Denník N

Rádoby radový občan MUDr. Igor Bukovský PhD. a jeho vplyv na státisíce o Covide-19 dezorientovaných občanov – diel č. 1

Dr Bukovský žiada od premiéra Matoviča slušnosť voči sebe, ale sám jej nie je plne schopný. Navyše titulok jeho videa budí dojem, že premiér urazil 30% občanov. Bol to zámer?
Dr Bukovský žiada od premiéra Matoviča slušnosť voči sebe, ale sám jej nie je plne schopný. Navyše titulok jeho videa budí dojem, že premiér urazil 30% občanov. Bol to zámer?

Ako sa z úspešného výživový poradcu stal Covidový influencer bagatelizujúci súčasné riziká a ako sa cez víkend obhajoval ako radový občan.

Vyhlásenie o zdrojoch k ďalším tvrdeniam.
Vzhľadom na potrebu čím skôr dať do poriadku zavádzajúce dojmy, ktoré vznikli u fanúšikov doktora Bukovského považujem za potrebné čím skôr vydať blog a dúfam, že v priebehu pár dní doplním ku všetkému relevantnému odborné zdroje a tvrdenia odborníkov, ktoré mám a časť z ních odkazujem na mojom facebooku. Odborník na Covid-19 podĺa odborníkov nie je neatestovaný lekár živiaci sa desiatky rokov ako výživový poradca a inak nesúvisiaco s koronavírusom „nového typu“ – SARS-CoV-2. Dr Bukovský požíva u veľkej časti občanov dôveru nielen, ako lekár a výživový porada, ale aj ako odborník na aktuálnu vážnu epidémiu. Že je to veľká časť obyvateĺov dokazujú 3 milóony zhliadnutí jeho videí za posledný mesiac. Niektoré jeho videá videlo 100% z jeho aktuálne 96 tisíc odberateľov. Odhadom 1/4 milióna občanom môže mať dojem, že získavajú informácie  u odborníka o chodobe Covid-19.

Rast odberateľov a sledovanosti videí Dr Bukovského na Youtube. Zdroj: socialblade.com
Rast odberateľov a sledovanosti videí Dr Bukovského na Youtube. Zdroj: socialblade.com

Vstup Dr Bukovského do problematiky koronavírusu.
Výživový poradca MUDr. Igor Bukovský PhD. si žil do príchodu koronavírusu SARS CoV-2 životom, kde občas účinkoval v Teleráne, Slovenskom rozhlase, robil konzultácie zdravej výživy a písal knihy. Jednu zložku príjmu – konzultácie mu obmedzili opatrenia proti šíreniu koronavírusu. A začal točiť videá, ktoré vyznievali, že sa v problematike ochrany spoločnosti proti epidémii, ktorá spomalila stretávanie sa ľudí vo veľkej časti sveta, uzavrela mestá ba aj krajiny vyzná. Začalo to asi videom z 23. 3. 2020 „Koronavírus – urobme, čo treba robiť a obnovme život v krajine!„. Za 6 mesiacov natočil približne 24 videí, kde bagatelizuje nebezpečnosť tohoto vírusu, opatrení, rúšok, PCR testov. Z 72 videí, ktoré od vtedy natočil je to 1/3 = 33%. Niektoré tvrdenie sú vyložené hlúposti, ako napríklad, že vírus je iba 1,5-3x nebezpečnejší, ako bežná sezónná chrípka, pretože vírus je 10 a možno až 30x nebezpečnejší, ako chrípka. Je aj pre zdravotnícky systém nebezpečnejší, pretože približne 4% infikovaných potrebujú hospitalizáciu a 1% intenzívnu starostlivosť. Ak by sme neprijali rázne opatrenia, mohli sme mať každú nemocnicu takú ako bola v Bergame, keď vyše mesiaca mali 2/3 lôžok obsadené Covid pacientami a z 18 operačných sál v bežnej prevádzke slúžili iba 2 sály a v ostatných boli Covid pacienti.

