Denník N

Simplicius et simplicissimi

Alias sprostosráči

Poznám dve miesta, kde je minimálna šanca dodržať spoločenský odstup. Prvé také miesto je rodina, hlavne rodina s malými deťmi. Druhým sú predškolské a školské zariadenia. Existujú štúdie, poukazujúce na podceňovanie detí ako prenášačov koronavírusu.

Je to celkom logické, deti túto  infekciu z doteraz nezistených dôvodov znášajú podstatne lepšie ako dospelí, mladí dospelí ju znášajú podstatne lepšie ako starší, priebeh je u nich niekedy asymptomatický, potenciál ďalšieho prenosu úmerne vyšší. Hej, a deti sa z princípu netestujú, keď je v triede nakazené dieťa, nasleduje 10-dňová karanténa pre celú triedu, a je vymaľované. Veď čas už ukáže, koho nakazia infikovaní spolužiaci. Takže áno, je to tak, ako nám toť oznámili epidemiológovia. Najväčšie riziko nákazy je v domácom prostredí. Dôvod je zjavný.

Po hodinách a hodinách silného sústredenia, analýzy dát, obetovania vzácneho času pre blaho národa, múdre hlavy rozhodli, ako rozhodli. Nezaťažia nás tvrdým lockdownom, bude zákaz vychádzania, môžete sa vyvenčiť od 01:00 do 05:00, ale môžete odprevadiť dieťa do školy, niečo Vám odtiaľ za odmenu prinesie. Wtf?

Našťastie prebehne aj celoplošné testovanie. Dozvieme sa, čo nik netušil.

Pán premiér si pravda našli čas okomentovať múdrosráčov, upozorňujúcich na hrozivú situáciu.

Ja vravím, lepší múdrosráč ako sprostosráč.

Hešteg nepokazmesito1327

Hešteg svetknamvzhliada

Hešteg najditevacsieho/najditevacsich

Teraz najčítanejšie