sa trochu prudšie vyjadril o domnelom nedostatku vlastenectva svojich spoluobčanov.

Pri tomto trende – keď sa človek pomaly už bojí poškriabať za uchom, aby to niekoho smrteľne neurazilo a nepožadoval za to pre previnilca najprísnejší trest, v ideálnom prípade vylúčenie z verejného života (cancel culture) – by ma neprekvapilo, keby oranžový ľudoop v novembri zopakoval svoje nečakané víťazstvo v prezidentských voľbách podobne, ako sa mu to podarilo pred 4 rokmi.

A ak sa to stane, na vine si budú sami títo nadšení bojovníci, neochvejne kráčajúci pod zástavou politickej korektnosti, tak ako v 50. rokoch minulého storočia kráčala a spievala pod červenými zástavami aj u nás na Slovensku Stalinova a Gottwaldova mládež.

Keď je niekto neférový a neustále podsúva svojim politickým či skrátka ideovým/myšlienkovým oponentom (alebo jednoducho ľuďom, ktorí majú na veci umiernený pohľad) tie najhoršie úmysly, keď z komárov neustále vyrába slonov a neodpustiteľné prehrešky – prehru si zaslúži. A zaslúži si aj ďalšie 4 roky s oranžovým odľudom v Bielom dome.

Teraz najčítanejšie

Alexander Avenarius

Prekladateľ, korektor, tlmočník, učiteľ jazykov, správca serverov. Milovník elektronickej literatúry a mobilných prístrojov (čiže digitálny knihomoľ), študent filozofie a filmov, polyglot, grafoman, hobby-recenzent. Tvorca alternatívneho rozloženia slovenskej klávesnice. Môj alternatívny blog je na adrese extempore.top. Svoje knižné, filmové a iné recenzie posielam – vzhľadom na prehlbujúcu sa nefunkčnosť portálov IMDb a Amazon – aj do blogu AveKritik.com.