Žiadna výhra nie je zadarmo, aj keď vyzerá zadarmo.
Stratégie boja proti vírusu, alebo koexistencie s ním môžu byť rôzne, ale vždy to stojí prostriedky a čas. Čas vedcov, laborantov, zdravotníkov, alebo občanov. Za 10 rokov v IT viem, že rýchlosť naprogramovania programu, rýchlosť behu programu a bezchybnosť programu sú 3 strany trojuholníka a keď v jednom ste výborný, inde to škrípe, alebo musíte dodať viac ľudí na vývoj, testovanie, alebo to musí bežať na silnejšom počítači. Skype už nepobeží na starom telefóne, alebo počítači, aj keď pred desiatimi rokmi tam bolo svižné. Steve Balmer z Microsoftu dosiahol víťazstvo Windowsu nad operačným systémom od IBM tým, že čo cez deň programátori programovali a v noci to testeri testovali. Niečo to stálo. Ani Švédsko nevyhralo zadarmo.

V Šachovej hre má začínajúci hráč väčšiu šancu.
Pri hre najlepších hráčov (v súčasnosti šachových programov s umelou inteligenciou) je to jasné. A každá dobrá hra stojí obete. Stáva sa iba pri hre s amatérmi, že môžete vyhrať bez straty figúrky. A nový koronavírus nie je amatér. Aj Švédska spoločnosť, ktorá je u nás známa videami s ľuďmi bez rúšok sediacimi na terasách tomu niečo obetovala. A to mala výhodu, že tam polovica ľudí žije v jednoosobových domácnostiach, čiže na mieste, kde sa vo väčšine štátov nakazilo najviac ľudí – v domácnosti sa nemohli nakaziť. Mali takpovediac o ťah navyše. Preorganizovali bežné nemocnice, pripravili poľné nemocnice, zavreli vysoké a stredné školy a iba ZŠ mali normálnu prevádzku. Ích žiaci nakazili svojich rodičov a príklad z videa, keď otec jednej školáčky bol chorý 6 týždňov a druhej 8 týždňov hovorí, že koronavírus nestál len životy, prostriedky pre nemocničnú starostlivosť chorých, ale aj čas obyvateľov. Nestrácali čas nasadzovaním si rúšky, stratili ho liečením sa. Niečo za niečo. Ale u nás sa z toho najlepšie šíria tie poloprázdne terasy (boli navštevované na 1/3) a navyše sa šíria dezinformácie, že ích to nič nestálo. Stálo. a nielen životý 5500 dôchodcov, z ktorých mnohí si neužili svoj zaslúžený dôchodok, keď ím namiesto kyslíka podali morfium a poslali ích na večný odpočinok, ale aj životy 3,65% ľudí do 65 rokov. čiže kľudne aj jedného z tých, čo ích cestu obhajujú. Pretože je pravda, že obézni to majú horšie, ale podľa štúdií pri tomto víruse závisí skôr na genetike, ako na iných faktoroch človeka.

Update
ˇBlog je zatiaľ opravený po tento odstavec a záujemci o ďalšie info, kým zdroje doplním, môžu študovať o aktuálnom dianí v ČR z pohľadov dvoch ľudí, ktorí sa tomu tiež dlhšie venujú, ale nie ako sa ím to hodí, ale ako je to pomôže všetkým v štáte. Len niektorí to pre demagógov a pre bagatelizátorov ešte nie sú schopní pochopiť, pretože nevedia, čo by spôsobilo dnešné rozhodnutie uvoľňovat o mesiac v zdravotníctve. K Trenčianskej nemocnici, ktorá sa reprofilizuje sa pridíva aj Ružomberská. Som zvedavý, koľko ích tu bude, kým článok dokončím.
Prvý je kratší príspevok Petrara Ludwika, čo spôsobili letné boje za slobodu proti rúškam https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157744631583087&id=759593086 A druhý je dlhší analytický článok Vladimíra Wagnera z 28.09.2020 https://www.osel.cz/11383-chripeckari-dosahli-sveho-cesko… kde sa hneď v perexe píše o paradoxoch bojov proti rúškam: „V době jednoho z vrcholů politického boje proti nošení roušek, těch Babišových náhubků, antidemokratických hadrů, a jinak přezdívaných zdravotních pomůcek, začaly padat rekordy v počtu nově infikovaných a už i mrtvých. Místo nošení roušek ve vnitřních prostorách, kterému jsme se nechtěli podřizovat, nás tak pravděpodobně čekají daleko razantnější opatření. Místo pouhé uzavírky nočních klubů a podobných hromadných akcí, které někteří naši ekonomové a politici považovali za nepřijatelný zásah do svobody podnikání, budeme mít nejspíše zavřené i školy a daleko dramatičtější ekonomické dopady.“
Ďalšie odpovede k článku sú v diskusii pod článkom.

