Denník N

Matovičovi by sme tlieskali, ak by premýšľal viac ako tri sekundy

Premiér prišiel s návrhom plošného testovania. Za tento nápad, by mu verejnosť tlieskala, stačilo o ňom trochu premýšľať.

Vec, ktorú podporuje široká príčetná verejnosť. Plošné testovanie. Je to logický nápad, ktorý sa začne v najbližších dňoch realizovať. Prečo teda tento nápad nahneval toľko ľudí?

Na vine je ako inak Igor Matovič. Prišla by aj pochvala, no premiér to poňal opäť po svojom. Za nápad môžeme Matoviča pochváliť, určite je to niečo zmysluplnejšie ako referendum, či iné bláznivé nápady. Realizácia už bola, ale horšia.

Najprv sa o tomto nápade pochválil v Európe, obišiel prezidentku a nakoniec zabudol prerokovať podrobnosti. Starostovia a primátori preto mali kopec otázok na armádu a tá nemala odpovede. Neskôr prišiel premiér s nápadom, že by mali byť ľudia, ktorí nebudú chcieť ísť na testy sankciovaní a nebudú mať nárok na zdravotnú starostlivosť. Potom to zmiernil, no chcel povinné testovanie, dnes už je na stole len to, že by malo byť testovanie dobrovoľné.

Výsledok? Rozumný nápad Igor Matovič sprotivil aj ľuďom, ktorí na testy chceli ísť. Všetko len vďaka vlastnej komunikácii. Možno by sa hodil premiérovi mediálny poradca. Otázkou je, či by si od neho dal poradiť.

Jasné ale je, že ak bude predseda Obyčajných ľudí naďalej pokračovať v trende, pri ktorom vie nahnevať celé Slovensko, tak mu reálne hrozí, že sa stane premiérom, ktorý po prvom volebnom období dostane svoju stranu mimo parlament. Viacerí by si to asi aj priali.

Teraz najčítanejšie