Denník N

Prehnitá krajina obrastená chápadlami korupcie a organizovaného zločinu

V zhluku obrovského množstva informácii zaniká, že Slovensko bolo prehnité korupciou. Zaniká, že polícia sa podieľala na chode organizovaného zločinu v našej krajine. K odhaleniu bol potrebný až infantilný Matovič, ktorý ale dal voľnú ruku polícii.

Únos Vietnamca, Bašternákov sused Fico, všetko šialene veľké kauzy, ktoré hýbali spoločnosťou. Pritom to boli len zrnká prachu, ktoré trochu znervózňovali elity v organizovanom zločine. Dnes padajú najväčšie hlavy z Ficovho dvanásťročného režimu. Gašpar, Krajmer, Hraško, Kováčik a mnohí ďalší. Ľudia z najvýznamnejších pozícií v štáte dnes sedia a je dosť možné, že sa už nikdy nedostanú na slobodu.

Áno, vedeli sme zhruba, že strana SMER a jej nominanti nie sú zrovna symbolom čestných ľudí. Nejak sme sa domnievali, ako môžu fungovať. V dnešných dňoch sa, ale dozvedáme, že bol tento štát prehnitý úplne. Polícia vybavovala milosti pre priateľov strany SMER, unikali informácie a Fico riadil vládu aj z poslaneckej lavice. Pripomínať to môže Bielorusko, či iný neslobodný štát.

Netreba zabudnúť na to, že mnohí, čo sú za tento režim zodpovední, už dnes nemajú značku SMER. Drucker, či Pellegrini, Saková a Tomáš podporovali tento režim, ktorý umožnil vyrásť Kočnerovi, Bašternákovi, Bödörovi a ďalším. SMER a jeho priatelia pomohli vybudovať za dvanásť rokov zločineckú organizáciu, ktorá bola vpitá do každého ministertva, do každej dediny, všade, kde mal ruky SMER to smrdelo za zločinom. Rozdiel medzi Bieloruskom a nami, tu ale bádať môžeme. My sme si ich každé volebné obdobie zvolili slobodne.

Nervozita by sa v tábore týchto ľudí dala krájať. Najväčšie ryby sú pochytané a padať už môžu aj bývalé politické elity. Fico upozorňuje, že už teraz sa zatvára na politickú objednávku. Pravdu nemá, no môže ju mať. Róbert Fico by zrejme mal sedieť vo väzení, je totiž hlavnou tvárou všetkej tej špiny, ktorá vyplávala na povrch. Treba si však dať pozor, aby jeho zavretie nebolo politickou objednávkou a zámienkou na upevnenie moci. Ľahko totiž môžeme zbehnúť na totalitnú cestu v záujme zatvárania. Na začiatku budeme aj tlieskať. Veď tí ľudia si to zaslúžia.

Teraz najčítanejšie