Kibici vyhrávajú vždy a bez straty figúrky sa dá vyhrať iba nad slabým šachistom. 
V tejto situácii sa občan MUDr. Igor Bukovský PhD. začal zaujímať o to, ako nad koronavírusom vyhrať a začal z boku šachovnice kritizovať opatrenia vlády, či krízového štábu. Spolu s gynekológom mudrovali nad tým, že sme mohli zachrániť viac životov starých ľudí, ale že sme ích zachránili desiatky násobne krát viac na milion obyvateľov, to mu nedošlo. Alebo to nechcel povedať. Ako keby po obeti dámy pri mate druhým ťahom kibic spoza šachovnice začal vykrikovať, že to nie je dobré, lebo dáma má cenu 10 pešiakov.

Postoj Dr Bukovského.
Rady doktora Bukovského boli nebáť sa vírusu, pretože riziko vírusov patrí k životu a kritizovať veľa vecí z epidemiologických opatreni. Čiastočne som sa k jeho omylom vyjadril v reakcii v 5 blogoch na 5 videí, pričom na každé z týchto vyššie menovaných 24 videí by sa dal napísať podobný blog. Akurát ja nemám na starosti len opravovanie chýb doktora Bukovského a okrem toho bolo leto, keď tu bolo menšie riziko infikovania sa a aj smrtnosť vírusu bola trošku nižšia.

Dr Bukovský si začína dávať pozor, aby nebol za popierača.
Neskôr si už začal dávať pozor, aby nebol obvinený z popierania a preto v každom Covidu sa venujúcom videu povedal, že nepopiera rúška chorobu Covid. Ale že ích bagatelizuje, to nepovedla. Občas hovorí, že je za diskusiu, že na Youtube nezverejňuje iba urážlivé komentáre, ale sú dôkazy, že tomu tak nie je. Sám chce od štátu diskusiu a u seba jej schopný nie je. To by sa jeho divákom ťažšie dôverovalo jeho tvrdeniam, keby ím tam niekto vysvetlil, ako sa veci majú a aj odkaz na odborné zdroje dal. Nie, že by doktor Bukovský nemal pravdu napríklad v tom, že rúško spôsobuje aj šiastočne vznik aerosolu z kvapôčiek, ale že ích zachytí dostatočne veľa, aby rúška fungovali, to už nepovie. Proste bagatelizátor. Dokonca v USA by rúška nosené všetkými zachránili 58%, čiže väčšinu životov a on v ďalšej relácii povie, že „Noste rúška, ale najmä sa venujte svojej imunite.“. Niektorí odborníci hovoria, že rúška sú len 20% úspechu. Samozrejme, ak je dosť iných opatrení, rúška nie sú také dôležité, ale aktuálne sú ako sa hovorí najlacnejšie epidemiologické opatrenie. Alebo môžeme pre náš luxus nenosenia rúšok sem pozvať desaťtisíce zdravotníkov zo sveta, čo budú niektorých z nás držať na kyslíku a ventilátoroch a budú nás každých 12 hodín(?) prevaľovať na posteli v nemocnici. A budeme mať imunitu na 3-4 mesiace.

