Denník N

Cigániková je lobistkou Penty, Kollár najlepší koaličný partner

Borisovi Kollárovi stretnutie s Jaroslavom Haščákom nevyčítal. Poslankyňu Cigánikovú označuje za lobistku Penty, pretože nesúhlasila s dotáciou pre poisťovňu. Na záver zavrel školy a preto sa zhostil role učiteľa, rozdáva domáce úlohy neposlušnému koaličnému partnerovi. Hádate správne, Igor Matovič mal opäť tlačovú konferenciu.

Nesúhlas a diskusia je základ dobrého výsledku. To si ale premiér Matovič nemyslí. Začína útočiť na svojich partnerov a nápadito pripomína jeho predchodcu, ktorý dnes plánuje pochodovať s fašistami.

Na dnešnej tlačovej konferencii označil poslankyňu Cigánikovú za lobistu finančnej skupiny Penta. Je to kvôli tomu, že nesúhlasila so sto-miliónovou dotáciou pre štátnu poisťovňu. Často podľa premiéra klame, veď to má aj trocha v mene. Aj takúto poznámku si neodpustil infantilný obyčajný človek. Či to tak je, alebo nie je, tieto veci by mal Igor Matovič riešiť mimo kamier. Hlavne vtedy, ak toleroval stretnutie Borisa Kollára so šéfom spomínanej Penty. Bolo to zrejme preto, že je to premiérov najbližší koaličný partner.

Nezabudol ani na Sulíka. Postavil sa do role učiteľa a zadal šéfovi SaSky domácu úlohu. Ak príde s riešením, ako znížiť priemer denne nakazených pod číslo päťsto, tak otvorí gastro prevádzky. Sulík apeluje na to, aby sme počúvali odborníkov. Premiér tvrdí, že ich počúva. Mená odborníkov, ktorí mu poradili plošné testovanie však neprezradil.

A to bola len jedna tlačovka. Čo z nej vyplýva? To, čo už vlastne vieme. Igor Matovič nezvláda kritiku z vlastných radov, všetko musí vyzerať ružovo. Ak niekto s týmto plánom nesúhlasí, je čierna ovca.

Sloboda a Solidarita premiérove nedostatky skvelo využíva. Vedome, či nevedome získava politické body. Dnes, zajtra a ďalšie mesiace až roky, dokým neskončí volebné obdobie bude táto strana trpieť. V koalícii ju ale udrží práve Matovičova úchylka v napádaní svojich partnerov. Táto Matovičova záľuba môže zo SaSky urobiť najsilnejšiu pravicovú stranu, ktorá bude môcť konkurovať Pellegrinimu.

Vytĺcť body by z toho mohla aj strana Za ľudí. Tá ale po tichu sedí a do sporu sa nezapája.

Teraz najčítanejšie