Denník N

Ulička do ktorej sa zamilujete

Ide samozrejme o cestu cez hradby. Ani netreba veľa a bez okolkov viem, že ju môžem považovať za najkrajšiu v Bratislave.

Už keď som ňou išla minulý rok som bola nadšená. Atmosférou to tam priam dýcha. Ešte k tomu kováč a šermiarske vystúpenia. Tento rok je to síce s podujatiami na hradbách slabšie, ale o to pokojnejšie. Zbožňujem si tam na chvíľu len tak posedieť a obzerať hradobný múr. Tejto uličke nič nechýba až na lepšie hospodárenie. Kebyže sa spojí to čo bolo minulý rok a to čo je tento rok na hradbách, mala by som pocit, že príjemným prostredím nemusím cestovať do zahraničia. Bratislava má obrovský potenciál. Žiaľ nevyužitý. Na plno ide v Bratislave iba rozkrádanie. Aj keď to tak počas kultúrneho leta nevyzerá. Tak či tak by sa mohlo z takej uličky vyťažiť viac. Ide o výnimočný priestor, ktorý sa môže ľahko stať rekreačným centrom. Dokázali to už rôzne trhy, alebo podujatia.

Neostáva mi nič iné, len držať palce, nech máme byť v tej našej Bratislave byť na čo hrdí. 13 rokov bola dlhá čakacia doba :)

Teraz najčítanejšie