Denník N

„COVID-19 je iba politika“

Nemôžem sa nato už ďalej pozerať a musím sa vyjadriť. Sme svedkami toho, ako sa COVID-19 rozširuje na našom území a my stále nedokážeme pochopiť, že je to vážne. Už mám plné zuby názorov typu : „Covid-19 je iba politika.“ Teraz vám asi pokazím deň. Nie, Covid-19 nie je iba politika.

Nosenie rúšok

Nerozumiem tomu, prečo ľudia nedokážu vydržať tú chvíľu, kedy sú napr. v nákupnom centre. Bol som očitým svedkom hádky, ako si ľudia nechceli dať rúško v nákupnom centre. Rád by som vedel, keby ochorie niekto z ich rodiny a nezvládne to, či by mali rovnaký názor. Rúškom nechránite iba seba, ale chránite aj všetkých okolo vás. Argument, že vám to obmedzuje slobodu? Akú slobodu? Dávate prednosť slobode pred svojím zdravím a zdravím všetkých okolo vás? Nezaujíma vás, že môžete nakaziť svoju rodinu? Nemôžem sa pozerať na to, ako to je istej skupine obyvateľov ľahostajné.

Postoj premiéra k situácií

Náš premiér si určite zaslúži kritiku. Urobil dobré rozhodnutia, ale samozrejme aj zlé. Prišiel čas aj na nepopulárne rozhodnutia, ktoré budú mať za dôsledok stratu percent, ale treba to spraviť. Je čas zakročiť. Už sa nemôžeme spoliehať na „zodpovednosť ľudí“. Na sociálnych sieťach si väčšina ľudí z toho robí srandu. Absolútne si neuvedomujú, aké to môže mať dôsledky. Dúfam, že pán premiér zakročí rázne, aj keď preto pravdepodobne stratí percentá.

 

Na záver by som chcel pekne poprosiť všetkých svojich kamošov, blízkych, ale aj každého kto si toto prečíta. Prosím vás, dodržujme opatrenia. Opatrenia majú chrániť naše zdravie a nie obmedzovať našu slobodu. Načo nám bude sloboda, keď už to budeme mať za sebou. Skúsme sa zamyslieť a naozaj byť zodpovední.

Teraz najčítanejšie

Dávid Izsmán

Som absolventom Univerzity Komenského v Bratislave odbor politológia. V každom jednom blogu  sa snažím slušne vyjadriť svoj názor určite nie je cieľom niekoho uraziť alebo nebodaj zosmiešniť. Ak budete mať nejaké otázky respektíve by ste chceli viesť dialóg kľudne sa mi ozvite na mail.