Denník N

Stretne sa Fico, komunisti, fašisti a futbaloví hooligans

Sedemnásty november. Deň, keď sme si vybojovali slobodu. Tento rok ju budú oslavovať všetci, ktorí by ju najradšej pošliapali. Budú ju oslavovať fašisti, komunisti, Fico a hooligans. Blbý vtip, že?

Slovakistan je podivná krajina. U nás by nevznikla ani druhá svetová vojna a na meno by si prišiel aj Hitler so Stalinom. Teda minimálne ich tábory, ktoré sú názormi od seba kilometre vzdialené. Medzi nich sa stavia prezlečený komunista v novom saku a fandiť im bude partička futbalových fanúšikov. Vtip, ako vyšitý. Toto sa plánuje na 17. novembra. Na deň víťazstva nad totalitným režimom. Deň, ktorý si neváži ani jeden zo zástupcov týchto táborov.

Na takéto spoločné stretnutie stačilo, aby sme aj týmto ľuďom obmedzili ich slobodu. Teda nakázali nosiť rúška. Zaujímavé, že im to vadí, hooligans ich napríklad nosili ešte pred koronou. Spája sa nespájateľné. Prečo? Nebude to pre spoločný cieľ. Skôr pre to, že fašisti sú skôr komunisti, že komunisti vlastne nevedia, čo sú. A hooligans? Tí sa pridajú všade, kde je bordel. Zakončuje to zúfalý Fico, ktorý sa priživuje na všetkom, no nepomáha nič.

Dlhšie vtipy by mali mať aj nejakú pointu. Toto síce nie je vtip, no končiť vtipne to môže. Keďže je zákaz zhromažďovania, tak je dosť možné, že to opäť skončí vodným delom. Fico, Kotleba a ďalší budú hovoriť o fašizme a potláčaní ľudských práv. V tom príde do televíznej diskusie Richard Sulík a ospravedlní sa všetkým slušným ľuďom, ktorí sa protestu zúčastnia. Koniec.

Teraz najčítanejšie