Denník N

Kotlebovské nenosenie rúšok je len odporná politická kampaň

Niektorí poslanci zo strany ĽSNS boli dnes vykázaný predsedom parlamentu zo sály. Malo to jednoduchý dôvod, nechceli si nasadiť rúška.

Prišla korona kríza a strach. Ľudia poctivo dodržovali všetky nariadenia a výnimkou nebol ani Milan Mazurek, či Marián Kotleba. Všetci nosili rúška, nosili ich aj ich voliči. Prečo? Strach a nečinnosť slovenskej dezinformačnej scény. Prišlo však leto a uvoľňovanie opatrení, ktoré opäť sprísňujeme. Dnes sme už ale niekde inde. Krízu sme práve vďaka prísnym začiatkom v úvode zvládli. Aj preto sa úspešne rozširuje mýtus, že Covid-19 je len chrípka. Veď nás to nejako nezasiahlo.

Začali sme cestovať a to je asi jeden z dôvodov, prečo prišla druhá vlna. Preto museli prísť opäť opatrenia, ktoré už teraz ale veľa pochopenia nenašli. A to začínajú využívať kotlebovci. Začalo to nahnevaným statusom Mazureka o jeho zážitku v banke, z ktorého sa začal virál. Pridal sa Kotleba, ktorý sa hrá na youtubera a vrcholom bolo dnešné konanie niektorých poslancov v parlamente.

Začali opäť s tým, čo im ide skvelo. Prekrúcajú fakty, hľadajú tú jedinú pravdu a úspešne šíria hoaxy. Dnes ma to ale neuveriteľne vytočilo. Títo ľudia dnes nemajú problém povedať, že sa politici priživovali na vražde investigatívneho novinára, no zároveň si zahrávajú s ľudskými životmi. Prečo? Len aby nahrabali opäť politické body. Takýmto správaním môžu ohroziť svoje okolie, no aj okolie nás všetkých, pretože nabádajú ľudí, aby nenosili rúška a viacero ľudí ich začalo počúvať.

Diskusia s členmi strany ĽSNS nemá zmysel. Odporne a cynicky sa priživujú na ľudských tragédiách, nemajú problém tvrdiť, že očkovanie je hlúposť a nabádajú ľudí, aby nenosením rúška ohrozovali svoje okolie. Odporná hnedá fašistická lúza dnes reálne ohrozuje naše životy. Myslím si, že práve dnešné správanie vo mne vzbudilo rozhodnutie, že s kotlebovcami sa proste nediskutuje. Je obrovskou hanbou, že toto zoskupenie stále sedí v parlamente, ešte väčšou hanbou je, že sa im na ich fungovanie skladáme všetci.

Teraz najčítanejšie