Chybné dojmy divákov Dr Bukovského, ktoré z videí získavajú.
Pre mňa vrcholný kúsok jeho majstrovstva v bagatelizovaní Covidu bolo, keď pozval do svojej relácie hlavného patológa Palkoviča, kde niektorí ľudia po zhliadnutí videa „Patológ Michal Palkovič: Údaje o nízkom počte úmrtí na COVID-19 na Slovensku vieme obhájiť!“ získali dojem, že 10-100 násobné rozdiely medzi počtom úmrtí na Covid v rôznych krajinách začali pripisovať len metodike započítavania úmrtia do úmrtí na Covid. A to hovorím obozretne niektorí, mohla to byť možno aj polovica. Vytvoriť také dielo, kde sa nepovie, že to tak je, ale časť divákov to takto pochopí je umenie. Niektorí by sa pobili za to, že rozdiel medzi Slovenskom s vtedy 5 úmrtiami na 1 mil. obyvateľov a Talianskom, Španielskom, Anglickom s približne 500 úmrtiami na 1 mil. obyvateľov je LEN PRE METODIKU koho započítať a koho nie. Bez ohľadu na to, že u nás neboli za jarné mesiace nadpočetné úmrtia a v tých krajinách v oblastiach, kde Covid zabíjal desaťtisíce ľudí áno. Dokonca nadpočetné úmrtia boli často o 10-30% väčšie, ako bol počet úmrtí v krajine na Covid! Tento získaný dojem, že problém je iba v metodike v ľuďoch vytvoril dojem, že opatrenia boli lastne zbytočné. A to je to, ako niektoré Covidové videá Dr. Bukovského škodia v súdržnosti spoločnosti v ochrane seba, zdravotníctva a nakoniec aj seba pred preťaženým zdravotníctvom.

Śpoločný útok Dr Bukovského a MUDr. Maleca na moju kritiku ích prístupu ku Covidu.
Potom sa stretol s podobne Covid bagatelizujúcim onkológom Vladimírom Malecom, ktorý po mojom blogu o onkológoch kritizoval moje vyjadrenie citované z Postoja, že vo Švédsku nechávali niektorých ľudí nad 65 rokov zomrieť bez kyslíku a len s morfiom. Spolu natočili video, kde Dr Bukovský pochválil precíznu analýzu MUDr. Maleca, ktorý však pri argumentácii liečby dýchacej nedostatočnosti morfiom nepovedal, prečo neliečili Borisa Johnsona tiež len morfiom, ale kyslíkom. Asi by sa mu to nehodilo do prezentácie mňa ako absolútneho diletanta, ktorý o tom nič nevie. Tak ako aj sa mu nehodí, aby som mu tam dal túto otázku, keďže ma blokol po jeho kritike.

Kritika DenníkaN na posledné video Dr Bukovského a omyly v ňom odysielane.
Psoledné spoločné bagatelizujúce video neušlo pozornosti Denníku N, ktorý napísal dva kritické články aj s dopytovaním odborníkov. Tu je potrebné pripomenúť, že nie som redaktor Denníku N, nemám za tieto blogy žiadne peniaze. S Denník N so sa nedohováral na kritike Dr Bukovského. Takýto blog si tu môže zriadiť aj Dr Bukovský. Alebo jeho obhajcovia, ktorých som tu videl minimálne dvoch. Aj tých by ste považovali za redaktorov platených Denníkom N?

Dr Bukovský sa bráni útokom na objektivitu Denníka N.
Doktor Bukovský sa nedal a vyšiel do boja s videom „Výzva Denníku N: Prestaňte manipulovať a zavádzať verejnosť. – Vitamín ochraňuje pred KORONAvírusom!“. Že zavádza verejnosť o COvide 4x do mesiaca, to mu nevadí. V očiach jeho divákov, ktorí chcú dôkazy o zbytočnosti, teda neúčinnosti, alebo slabej účinnosti rúšok, o nepresnosti PCR testov, o našej dostatočnej premorenosti, či klamaní štátov na západe so zápisom ľudí na koronavírus viac, ako je pravda bol on ten postihnutý.

