Denník N

Inšpirácia pre celý futbalový svet

Nový tréner Slovana v akcii/ Zdroj: cas.sk
Nový tréner Slovana v akcii/ Zdroj: cas.sk

Pred posledným zápasom futbalovej ligy bolo na Bajkalskej riadne horúco. Dokonca až tak, že na Žitnom ostrove musela cez víkend nastúpiť juniorka na čele s Greifom v bráne. Ešteže majú slovanisti to šťastie, že ich mladíci majú k dispozícií skúsenosti z medzinárodnej scény. No povedzte, ktorý slovenský klub má tak skvelý systém výchovy mládeže. Navyše, z lavičky im otcovské rady dával sám Veľký otec s najvyššou možnou legitimáciou. Jeho morálna podpora stačila tentokrát na remízu. Darmo, náš majster ukázal opäť svoju veľkosť a iste sa stal vzorom aj za hranicami a jeho príklad budú nasledovať aj iné vyspelé futbalové krajiny.

Béčko v Dunajskej Strede

Najprv to vyzeralo, že v Dunajskej sa po dlhšej dobe bude spievať maďarská hymna. Dezinfekcia bola nachystaná, no slovenské úrady boli proti. Neskôr zas hnusoba skolila polovicu mužstva aj s realizačným tímom nášho slávneho futbalového giganta z hlavného mesta. Keďže na Žitnom ostrove boli proti odkladu duelu, slovanisti museli na juh vycestovať s neskúsenými juniormi.

Trénerský mág na lavičke

Mladých zajacov si pod svoje ochranné krídla vzal uznávaný kouč. Jeho najvyššia trénerská licencia je vzorom pre všetkých začínajúcich trénerov. Svoju veľkosť dokázal aj v samotnom zápase, kedy predvádzal úžasné taktické manévre. V nemom úžase bol nielen kouč domácich Storck, ale dokonca aj rozhodcovia. Tí dokonca až tak, že zostali paralyzovaní na celých deväťdesiat minút a nechali sa opantať touto „one man show“ trénerského velikána z Tehelného poľa. Jeho umenie si pochvaľoval aj kapitán Greif, ktorý je inak stabilnou súčasťou slovanistickej juniorky. Ocenil hlavne morálne kvality nového trénera. Jeho podpora bola neoceniteľnou ingredienciou na ceste za remízou.

Príklad hodný nasledovania

Slovanisti sú opäť vo všetkom o krok pred ostatnými. Ich progresívne moderné prvky by sa mali stať povinnou súčasťou aj ostatných našich klubov. Potrebujeme viac podobných vizionárov, inak sa náš futbal neposunie vpred. O tom, že v Bratislave sú na najlepšej ceste urobiť svojmu klubu ešte lepšie meno a prvotriednu reklamu, svedčí aj fakt, že o tieto moderné futbalové metódy okamžite prejavili záujem v susedných krajinách. Je len otázkou času, kedy sa inšpirujú aj Nemci alebo Angličania. Lepšiu reklamu si náš futbal ani nemohol želať…

Teraz najčítanejšie

Michal Bardáč

Zaujíma ma všetko, čo sa okolo mňa deje. Trpím zvedavosťou, ktorá spoluvytvára môj názor na svet. Chcem informácie, ktoré môžem spájať do súvislostí. Ovplyvňujú totiž môj/náš život. Tento priestor je ideálny na to, poukázať na ne a hľadať riešenia... Moje staršie publikované texty môžete nájsť na adrese migelbardac.blogspot.com