Denník N

Pandémia a infodémia na Slovensku

V súvislosti s pandémiou ochorenia Covid 19 sme už dlhšiu dobu svedkami šírenia tých najhlúpejších, ale neraz aj veľmi nebezpečných dezinformácií a hoaxov. Intenzita ich šírenia mimoriadne narástla v súvislosti s blížiacim sa plošným testovaním obyvateľstva. Pomaly niet tej hlúposti a absurdnosti, ktorá by sa neobjavila na sociálnych sieťach. Nebezpečné je, že mnoho občanov žijúcich takmer výlučne v obskúrnych internetových bublinách týmto veciam skalopevne verí.

Pozrime sa na pár príkladov. Začnime lekárom, ktorý je v tomto smere mimoriadne aktívny.

Nie je ním nikto iný, ako známy vyberač darov od pacientov, MUDr. Peter Lipták, ktorý v súvislosti s testovaním neváha žiadať: „Vyzývame parlamet na znovuzavedenie trestu smrti za genocídu vlastného národa!

Nakoľko je MUDr. Lipták príslušníkom lekárskeho stavu, ktorý sa vo verejnosti teší nadpriemernej dôvere, sú jeho posolstvá o to nebezpečnejšie. Najmä ak zdieľa vymyslené historky z tretej ruky, kolujúce na internete medzi absolventmi Vysokej školy života s poznámkou, že vraj: „Matovič plní plán.

Nehovoriac o opakovanom šírení otvorených a nebezpečných klamstiev: „Zdieľajte v skupinách! Blokujú mi zdieľanie v skupinách!

Neváha dokonca prirovnať testovanie k holokaustu: „Keď Židov hnali do plynu povedali im, že sa idú osprchovať. Prečo toto celoštátne „testovanie“ nespĺňa žiadne kritériá pre bezpečnosť ľudí?

Mimoriadne vysokej dôvere verejnosti sa teší armáda. Pozrime sa čo zdieľa jej bývalý vysoký dôstojník, plukovník vo výslužbe, František Murin.

Začnime napríklad týmto: „Bol som apelovaný v súvislosti s covidom19. Ferko však Ty si bol plukovník Ty musíš veriť vojsku. ODPOVEDAL SOM… Ešte aj som plukovník, ale tomuto vojsku neverím, toto vojsko nás neochráni kým bude mať agentov USA vo veliacích orgánoch Čaputová, Naď, Zemko. Aký rozkaz, taký výkon. To znamená, hnUSAcký rozkaz hnUSAcký výkon. Ledva sme sa „zbavili“ Rusov a už sme tu nadrbali Američanov. Nie, nie toto nie je slovenská armáda na obranu vlasti a pracujúceho ľudu. Toto je armáda na záchranu a obranu mocenských záujmov Západu, menovite USA, NEMECKA, FRANCUZSKA.“

Alebo: „Ľudkovia otvorte oči a zapnite gazdovský rozum…. Ľudia, už hodiny tikajú v náš prospech, ak nemusíte tak nechoďte na Matovičové kšeftárske testy, ti čo sa vyhrážajú a aj zamestnávatelia prehrajú, a my všetci aj bez testu získame slobodu!!!!!

Sion, Soros a USA nemôžu chýbať: „TZV. MATRTAJOVÉHO PLOŠNÉHO TESTOVANIA sa cez víkend NEZÚČASTNÍM. O svojom tele si rozhodujem ja, SLOBODNE, ako SLOBODNÝ OBČAN slobodnej Slovenskej republiky, po mojom zvážení informácií a môjho zdravotného stavu… A aké informácie dajú SionSoroshnUSAckooligarchistický mainstream????

Ani nenápadná výzva na vešanie: „MATOVIČ TEBE HOVNO POMÔŽEM, KRAJNIAK TY SI OTESTUJ SVOJE TRENIRKY.
JA POMÔŽEM TÝM, ŽE SA NEPÔJDEM TESTOVAŤ DO INFIKOVANÉHO PROSTREDIA, ABY SOM NEOCHOREL. MATOVIČ NA HRADU!