Dr Bukovský v TA3.
Po mesiacoch budovania si image medzi ľuďmi cez Youtube a Facebook sa Dr. Bukovskému podarilo dostať aj so svojími odvádzaniami pozornosti od podstatných tém do vysielania TA3. Tam málo pripravenej redaktorke vysvetľoval aj nepodstatnosti, ktoré tak, ako časť jeho obsahu o Covide nemala do diskusie praktický význam. Redaktorka samozrejme ostala šokovaná a Dr Bukovského mala za znalca. S radosťou z tohoto úspechu svojej kompetentnosti verejne hovoriť o Covide sa dostal o 3 dni do diskusie s lekárom Petrom Sabakom priamo na infekčnom oddelení liečiacim Covid pacientov, virológom Borisom Klempom, ktorý okrem svojej profesie, kde sa venuje vírusom sa venoval aj testovaniu pozitivity ľudí na aktuálne nebezpečný koronavírus, matematikom Richardom Kollárom, ktorý v krízovom štábe počítal budúce riziká vírusu a súčasným Českým ministrom zdravotníctva, ktorý bol zodpovedný v ČR za úspešné zvládnutie prvej vlny infekcie. Tam sa mu nedostalo toľko pozornosti a ani prijímania jeho od podstaty problémov zavádzajúcich tvrdení a tak ako malý chlapec skákal do rečí a občas bol aj na smiech. Aspoň ja som sa dobre bavil, ako sa snažil zavádzať pozornosť k banalitám, aj keď sa to jeho fanúšikom nemusí zdať a isto sa už teraz hnevajú a štipľavý komentár chystajú.

Odvádzanie pozornosti a chyby v diskusii:
1.) Ohurovanie cudzími pojmami.

Svoju kompetentnosť nám predvádzal pojmom „Guidelines“, ktoré dokázal vysloviť za 100 sekúnd 8x, pričom prvých 6 sekúnd to bolo 6x. Len tak ďalej. Že to nebolo až tak, ako pojmom guidelines dokazoval mu odborníci od Covidovej šachovnice vysvetlili. A vysvetlili mu aj veľa iných vecí.
Dr. Bukovského prezentovanie sa slovom Guidelines v trvaní 2 minúty.

2.) Odvádzanie pozornosti k zámene chrípky za Covid, ale nepoukázanie na 70x väčší počet úmrtí na Covid v Brazílii.
Uviedol príklad Južnej časti zemegule, kde teraz zmizla chrípka a on v tom vidí snahu nám niečo zatajiť. Vymenoval pár krajín, pričom aj testovaním sa ukázalo, že tam skutočne je menej chrípky! Kto vie prečo si nepozrel čísla Brazílie, kde bežne zomiera na chrípku 2 000 ľudí a tento rok tam na Covid zomrelo už viac, ako 140 000 ľudí! To je dokonca 70x viac. Nielen 10, ako v marci predpokladala SAV a iní vedci, alebo 20-30, ako vychádza z iných prepočtov, ale 1,5-3x, ako pochybne vypočítal. A tento človek, bagatelizátor s lekárskym titulom sa ohradzuje, keď ho premiér vlády kritizuje za jeho proti ochrane pred vírusom nepriamo podvratnú činnosť.

