Denník N

Saganova CovidTour ešte môže byť pozítivne vnímaná.

Elyzejské polia. Dnes večer budú patriť cyklistom. zdroj: pariz.sk
Elyzejské polia. Dnes večer budú patriť cyklistom. zdroj: pariz.sk

Táto Tour je jednoznačne Petrova najslabšia, ale aj v najsilnejších rokoch mu vždy ušlo jedno veľké víťazstvo. To na Elyzejských poliach.

Zelená samozrejmosť

Nechápem fanúšikov, čo brali ako samozrejmé toto tričko na Saganovom tele. To samozrejmosť nie je. Prvou Tour v roku 2012, kedy sa mal ísť v tíme Cannondale iba oťukať a vyskúšať si( približne vo veku Tadeja Pogačara či Egana Bernala) tieto grandiózne a známe preteky, ktoré definujú cyklistiku. To neuveriteľné predstavenie a 3 víťazné dojazdy s veľkým náskokom,( teda 2 boli určite, vtedy sa do povedomia ľudi dostali aj jeho silné oslavy pred finálnou imaginárnou páskou) si všetci pamätáme. Nič proti bratom Velitsovsom( Peter- 2. na Vuelte), ale slovenská cyklistika 20 rokov po vzniku prvej republiky dostala v podobe Petra globálnu Star. Ono ešte sa to muselo potvrdiť, ale vieme, že Peťo obhajoval a obhajoval. A umne jazdil stále, keď aj nezískaval etapy ako na bežiacom páse. Až prišiel rok korony.

Nie, útlm a isté ustúpenie z pozícii, bolo badať už od roku 2018. Peter už vyhral skoro všetko, čo chcel vyhrať. Monumenty typu Paríž- Roubaix (to vyhral v spomínanom roku´18)  Okolo Flámska či ďalšie. Áno, Miláno- San Remo chýba. Ale jednu vec si každý fanúšik tohto Fenoménu cestnej cyklistiky želá možno najviac.

V tímovom drese na Elizejské polia

V zelenom drese je, aj bude Sam Bennett. Veľká časť etapy v hlavnom meste Francúzska bude v rekreačnom tempe, so šampáňom v rukách. Tadej Pogačar zrejme organizátorom ušetril výdaje naň, lebo si zobral tri tričká pre seba.(áno, zrejme bude oslavovať s Masom, Bennettom a Carapazom svoju dominanciu) Posledný okruh, aj na „obľubených kockách“ sa už pôjde v ostrejšom tempe a tam by bolo dobré pripraviť pred špurtom Peťovi dobrú pozíciu. Quickstep s Bennettom ukáže svoj bielomodrý, či modrobiely vláčik a tam je to o správnom vystihnutí situácie.

Keďže viem, že také neočakávané veci, kedy sa medzi favoritov zaraďujú 2-3 borci a vyhrá ten 4., sa stávajú. Takisto chcem, aby táto Tour nebola braná ako prvá nevíťazná pre Saganovcov. K víťazstvu v etape sa tento rok nepriblížil, ale dnešok nebude dávať zmysel a prognózy budú len na papieri a Peter po 2 druhých miestach znova ukáže, že on je Cyklistika. Prichádzajú už aj iní, najmä Pogačar je meno, ktoré bude späté s víťazstvami dlhé roky, čo mu nesmierne prajem. Ale Slovensko fandí Petrovi Saganovi!!! Dobi ten Paríž, všetci sme mysľou dnes s tebou.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Homola

Čauko, som Tomáš. Zaujíma ma politika, šport a kultúra. Rád čítam s porozumením a tým si vytváram názor na veci, inokedy rád vypočujem iných.