Denník N

Rozhovor s Danielou Olejníkovou, ilustrátorkou knihy Ako pomôcť smútiacemu priateľovi

V stredu 21. októbra nezisková organizácia Plamienok predstavila verejnosti novú publikáciu Ako pomôcť smútiacemu priateľovi. V novom podcaste sa dozviete, ako sa tvorili ilustrácie pre tento ojedinelý projekt.

Výtvarníčka Daniela Olejníková má za sebou už viacero úspechov nielen na domácej pôde. S  knižkou Liek pre vĺčika získala ceny v  súťaži Najkrajšie knihy Slovenska, za knihy V  melónovom cukre (Richard Brautigan) a Trinásť (Jana Bodnárová) bola ocenená na BIB 2013, detská encyklopédia Jiřího Dvořáka Hávedník, ktorú ilustrovala, sa v roku 2018 stala Najkrajšou českou knihou. Popri náročnom programe si našla čas na spoluprácu s Plamienkom na projekte Ako pomôcť smútiacemu priateľovi.

Prečo sa pre tento projekt rozhodla? Ako tvorila ilustrácie pre projekt? Ako v sebe objavila umelecké nadanie? Môže umenie pomáhať? Odpovede na tieto a ďalšie otázky sa dozviete v našom novom podcaste. Okrem toho, že Daniela je skvelý človek a tvorí nádherné diela, je aj veľmi príjemnou spoločníčkou na rozhovor. Prajeme príjemné počúvanie.

Počúvajte aj na Apple Podcast a Spotify

https://www.podbean.com/eu/pb-c425q-f019a8

Teraz najčítanejšie

PLAMIENOK n.o.

Sme nezisková organizácia, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej/hospicovej starostlivosti a smútkového poradenstva a terapie pre deti a ich rodiny. Od roku 2002 bezplatne poskytujeme nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Deti navštevujeme doma v okruhu 2 hodín jazdy od Bratislavy. Od roku 2011 V Centre pomoci smútiacim deťom a rodinám v Bratislave na Zadunajskej ulici 6 bezplatne poskytujeme psychologickú, terapeutickú a poradenskú pomoc smútiacim deťom a ich blízkym ako aj dospelým po strate dieťaťa. Do centra môžu prísť smútiace deti a rodiny z celého Slovenska. Od roku 2003 vzdelávame študentov, odborníkov a laickú verejnosť, aby sa kvalita detskej paliatívnej starostlivosti na Slovensku zlepšovala. Týmto blogom chceme prispieť k tomu, aby sa povedomie o paliatívnej starostlivosti na Slovensku zvyšovalo.