Denník N

Celoslovenská udalosť – SLOVENSKO DO TOHO!

Spolu to zvládneme
Spolu to zvládneme

Cez víkend nás čaká celoplošné testovanie. Čo nás vlastne čaká?

Už viac ako dva týždne v spoločenských kuloároch rezonuje téma celoplošného testovania, k čomu sa následne pridal lockdown krajiny. Musíme si priznať, že sme cez leto v protiepidemiologických opatreniach poľavili a bolo potrebné hľadať riešenia. Celoplošné testovanie a lockdown krajiny možno nie sú dokonalé riešenia, ale v  týchto krušných časoch nemáme moc na výber. Hoci plošné testovanie vyvoláva medzi ľuďmi rôzne reakcie, zostaňme ľuďmi a neurážajme sa, neútočme. Prosím, zahoďme za hlavu myšlienky o politickej kampani, euforické stavy z pocitu nadvlády a podobné. V týchto časoch nám ide o jediné – vrátiť svoj život opäť do normálu a žiť relatívne slobodne.

Človek je v týchto časoch zmätený, nevie komu a čomu má veriť. Nie ste v tom sami. Buďme prosím ohľaduplní – voči sebe aj svojim blízkym. A preto – choďte cez víkend na testovanie. Sám som sa testovania už zúčastnil a ubezpečujem vás, že to nie je nič odstrašujúce ani deprimujúce. Zvládnete to!

Všetkých to stojí čas aj peniaze, ale niektorých bohužiaľ aj život. Berme testovanie ako prevenciu a cez víkend aj v bežný pracovný deň sa riaďme heslom R-O-R. Ruky – Odstup – Rúško. Veď je to až smiešne jednoduché.

P.S.: Kto chce pomôcť, stále sa môže stať dobrovoľníkom. www.somzodpovedny.sk

Teraz najčítanejšie

Milan Laurenčík

... na zaslúženom dôchodku.... Bývalý podpredseda NRSR a člen Zahraničného výboru NR SR a Osobitného kontrolného výboru NR SR pre kontrolu NBÚ. Bývalý podpredseda ŽSK, poslanec a predseda Komisie regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a životného prostredia Zastupiteľstva ŽSK. Od 2014 do 2016 starosta obce Terchová. ... zasadzujem sa o rozvoj regiónov, v ktorých bude radosť žiť....