Chýbať nemôže ani zmienka o novodobom fašizme: „UŽ MI CHODIA SMS-KY Z MO SR, ABY SOM POMOHOL PRI MATOVIČOVOM KŠEFTARSKOM TESTOVANÍ. ODPOVEDÁM: NEBUDEM POMÁHAŤ FAŠISTOM MATRTAJOVI a AGENTOVI NAĎOVI. POMÔŽEM TÝM ŽE BUDEM DOMA A NENAKAZÍM SA V INFEKČNOM PROSTREDI PRI STRKANI DO NOSA. TEN CERTIFIKAT JE NA HOVNO. NIE JE TAM MENO KTO ODOBERAL VZORKU A KTO TO NARIADIL. NOVODOBÝ FAŠIZMUS NA SLOVENSKU.

A prirodzene ani označenie premiéra Matoviča a ministra Naďa za agentov USA a CIA: „TESTOVAŤ SA NEPÔJDEM LEBO SA NECHCEM NAKAZIŤ. PREČ S MATOVIČOM A NAĎOM AGRNTMI USA A CIA.

A samozrejme aj za fašistov: „Fašisti Matrtaj a agent Naď vyzývajú na testovanie aj bez občianského preukazu. To môžem došikovať aj kozu a prasa z chlieva. Títo fašisti nepotrebujú ľudí, ale kusy.
Páni doktori, setričky i ostatný zdr. personál otvorte oči a liečte v nemocniciach. 10-ky tisice ĺudí zomiera na rakovinu, kardiovaskulárne ochorenia i ostatne.

A nezaobíde sa to ani bez výzvy na protest.

Dôveru verejnosti by mala vzbudzovať aj polícia. Čo si však máme myslieť o niekom ako Marek Murcin, ktorý sa chváli, že 24 rokov slúžil v policajnom zbore ak je jeho profil plný nezmyslov zdieľaných od extrémistov?

Vyznanie pána Murcina, preplnené právnym bezvedomím, stojí za to: „Priatelia !! 24 rokov som pracoval v Policajnom zbore SR.. S čestným úmyslom pomáhať ľuďom a hájiť spravodlivosť.. Viacerí ma poznáte a viete, že nehovorím do vetra.. Táto skurvená čvarga, čo je dnes „vraj“ vláda – šliape po nás všetkých, po našej slobode a už aj existencii.. Nerešpektujú už ani odborníkov, nepočúvajú nikoho.. TAK SA PÝTAM JA, (UŽ LEN RADOVÝ OBČAN) – JA vás mám prečo počúvať a rešpektovať??? Kto vy kurva ste, že mi chcete prikazovať, zakazovať môj pohyb ???  Ja vám doporučujem, aby ste sa zbalili a PÁLILI DO PIČI ČÍM SKÔR !!! Pál do piči Matovič, Krajčí, Mikulec aj celá vláda !!! Vy nás nebudete beztrestne likvidovať !!! Za toto dostanete DOŽIVOTIE !!!“ Každý súdny človek si pri čítaní vulgárneho statusu musí položiť otázku. Naozaj je možné aby niekto takýto slúžil viac ako dve desaťročia v polícii?

Plošným testovaním podľa pána expolicajta začína fašizmus.

Z rovnakého súdka je status zdieľaný od Milana Mazureka, právoplatne odsúdeného za rasistické prejavy s ktorým sa Murcin očividne stotožňuje: „Uskutočnenie nereálneho a hlúpeho nápadu na celoplošné testovanie, ktoré nebolo od začiatku vôbec domyslené, no keďže sa zrodilo v hlave narušeného premiéra, tak sa musí uskutočniť, bude realizované aj s účasťou rakúskej armády. Neuveriteľné! Tak tu budú Slovákov na povinnom testovaní ako laboratórne myši kontrolovať nemecky hovoriaci vojaci… Šialenec Matovič čoskoro padne a v prípade, že Ľudová strana Naše Slovensko získa dostatočnú dôveru obyvateľov, tak ho čaká za túto kolosálnu zradu a likvidáciu demokracie na Slovensku spravodlivý proces.

