Denník N

Verstappen rozdelil monoposty Mercedesu, Hamilton má opäť pole position

Kvalifikácia na okruhu dejiska olympiády v Soči nám nepriniesla takmer žiadne prekvapenie v postavení monopostov do zajtrajších pretekov. 96. pole position si vybojoval Hamilton na Mercedese, za ktorým sa sa zaradí Max na Red bulle a na tretiu pozíciu Bottas.

Prvá časť kvalifikácie nám nepriniesla žiadne prekvapenie. Naďalej sa trápi Alfa Romeo a Haas, ktoré opäť neprešli cez prvé sito. Kimi obsadil poslednú priečku a jeho tímový kolega sedemnáste miesto. Americký tím sa umiestnil na šestnástej (Grosjean) a osemnástej (Magnusen) priečke. Do druhej časti taktiež nepostúpil Nicholas Latifi, ktorý stratil na svojho tímového kolegu v celkovom zúčtovaní jeden a pól sekundy.

V druhej časti kvalifikácie išlo všetko hladko až kým Sebastian Vettel nespôsobil červenú vlajku. Nemecký jazdec rozbil svoje Ferarri po výjazde zo zákruty číslo štyri. Ostávalo niečo len cez dve minúty do konca a Lewis Hamilton nemal na svojom konte žiadny čas. Prvý mu bol vymazaný kvôli výletu mimo trať. Na konci druhej časti sa na výjazde z boxov vytvoril vláčik jazdcov, ktorí sa zoradili už štyri minúty pred reštartom aby mali istotu, že stihnú začať merané kolo. Hamiltona delili iba desiatky stotín od toho aby tento pokus nestihol. Cez druhú časť kvalifikácie sa tak nedostal Vettel, Russel, Stroll, Kvyat a tiež druhý jazdec Ferarri.

Do tretej časti postúpilo šesť tímov, aby sa pobili o najlepšiu pozíciu do pretekov. Hamilton získal svoju druhú pole position na okruhu v Soči s náskokom pol sekundy pred Verstappenom a šiestich desatín pred Bottasom. Peréz sa dostal pred Ricciarda o štyridsať tisícin sekundy. Monoposty Mclerenu rozdelil Esteban Ocon na Renaulte. Nasleduje Gasly, ktorý bol rýchlejší ako Albon na Red bulle.

Do zajtrajšej kvalifikácie odštartuje Lewis na odlišnej stratégií ako jeho dvaja prenasledovatelia.

Teraz najčítanejšie