3.) Chybná logika dojmu intenzívnej obezitológie, že sa liečia iba obézni ľudia. 
Je mu dosť čo vyčítať a ja som sa napríklad venoval chybnému úsudku o intenzívnej obezitológii, keď argumentoval tým, že prednosta Pražskej kliniky povedal, že tu má teraz intenzívnu obezitológiu, kde mu leží 6 obéznych pacientov a teda asi to nie je choroba, ktorá môže postihnúť každého najčastejšie od puberty vyššie. Chyba argumentácie je v tom, že obézni pacienti stredného veku strávia najviac času na lôžku – Český taxikár strávil v nemocnici 55 dní, kým priemerný pacient v ČR strávil na lôžku 10 dní. Takto sa môže raz dva stať, že lekár, ktorý zachráni za 2 mesiace životy 50 pacientom, z toho 10 obéznym a 40 bežným bude mať na oddelení, najmä v koni vlny epidémiu už len 6 obéznych pacientov. A pravdivo povie, že posledný mesiac rieši len intenzívnu obezitológiu. Že obézni boli na lôžku spolu po zore taxikára 55*10 dní = 550 dní a bežní 10*40 dní = 400 dní, čiže porovnateľne dlho si už nevšimne.

Český minister zdravotníctva sa sa vyjadril o ľuďoch, ako Dr Bukovský.
Profesor Prymula sa jasne vyjadril, že v ČR aj takíto ľudia spôsobili situáciu, kde sa Česko nachádza. Totižto po pozornosti túžiaci tiež doktori, ale väčšinou bez špecializácie blízkej koronavírusu sa začali vyjadrovať o tom, ako je vírus takmer banalita a potešili verejnosť ešte aj tým, že bagatelizovali význam rúšok. A tak sa v Česku začal boj akože o slobodu, ktorý bol najmä politickým bojom. Babiš chcel byť za dobrého a tak zrušil povinnosť nosiť rúška vyhlásenú deň predtým ministrom zdravotníctva. Náš bagatelizátor to hneď pochopil ako čas na útok a dával Česko za vzor. Netušil, že to premiér Babiš zariadil kvôli Českým senátnym voľbám, aj keď chcel dosiahnuť príchod svojich voličov k volebným urnám. Že par desiatok, či stoviel ľudí skončí kvôli tomuto zdržovaniu sprísnenia opatrení v drevených urnách? Neviem, či to Babiš vedel, ale datoví analytici to v Česku vedeli. Už keď náš bagatelizátor vyzdvihoval vyjadrenie riaditeľa nemocnice, či kliniky v Prahe, že miest pre Covid pacientov majú dosť sa dialo, že Pražské nemocnice nechceli brať Covid pacientov, aby mali dosť voľných miest. Prezradilo sa to, keď pod jedným chválenkárskym statusom o voľných kapacitách sa ozval člen záchraqnnej služby, ktorý sa sťažoval, ako to, že majú vela voľného, keď ím povedali, že majú plno? Hon na voliča v senátnych voľbách si žiadal aj takéto klamstvá. A možno aj preto náš bagatelizátor netušil, že v Čechách je bezpečnosť poskytovania zdravotnej starostlivosti na hrane. A toto nepíšem, ako človek, čo som sa to dozvedel dodatočne, ale ako človek zaujímajúci sa dlho o problematiku a ak by sa Dr. Bukovský skutočne zaujímal o bezpečnosť ľudí pred Covidom, tak by to vedel. Ale on sa v oblasti Covidu zaujímal najmä o to, ako priniesť správu, ktorej podanie spochybní opatrenia a reálne riziko Covidu.

Obrana Dr bukovského, že nebol vyrovnaný počet diskutujúcich s opačnými názormi.
Po tomto rozhovore v TA3 sa Dr Bukovský cítil asi ukrivdený, pretože natočil video „Piati na jedného: Doktor Bukovský v relácií Pozrime sa na to! (18. september 2020)“, kde do tímu zaradil aj moderátora. Ak by sledoval České zdroje, pochopil by, že vyjadrenia odborníkov v diskusii boli na mieste a nebolo to 5 na 1, ale veda a prax versus bagatelizácia Covidu. Pri moderátorovi sa ukázalo, ako človek, ktorý síce tuší, kde je realita, ale nevie to dobre formulovať a nevyzná sa v odbore tápa a vyzerá ako piaty bojovník. Nedá sa téma naštudovať za týždeň a operatívne reágovať na relatívne nové „balóniky“.

