Denník N

Kotlebovci a vulgárne malé deti na sobotňajšom proteste

K sobotňajšiemu „pokojnému zhromaždeniu slušných občanov,“ pred Úradom vlády, s ktorým Kotlebova ĽSNS, okrem toho, že naň ľudí opakovane pozývala, organizovala dopravu autobusmi, a že sa ho zúčastnili minimálne siedmi jej poslanci, viacerí oblastní predsedovia a množstvo členov, samozrejme nemá nič spoločné, sa ešte vrátim. Dnes sa sústredím na odsúdeniahodné a nevídane vulgárne vystúpenie niekoľkých malých detí. Konkrétne jedného malého chlapčeka a dvoch malých dievčat.

Milan Mazurek totiž o incidente s deťmi, na svojej stránke, zasvätene tvrdí: „Médiá, slniečkári a liberálni politici sa teraz budú predbiehať v tom, ako vykresliť včerajší protest v čo najhoršom svetle. Je samozrejmé, že tam partia ľudí začala aj na popud policajných provokatérov robiť neplechy a niektorí ľudia nechali z nepochopiteľných dôvodov nadávať malé deti.
S tymito vecami nemáme nič spoločné a samozrejme, že sa od takého správania dištancujeme, aj keď je to natoľko zrejmé, že takéto otázky sú úplne zbytočné.

Mazurek, tak ako je jeho zvykom, úplne bez zábran zavádza a otvorene klame. Vinu hádže na akýchsi slniečkárov a liberálnych politikov či na nejakú mýtickú „partiu ľudí,“ ktorí mali konať na popud policajných provokatérov. Pozrime sa teda na vec vo svetle faktov.

Po zhliadnutí videa som si uvedomil, že to vulgárne chlapča mi je povedomé. Chvíľu mi trvalo, kým som prišiel na to, kde som ho už videl. Nakoniec som si spomenul. Bolo to 9. apríla 2019 v priebehu hlučného protestu kotlebovcov pred Generálnou prokuratúrou, počas súdneho pojednávania o zbabranom návrhu generálneho prokurátora na rozpustenie ĽSNS.  Nie, nebol som tam, ale boli tam iní. Napríklad Rudolf Vaský, ktorý tam natočil dlhšie video. A práve v ňom, v čase 34:14 min., účinkoval náš smutný malý „hrdina.“

Už vtedy sa predstavil ako sa patrí. Vaskému zaspieval známu gardistickú odrhovačku „Rež a rúbaj do krve.“ Samozrejme s detskou výslovnosťou, pretože ešte nevedel vysloviť písmeno er. Vo videu sa objaví ešte raz, niečo po 38. minúte. Stojí na chodníku medzi dospelými a na malú chvíľku sa mihne v zábere Vaského kamery.

S ohľadom na to, že ide o dieťa som mu čiastočne prekryl tvár, takže takto podoba nemusí byť zjavná. Ubezpečujem však všetkých, že pri neprekrytej tvári, aj podľa hlasu, je evidentné, že ide o to isté dieťa, iba staršie o jeden a pol roka.

Podobnej teórii ako Mazurek očividne verí aj ďalší účastník protestu, kotlebovec Martin „Frenky“ Stankoviansky z Vrútok, ktorý deti spája so Zomri a Antifou. Vraj sú to „nastrceny ľudia od matovica.“

Lenže musím pána Frenkyho aj Mazureka sklamať. Žiadna Antifa, žiadne Zomri, žiadna partia konajúca na popud policajných provokatérov. Ale chlapček, ktorý sa v spoločnosti dospelého muža, zrejme sympatizanta ĽSNS, minimálne dvakrát zúčastnil kotlebovských zhromaždení, a ktorý tak smelo spieva „Rež a rúbaj do krve“ či vulgárne nadáva na predsedu vlády.

A čo sa týka dievčat, označovať ich matku za liberálnu slniečkárku z mýtickej bratislavskej kaviarne, je asi trochu mimo. Veď posúďte sami. A zo slovného prejavu dievčat je jasné, akej výchovy sa dievčatám doma dostáva. Až ich je človeku ľúto.

Napodiv sa však nájde niekto, kto vulgárnosť detí a ich odporné zneužívanie schvaľuje. A nie je to žiadny nezamestnaný absolvent vysokej školy života, ale lekár a mimoriadne aktívny účastník sobotňajšieho protestu, MUDr. Peter Lipták: „Označiť Matoviča KOKOTOM dnes už nie je vulgarizmus ale vyslovenie pravdy. Niečo ako kráľ je nahý. Nuž kto to má urobiť keď nie dieťa? Nakoniec aj pre svet dospelých KOKOTIZMUS je celá veda, ktorá podrobne svet kokotov mapuje. A aby nedochádzalo k omylu, myslí sa tým svet duchovných kokotov, nie vulgárne označenie pohlavného orgánu.

Ak sa pýtate čo s tým, úprimne môžem povedať, že neviem. Ale evidentne sa naša spoločnosť dostáva do stavu, keď v minulosti všeobecne akceptované normy správania ako keby prestávali platiť a spochybňujú ich aj osoby, ktoré sa kedysi vďaka svojmu stavu tešili všeobecnej úcte. Myslím si preto, že je najvyšší čas zastaviť extrémistov, ktorí sa na šírení nenávisti podieľajú najvyššou mierou.

Doplnené 21.10.2010

Pre mňa absolútne nepochopiteľne sa na stranu obhajcov vulgárnych prejavov detí postavil Štefan Kuffa. Človek, ktorý sa v každej druhej vete oháňa kresťanstvom a ochranou života, na svojej stránke píše:
Odsudzujem každý vulgárny prejav voči inej osobe, najmä ak sa na to zneužívajú deti, ale
– gender ideologia, ktorá sa nám sem hrnie zo západu, nie je ohrozovanie mravnej výchovy mládeže?
– presadzovanie homosexuálnych, transrodových a iných partnerstiev nie je ohrozovanie mravnej výchovy mládeže?
A vulgárne útoky na premiéra odbije vetou: „Igor Matovic je politik a premiér tejto krajiny, preto musí strpieť zvýšenú mieru kritiky. Ak nadávky nepovažuje za kritiku, tak nech to upraví v zákone…
Chcel by som preto Štefana Kuffu, ako predstaviteľa apokalyptickej vetvy pakresťanstva a bojovníka za ochranu života od počatia, upozorniť, že v prípade malého chlapca nešlo iba o vulgárne nadávky. Zaznelo tam z detských úst totiž aj toto: „Matovič je najväčší ko.ot, pochopte, že ho treba zabiť!“ Preto je potrebné položiť poslancovi Kuffovi otázku, ako to v skutočnosti myslí s ochranou života, ak mu nevadí, že malé dieťa za potlesku luzy, verejne volá po smrti a zabití premiéra?

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.