Nezmysel zdieľaný od ďalšieho kotlebovca, Juríka, pôsobí v tomto kontexte priam neškodne.

No potom je tu záľaha konšpiračného poteru, ktorej produkcia vytvára kvasiacu a bubajúcu kašu, ktorej výpary dlhodobo otravujú ovzdušie a zamorujú ho nebezpečnou, výbušnou zmesou, škodiacou spoločnosti. Pre názornosť, pár príkladov. Napríklad taký Milan Laurinc.

Ten pred pár hodinami zverejnil toto: „Zdravím Priatelia. Dnes som dostal jeden tip, ktorý sa aj mne, starému konšpirátorovi, zdal trochu pritiahnutý za vlasy. Takže som začal pátrať, až som sa dopracoval k následovnému. To, čo sa mi v správe zdalo ako pritiahnuté za vlasy, je do bodky pravda!!! Takže, aby som okolo toho nechodil ako mačka okolo horúcej kaše. Washingtonská lekárska univerzita v St. Louis vyvinula a teraz budem citovať: “Nasal vaccine against COVID-19, v preklade, nosovú vakcínu proti Covid-19, rozumej vakcínu, ktorá sa podáva cez nosovú sliznicu. Zatiaľ to majú vyskúšané iba na myšiach a potkanoch, akože s dobrými výsledkami. Priatelia, od tejto chvíle mi všetko pozapadalo do seba ako puzzle. Preto taká šialená hystéria ohľadom plošného “testovania” – nosovej vakcinácie slovenského obyvateľstva zo strany psychomatovičovej bandy!!! Preto tento mega podvod, skôr by som to nazval genocídou, akože s testovaním, presadzujú cez mŕtvoly. Priatelia, preto celá príprava tohoto šialeného projektu prebiehala v režime utajenia, dokonca aj pred prezidentkou SR. Psychomatovič sa na raňajkách s Merkelovou nechválil, aký geniálny plán sa zrodil v hlave premiera spod Tatier, ale si tam bol pre inštrukcie!!! Preto to tajili aj pred prezidentkou. Priatelia, idú, presnejšie už minulý víkend začali, z nás robiť pokusných králikov pre celý svet. Priatelia, zastavme toto šialenstvo a tohto šialenca, ktorý spravil zo Slovenska laboratórium a z nás všetkých pokusné zvieratá!!! Matovič sa týmto činom stal vlastizradcom a patrí mu doživotné väzenie aj s jeho kumpánmi. Svoje tvrdenia podkladám linkom na spomínaný článok horeuvedenej univerzity. Keďže je článok v angličtine, pripájam aj link na prekladač viet.“ Link na sľubovaný článok však chýba.

Alebo stará známa, „revolucionárka“ Dáša Tonková – Sziglová, ktorá si na šírenie bludov založila vlastnú skupinu Rozhnevané ženy, kde vládne tvrdou rukou.

Jeden z klenotov, ktorý zdieľala: „Minimálne od roku 2008 sa pracuje na tom, ako vpraviť nanočastice do organizmu cez nosohltan a týmto spôsobom očkovať ľudí………………..tvrdé dáta z Americkej národnej knižnice medicíny ( United States National Library of Medicine ), pod č. . 19121350, zo septembra 2008 ……………………. nanočastice pre nasálnu vakcináciu sú vynález Billa Gatesa a jeho manželky. Touto formou je možné plošne očkovať veľkú skupinu obyvateľstva, sliznice nosohltanu sú mimoriadne vhodné, lebo sú permeabilné, t.j. priepustné. Očkovacia látka sa tak vpraví do celého organizmu veľmi rýchlo. Už ste pochopili, že Matovič nás všetkých obetuje ako pokusnú skupinu ? Veď nás je iba mizerných päť miliónov a niečo. Čo budú ľudia robiť, ak sa u niektorých prejavia vedľajšie účinky ?

A pre istotu, aby sa niekto nebodal neodvážil pochybovať, pridala komentár: „Nech sa tu nikto ani nepokusi basnit o hoaxoch. Rovno si moze zbalit svestky a vypadnut prednasat slnieckam !“ No povedzre, nie je presvedčivá?