Dr Bukovský  RTVS sa pri pomere 2:1 už cíti lepšie a doporučuje rúška.
Hneď na druhý deň po priamom prenose v TA3 sa natáčala relácia pre RTVS, kde v relácii do kríža sa Dr Bukovský ocitol len proti dvom diskutujúcim z krízového štábu. Lekárom Petrom VIsolajským a matematikom Richardom Kollárom. Tu dostal viac priestoru. Možno aj preto, že na moderátora zapôsobili jeho nové „múdrosti“. Na mňa nezapôsobili a to som aj opísal v statuse. Ale nakoniec sa stal pre niektorých zázrak a Dr Bukovský vyslovil súvetie, kde doporučoval rúška. Už ích nekritizoval relatívnymi banalitami a netvrdil, že ích nepopiera, ale rúška výslovne doporučil. Nezabudol k tomu pribaliť aj svoju agendu výživových doplnkov, o ktorú sa vraj treba hlavne starať. Doslovne to bolo „“. Relácia sa vysielala v stredu večer.

Uverejnenie zostrihu diskusie RTVS len svojích názorov a prezentovanie sa ako človeka , ktorý chce objektívnu diskusiu.
Vo štvrtok doobeda Dr Bukovský vydal na svojom YT kanáli video „Doktor Igor Bukovský v relácii Do kríža (23.9.2020 na RTVS), kde urobil 11 minutový zostrih z 53 minutovej relácie. Vedel, že to zaberá a tak to použil aj v RTVS a aj vo svojom zostrihu z vysielania v RTVS. RTVS sa voči tomu ohradila a video oznámila Youtube a video bolo zablokované.

Premiér Igor Matovič už stratil nervy s bagatelizátorom Dr Bukovským.
V piatok rokovali epidemiológovia 8 hodín a potom mali tlačovú konferenciou, kre premiér Igor Matovič po 12 minutách prišiel na tému nedodržiavania opatrení, kto za to bude trpieť a kto je za dojem ľudí, že to nie je dôležité zodpovedný. Zodpovednosť videl menovite v Dr Bukovskom. Vyjadril sa trochu nešťastne, pretože sa jasne nevyjadril, čo považuje za bláznovstvo, ale povedal „“.

Doktor Bukovský si v ten večer ide v bežnom móde.
Doktor Bukovský po tomto vydal vo svojom obvyklom večernom čase 18-20 hodín video „Do kríža v RTVS: Prvá inteligentná výmena názorov na koronavírusový problém. Ďakujeme!“, kde sa ospravedlňuje RTVS za zverejnenie, že chcel diskusiu. Ťažko uveriť, že má záujem o diskusiu, keď jeho argumenty tam boli rovnaké, ako mu odborníci vysvetlili a vyvrátili v diskusii v TA3 a opakuje ích aj napriek tomu ďalej.

Pokračovanie o tlačovej správe Dr Bukovského a jeho pre mňa nejasnom postavení radového občana či firmy s ručením obmeedzeným vydávajúcej videá na Youtube a tlačové správy o pár dní. Zatiaľ sa môžete zamyslieť, či človek, ktorý si želá slušnosť od premiéra je sám slušný, keď používa vyhľadávací tág, aby bol nájdený na Youtube hanlivým označením premiéra, ktoré do verejnosti priniesli jeho politickí oponenti?

Dr Bukovský žiada od premiéra Matoviča slušnosť voči sebe, ale sám jej nie je plne schopný. Navyše titulok jeho videa budí dojem, že premiér urazil 30% občanov. Bol to zámer?
Dr Bukovský žiada od premiéra Matoviča slušnosť voči sebe, ale sám jej nie je plne schopný. Navyše titulok jeho videa budí dojem, že premiér urazil 30% občanov. Bol to zámer?

