Denník N

Komu ostane čierny Peter ?

Bödör vs. Gašpar vs. Kováčik vs. ….

Hľadá sa konečný užívateľ výhod. Lepšie povedané, či krajšie napísané, hľadajú sa koneční užívatelia výhod. Nikto, skutočne nikto, ani strýko Ragan nepochybuje o tom, že neslávne známy slovenský oligarcha, s tak trochu už menej slovensky znejúcim priezviskom Mr. N. Bödör je jediným konečným užívateľom výhod. Osihoteným konečným užívateľom výhod z mimopracovného pomeru v skupinke.  V skupinke nadmieru a nad rámec oficiálnych služobných povinností aktívnych a najmä konajúcich najvyšších policajných funkcionárov na čele so špeciálnym prokurátorom Mr. Kováčikom a našťastie už iba bývalým policajným prezidentom Mr. Gašparom.

Našinec by skôr uveril fiktívnej teórii o tom, že jednorazový letecký dispečer    (Mr.R.Kaliňák) na linke Bratislava- Hanoj, skutočne nič nevedel, alebo len nechcel vedieť o všetkých pasažieroch tohto ním dotovaného neopakovateľného operatívneho leteckého spojenia. Ako tomu, že by takáto skupina mohla dlhodobo a tak systematicky fungovať na ministerstve vnútra bez jeho vedomia. Ešte tak bez jeho svedomia.

Pri všetkej úcte k pojmu „prezumcia neviny“. Niektorí chlapci majú ešte stále na výber. Na výber, či aj im zostane tragický čierny Peter, ktorého si už dávnejšie vybrali ich predchodcovia. Ex-kolegovia zo štátnej správy rovnako krátkodobo opantaní opojnou vôňou moci. Ex-ministri Mr. Janušek a Mr. Štefanov. Títo bývalí ministri za SNS mali rovnako ďaleko ku konečným užívateľom výhod z biznisu známeho pod pojmom „nástenkový“ tender, ako ich vtedajší stranícky náčelník k abstinencii.

Niektorí t.č. už naozaj nedobrovoľní aktéri aktuálnej policajnej skupiny sa zatiaľ ešte stále môžu sami slobodne rozhodnúť. Pri ich nehatenom rozhodovaní im, okrem prípadne nie celkom správne vybraných advokátov, skutočne nikto nemôže brániť. Ani v čase, keď sú na slobode tela dočasne obmedzený aplikáciou inštitútu väzobného stíhania.

Môžu si vybrať. Zatiaľ. Ešte nejaký čas, pominuteľnú, „luxusnú“ chvíľku.

Buď budú mlčať. A hlásať heslá o prezumpcii neviny. A tí skutoční užívatelia, tí vrcholoví a neskutočne koneční pôžitkári ostanú v závetrí. V tom závetrí, v ktorom sa tak plánovite a takticky stále zdržiavali.

Alebo sa jednoducho „naserú“ a prehovoria. O tom ako to skutočne bolo.

Toho času na rozhodovanie nie je už až tak veľa. Zmenšuje sa nepriamo úmerne narastajúcemu počtu už nemlčiacich členov tejto zločineckej skupiny.

Páni, ak ešte náhodou trošku váhate. Ak sa náhodu ešte mylne chcete spoliehať na tých z najvyšších politických poschodí bývalej vládnej koalície, na tých ktorých zatiaľ ešte svojim mlčaním kryjete…. Na tých, ktorí tak hlučno vykrikujú o nejakom referende. To celé je len trápny  politický cirkus. Len zavádzajúci humbug, ktorý vo Vás má vzbudiť dojem, že majú veci ešte vo svojich rukách. Úplne však stačí, keď si uvedomíte skutočnosť, že žiadne referendum nie je predsa právne záväzne pre parlament SR. Takže?

A dôkazná situácia sa vyvíja dynamicky a dramaticky vo Váš neprospech. Takže nakoniec Vaše dobrovoľné priznanie môže chýbať len Vám. Kvôli premárnenej možnosti o prípadnej dohode na vine a ( „nižšom“) treste.

Pozn.: Vaša ex-kolegyňa Ms.Jankovská sa už tiež rozhodla.

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...