Rovnakú mantru ako Laurinc a Tonková, omieľa aj Irena Rosnerová: „POZOR!!!!! Chystané celoplošné očkovanie nie je len testovanie, ale aj vakcinácia na Covis 19. Jedná sa o vakcinciu pod názvom „Nazálna vakcinácia“ kde sú na tyčine nanesené antigénové molekuly, ktoré obsahujú vakcinačnú latku, ktorá po nanesení na sliznicu vniká do tejto sliznice a nahradzuje klasickú vakcináciu. Táto technológia bola vymyslená v USA v roku 2018, ale zatiaľ ešte nebola vyskúšaná celoplošne na vzorke väčšieho počtu ľudí naraz.

Potrpí si aj na názornosť.

Aj rôzne bludy.

Opätovne varuje: „Milí priatelia, ja vás naozaj mám rada. Preto vás prosím nedajte sa testovať vydržte 10 dní. POZOR! NIE TESTOVANIE , ALE ROVNO VAKCÍNA! PRETO JU ZAVÁDZAJÚ TAK HLBOKO!

Ešte absurdnejšie pôsobí táto Rosnerovej výstraha: „PREČÍTAJTE PROSÍM A NECHOĎTE NA TESTY, IDÉ O VAŠE ŽIVOTY. MATOVIČ CHCE ODKÚPIŤ VŠETKO AJ VÁŠ MAJETOK ZA JEDNO EURO. TU NEJDE O TESTY. TAK ZBOHATOL AJ SÖRÖŠ  ON CHCE NAŠE MAJETKY EŠTE VAM TO NEDOCHÁDZA. CHCE NÁS ZABIŤ!!!!!!!!

Tak sa zdá, že za takmer 200 rokov, od čias cholery a roľníckeho povstania na východnom Slovensku, poniektorí veľmi nezmúdreli. Tie isté podozrenia, že epidémia je iba pláštikom ako nás niekto chce pripraviť o majetok, sú tu opäť v plnej kráse.
Evidentne jej záleží aj na advokátke Adriane Krajníkovej, ktorou sa už zaoberá Slovenská advokátska komora: „Milí priatelia, pani MUDr Krajniakova je človek s veľkym “ Č“ A práve preto, že bojuje za spravodlivosť naša vláda ju bude chcieť diskreditovať.   Vyzývam každeho človeka dobrej vôle, nenechajme ju odvolať. JEDINE RIEŠENIE GENERÁLNÝ ŠTRAJK. Veď dôsledku neexistujúcemu “ covidu“ zomierajú ĺudia, odkladajú sa operácie. Ide o naše životy. Ak pani JUDr. Krajniakovu odvolajú z pozície advokatky,  je s nami koniec.

Keď sme už pri Krajníkovej, tá okrem iného produkuje aj takéto perly: „MINISTERSTVO SPRAVODLIVOSTI SR VEDIE FAŠISTKA. … je to dlhší rozbor, ale pre pochopenie veci, čo sa deje, a ako z toho von, podstatný. Vymiesť „to“ od základov, veci nazývať pravým menom a začať HNEĎ !  Treba začať poznať právo a cez neho VLASTNÉ práva a slobody. Aby vám zajtra nikto nedal čip, alebo inú „povinnosť“ za vaše peniaze a stratu slobody…

K fanklubu Adriany Krajníkovej patrí aj Luboslav Svitko.

Ktorý zdieľa takéto veci: „NOVODOBÝ LIBERALNY-FAŠIZMUS VLÁDY MATOVICA NA SLOVENSKU.“

Alebo.

Zujímavou postavou je Tibor Moravčík. Roky žije vo Veľkej Británii kde sa živí tým, že učí záujemcov bojové umenie, ruskú Systemu. Na Slovensku v čase Gorily zakladal občianske snemy. Hoci je ľavičiar, nedávno prehlásil, že odteraz bude vždy voliť Kotlebovu ĽSNS. To čo zdieľa, k tej voľbe pasuje.

A ešte jeden príklad. Attila Farkaš tvrdí: „Premiér a minister obrany práve realizujú VOJENSKÝ PUČ a slovač ďalej čuší a žerie seno propagandy od zapredaných médií.