Teraz najčítanejšie

Roman Hanajík

Voľby dopadnú pre demokraciu zle a to nielen pre veľa prepadnutých hlasov strán, ktoré budú mať do 5%. Ale aj pre pomýlenosť viac, ako polovice voličov o Covide, boji proti nemu, pre dezinformácie, ako zle sme dopadli a kto je za to viac zodpovedný, či ten, ktorý na jar 2020 (čiže keď tu nebolo ešte očkovanie a smrtnosť Covidu bola pre Slovenskú populáciu 1%) lákal nakaziť sa Covidom, čím skôr sa premoriť (videá), alebo ten, ktorý prišiel s celoplošným testovaním, po ktorom počty prípadov, hospitalizácií aj úmrtií klesali, ale ktorému ľudia nevedia odpustiť státie v rade. A tak kľudne veria tvrdeniam bez dôkazov, že celoplošné testovanie rozbehlo umieranie v druhej vlne. Čo rozbehlo druhú vlnu v Česku a inde vo svete, keď tam netestovali celoplošne a nemajú tam Matoviča? Ľudia veria súčasne banálnosti Covidu aj úmrtiam na neliečenie Covidu? Tiež je tu veľa klamárov, ktorí drzo klamú, koľko ich známych malo takú a onakú komplikáciu po očkovaní, ale podľa celosvetových štatistík by museli poznať 3-10x viac ľudí s takými istými komplikáciami, alebo úmrtiami po Covide, pretože po Covide to bolo častejšie. Tiež sú tu ľudia, ktorí si radi povedia, že štatistiky sú sfalšované, alebo nepresné, ale tie isté štatistiky sú im už dobré, keď už hovoria o nadmernej úmrtnosti v roku 2022 v zaočkovaných krajinách. Keby vedeli, že nadmerná úmrtnosť je iba medzi neočkovanými, presnejšie medzi neočkovanými s boostrom proti Omikronu, tak by už štatistikám neverili! A takto si tu žijeme a veríme tomu, čo nám vyhovuje a čo nám dáva dôvod nenávidieť niektorých politikov. Preto pomýlenosť verejnosti o Covide a očkovaní rozhodne predčasné voľby!  Bagatelizovanie smrtnosti Covid-19 počítaním "od buka do buka" ktoré som tu v blogu popisoval v roku 2020 je to najmenšie zlo. Časť verejnosti totiž vážne uverila tomu, že ich chce niekto vakcínami zlikvidovať, alebo im oslabiť imunitu. Pritom štatistiky, keď zaočkovaní už od jari 2021 zomierajú menej sú jednoznačné. V rámci "ochrany pred ohrozením života" tu možno budú pomýlení ľudia schopní zabíjať. Tak, ako niekto zabil predavača na čerpacej stanici v Nemecku, alebo ako niekto zabil brata lekárnika v USA. Len ešte musia niektorí politici a "lekári" prilievať olej do ohňa falošnými vyhláseniami a polícia a prokuratúra to musí nechať tak, nech je verejnosť ešte viac dopletená. Kým v Česku odsúdili prvú dezinformátorku na 3 roky podmienečného trestu, na Slovensku sa o Covide doteraz dezinformujúci Dr. Bukovský (firma AKV...) snaží zbaviť tejto jemu podľa zásluh priliehajúcej nálepky. Sem tam sa venujem aj menej známemu riziku práce v kancelárii, kde banálne príznaky a mierna bolesť chrbta môže pri "správnej" kombinácii chýb v zdravotníctve skončíť trvalým a vážnym poškodením zdravia. Nie je problém sedávať celý život 8 hodín denne, ale po skúsenostiach aj iných ľudí viem, že riziko môže prísť aj za 10 rokov denného sedenia za počítačom. Vďaka SMERáckemu riadeniu zdravotníctva a tvrdeniu: "Zdravotná starostlivosť nie je ohrozená" som sa takto stal invalidný dôchodca. Venoval som sa aj klamstvám a falošnosti strán SMER-SD a bývalého "nepolitika" Kollára, ktorý získal pre svoje firmy 11 mil.  € z eurofondov. https://www.facebook.com/roman.hanajik Alebo email: roman.hanajik treska gmail bodka com