Denník N

Pomoc premiérovi

Dnes, ako som si dal takú túru na biku, som si dal otázku, ako by som sa ja prihovoril občanom, keby som mal také bremeno na chcrbte a zvolili i m za premiéra. :-) Vtipná situácia. Predstava ako sci – fi…:-) Samozrejme je to snaha byť konštruktívny, pozitívny, i keď určite moja prvá rada je dobré PR oddelenie, poradca. Potom hovorca. Prípadne dvojník… Ale možno by som to dal napríklad takto:

Vážení občania,
zvolili ste si ma v posledných voľbách za premiéra tejto krajiny. Máme vďaka dedičstvu našich otcov také zriadenie, ktoré sme si vybojovali, v boji za slobodu, demokraciu. Je teda na nás, aby sme sa rozhodovali v rámci tej slobody, ktorú si v republike svojou prácou uplatňujeme, aby sme sa rozhodovali i zodpovedne. Buďme trpezliví, spolu to zvládneme!
Aby sme to svoje dedičstvo, štafetový kolík udržateľnosti, odovzali i ďalej.
Iste chápete situáciu, aká je.
Ono je pravdepodobne, že keď z cca. 5 000 000 občanov denne otestujú,  naši obetaví a odborne fundovaní zdravotníci, cca. 5 000 občanov, tak niektorí z tých netestovaných sú i pozitívni a niektorí aj negatívni na nový koronavírus.
Ak clovek necíti „nie mocne“, ak sa necíti choro, tak žiaľ nič nie je isté.
Testy môžu trochu pomôcť niečo z toho, čo hrozí, podchytiť.
Preto zvlášť  v DSS, seniori, aktívni v zahraničí…lekári, učitelia…predavačky, pokladníci…tí sú v prvom kotnakte, držia spoločnosť pohromade, sú vzácni a tešia sa všeobecej obľube a úcte a týchto musíme testovať pravidelne.
Samozrejme, ľudia sa vo svojom živote majú stretávať s ľuďmi, inak sa život zmení na peklo, ale skúsme byť i zodpovední.
Ak môžeme premýšľajme ako zabrániť šíreniu, či môžeme prípadne naozaj ostať doma.
Ak sa v našom tíme odborníkov podarí rýchlo dohodnúť na riešení, už čoskoro Vám predstavíme model, ak o podporiť tých, ktorí budú môcť byť doma. Napríklad tí s deťmi, možno nejaký systém školení a kurzov, podporoavý programom pomoci hradený EÚ BY MOHOL byť CESTA.
Išlo by o on line kurzy na zlešenie zručnosti, sociálne jemné kompetencie alebo o zdravotné minimum, pedagogické minimum, branná výchova…
Teda apelujem na Vás, milí občania, buďme zodpovední. Rúško chráni tých, ktorí sú v našom okolí. Nik nevraví, že ste nakazení, ale chápeme všetci, že vylúčiť to môže len test, ktorý je spoľahlivý.
Buďme teda zodpovední, snažme sa mať situáciu i naše zdravie vo svojich rukách a zachovajme si pozitívnu myseľ, celkové šťastné prežívanie, zdravie, pohodu.
Aj nejaký rozum a poriadok tomu treba dať. Skúsme si viesť denníček, písať si tam, napr. kedy bolo slnečno a ak osom pekný deň využil? Bol som vonku behať, či venoval sa prechádzke? Koľko denne sa venujem kondícií, Koľko práci. Kedy mám dobrú náladu a čo mi robí úzkosť.
Spoľahnite sa na mňa, verím ,že Vás presvedčím, že ste si zvolili správne. Sme vo vláde super špičkoví ľudia, dobré tímy odborníkov stoja za nami, motivovaní robiť pre našu vlasť všetko ,čo môžeme.
Ďakujem Vám…
Idem pozrieť tú politiku v tv a potm, keď nejakú karikatúru z toho spravím, možno dám i ilustračný obrázok.

 

Teraz najčítanejšie