Tiež neváha prirovnať testovanie k holokaustu: „Pred rokmi jeden národ veril že sa idú iba osprchovať. Zhodou okolností ich bolo cca toľko ako nás – okolo 5,5 milióna...“

Pre lepšiu názornosť pridá obrázok.

Aj výzvu: „NEBUĎ OVCA, NEBUĎ ZBABELÝ, NEPODIEĽAJ SA NA NEZÁKONNOM MEGAKŠEFTE, NEKOLABORUJ SO ZLOČINCAMI – NEDAJ SA TESTOVAŤ

Presne naopak čo sa týka holokaustu a Židov to vidí oblastný predseda Kotlebovcej ĽSNS, Anton Grňo, zatiaľ neprávoplatne odsúdený za pozdrav „Na stráž!“ Pozdravil tak prokurátora Špeciálnej prokuratúry, Tomáša Honza vo vestibule Najvyššieho súdu. Pre istotu svoje odhodlanie nedať a testovať uverejní hneď dvakrát. 23. októbra: „Ja sa testovať nedám , lebo odmietam dávaj svoje DNA testy nejakým židákom“ aj dnes, 30.októbra: „NA STRÁŽ!  Priatelia , ja sa testovať nedám za žiadnych okolností, vyhrážok, postihov a väzenia ,lebo som slobodný človek , ktorý má svoju hrdosť a ktorého môže súdiť len pán Boh a vy ktorí sa idete testovať kvôli tomu , že vám to rozkázali , prikázali ste podľahli novodobej židačine a stali ste sa otrokmi.“ Vždy s tou istou fotografiou, s Tisom na tričku.

Takýchto vecí sa dá samozrejme nájsť spústa. Takže už iba dve veci. Prvý status napísala Slávka Tarkaničová: „Toto je dnešná smutná a tvrdá realita. Kvoli chripke a hystéria ktorú počúvate každý den!!! 24 hodinová sprostosť pre NIC za NIC!! Tento stav šialenstva je ale pre tento nechcený stav a spoločnosť úplne normálna a pochopiteľna. Preberte sa!!! ak takto uvažujete že toto je normálne!!! Pre menej orientovaných v problémoch: Každá nemocnica má za označenie úmrtia   nebožtíka že bol označený za  pozitívny zaplatené. Ale že to blázni dotiahnu do tak absurdneho konca a absurdných rozmerov tak to je už za čiarou!!!! Covid19 je iba premena sveta na Nový svetový poriadok a vládu Satana. Orwellov systém. Covid19 je iba v mysliach ľudí. Nejhoršia smrť je totiž z vydesenia.

Druhý je od trolla menom Alka Kral: „Dohoda na Globsecu: 2 x TESTY s ČIPOM, následne 5G pod dozorom armády. Zastavme VRAHOV!!! Buď MY alebo ONI. Inej cesty niet!!!“

Myslíte, že keby dotyčným polícia položila zopár otázok týkajúcich sa šírenia poplašnej správy počas stavu núdze, zopakovali by svoje naliehavé posolstvá, ktoré tak obsedantne zvestujú orbi et urbi?

Malý dôvetok.

Žiada sa mi dodať, že od producentov hoaxov a konšpiračných teórií, sa postupne dozvedáme, že:
– žiadny koronavírus a onemocnenie Covid 19 neexistuje
– koronavírus bol umelo vytvorený ako tzv. „projekt“ v USA (prípadne v Číne)
– ide o neškodnú chrípôčku so soplíkom a kašlíkom
– chcú nás jeho prostredníctvom vyhubiť, prípadne ovládnuť, alebo zbaviť majetku
– prostredníctvom vakcinácie nás chcú začipovať
– čip nám vložia už pri testovaní
– vakcína je hotové diabolstvo
– ale zároveň tá ruská je super
Neraz sú rozširovateľmi týchto protichodných a navzájom sa vylučujúcich konšpirácií tie isté osoby, ktoré ale napodiv nechápu, že naraz nemôže platiť aj jedno, aj druhé.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.