Denník N

Rúška, Japonci, konšpirátori a kotlebovské výmysly

Masky v Japonsku aj na svadbe

Japonci nosia rúška desaťročia. Videli ste to dávno. Napriek tomu, že majú najviac starých ľudí na svete, majú oproti iným štátom viacnásobne nižšiu úmrtnosť. „CO2“ z rúšok ich za desiatky rokov nosenia nezabil. Naopak, chráni ich. Pozrime sa, čo konšpirátori a kotlebovci zamlčiavajú…

Japonci nosia rúška desaťročia. Videli ste to dávno, videli ste to už v televízií za čias socializmu.

Prvýkrát verejne ich začali nosiť počas Španielskej chrípky 1918 – 1920.

Berie sa tam za samozrejmosť, ba priam slušnosť, že chorý človek nosí rúško, aby svojimi „bacilmi“ nenakazil druhých. Za desaťročia používania to má svoje výsledky:

  • Japonsko má pri Covide-19 viacnásobne nižší počet nakazených a úmrtí na Covid-19, ako je celosvetový priemer. (viď tabuľku nižšie)
  • A to ešte ten celosvetový priemer vylepšujú výrazne krajiny, kde sa rúško nosí a kde boli lockdowny (matematik pochopí).
  • Ak to porovnáme oproti USA, má takmer 40x!! menej nakazených na Covid-19 na milión obyvateľov ako USA. Dokonca menej ako „lockdownuté“ Slovensko. #nepokazmesito
  • A… 50x!! menej mŕtvych!

Napriek tomu, že majú NAJVIAC starých ľudí na svete…

Úplne inak to vyzerá v USA.

V USA sa rúška nenosia (odmietali nosiť) a konšpiráciami presýtený prezident ich dlhodobo odmietal. Trhajú rekordy v počte mŕtvych.

Japonsko – fakty a rúška

Japonsko malo počas epidémie SARS nula úmrtí a len dve infekcie. Je to obrovský rozdiel oproti okolitým krajinám, kde SARS výrazne zabíjal.

Napriek tomu, že tam DESIATKY ROKOV nosia rúška, nikto nemá problémy s CO2. Naopak, v Japonsku je najvyšší vek dožitia.

V 2007 japonská vláda navrhla, že zdraví či bezpríznakoví ľudia nepotrebujú nosiť rúška. Japonská verejnosť sa postavila proti a mnohé spoločnosti aj verejné televízie na protest nosili rúška #puskarova #kovacichanzelova (To by Kotlebovcov úplne zložilo…, že ľudia sú úplne proti nenoseniu rúšok.)

Už o dva roky nastal rýchly obrat. V 2009 pri veľkej (celosvetovej) pandémii chrípky sa japonská vláda spamätala a poprela svoje odporúčanie nenosiť rúška, naopak začala rúška opäť naplno odporúčať.

Mimochodom, v Nemecku vtedy (2009) zomrelo výrazne veľa ľudí (nad bežný priemer) na chrípku  – keby vtedy nosili rúška, nemuseli. Dokonca výkyv voči priemeru bol väčší, ako pri Covide-19. Asi preto, že… nosili rúška.

Nadvláda človeka

Zatiaľ čo rôzni konšpirátori a Kotlebovci tvrdia, že maska je znak „nadvlády štátu“ nad ľuďmi, … Japonci berú masku ako znak NADVLÁDY ČLOVEKA nad svojim životom/osudom. Nad neviditeľnými hrozbami ako vírusy, peľ, znečistenie ovzdušia. A neumierajú na „CO2“.

Ako vidieť, je to len „V HLAVÁCH“.

Je to len v hlavách, kto si ako vyloží nosenie rúška. A kto ako oblbne ľudí. Ako Kotleba. Ako konšpirátori.

Kotlebovské tvrdenia sú čisté bláboly na oklamanie ľudí a získanie politickej pozornosti. Je to politika. Japonci usvedčujú už desiatky rokov Kotlebu z klamstva. #akovzdy

Ale je NEPOPIERATEĽNÉ, že rúška/masky pomáhajú a nerobia žiadne problémy s CO2 ani ničím iným.

Maximálne tak menia mozgy košpirátorov na želatinu…

Epizódne (výnimočné, veľmi veľmi občasné) prípady zlého používania masky nerobia pravdu tak, ako jedna lastovička nerobí leto – (štatistici pochopia). #nestraste

Noste masky/rúška, chránite seba aj iných

To ste už tiež mnohokrát a pred mnohými rokmi videli – že tento spôsob ochrany – rúška, prebrali od Japoncov aj mnohé okolité krajiny – Kórejci, Číňania, Tchajwanci a ďalší.

Väčšinou v hlavných mestách, ktorým sa aj väčšinou podarilo vyhnúť veľkým pandémiám Covidu. (Aj u nás prvá začala Bratislava) #bratislavskakaviaren

Zostáva už len presvedčiť aj „obyčajnú dedinu“ a konšpirátorov, že rúška nielen neškodia, ale dokonca pomáhajú.

Že tu máme dávno o tom dôkazy, v Japonsku, v najväčšom „laboratóriu“ rúšok na svete. Dávno pred vznikom Kotlebovcov…

A ešte lepšie by bolo všetkých presvedčiť, že dobré by bolo nosiť ich aj v chrípkovej sezóne. Ako znak nadvlády nad svojim životom – nad chrípkou.

Možno by sme mali (skoro) vek dožitia ako v Japonsku…

Nepodliehajte konšpiráciam, používajte zdravý rozum a chráňte sa. Ako Japonci. #chrantesa #japonsko #nevertekonspiraciam

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.