Denník N

Cockdown Borisa K.

Kĺzavý medián Kollárovej rodiny skĺzol v aktuálnom prieskume Polisu na 5,3%, ale z jej predsedu sa stáva morálny hotspot súčasnej koalície. Klinické testy orálnej aplikácie očkovacej látky slovenského pôvodu síce poukazujú na potrebu opakovanej aplikácie, ale na rozdiel od konkurencie môže byť skladovaná pri izbových teplotách a jej expiračná doba je dlhšia ako niekoľko dní.

Sú strany a zoskupenia, ktoré získavajú v prieskumoch, keď si ich vedenie dá lockdown v médiách a sú novotvary, ktoré ťažia “z únavy materiálu“ tých prvých. Hlas znejúci slovenskými dolinami akoby ani nepotreboval ozvenu a načim začať stavať tieňový kabinet. Aktuálne čísla posúvajú Progresss do pásma zostupu a bavorákový papalášizmus celkom určite dopyt po liekoch nezvýši. 5,2% Maďarskej koalície je ozvenou aktivity, ktorú už reflektujú respondenti, ale ešte ju neobjavili(?) médiá.

Edukatívny tárajizmus špajzového analytika Eda je v podstate ešte sranda, ale seriál bulharských konštánt ďalšieho účastníka zájazdu, pôvodne kopírujúceho Bonapartovičovu cestu na Elbu, začína byť trestom za Strapatého počiny už takmer neznesiteľným. Získaj ústavnú väčšinu a môžeš všetko. Bez ohľadu na zdravie koaličných partneriek. Pardon, partnerov.

Lichtmanov model má 13 kritérií na základe ktorých (s neomylnou presnosťou) predpovedá výsledok amerických volieb. Na Slovensku by nepochodil. Nie pre počet strán, ale ako ohodnotiť charizmu úradujúceho predsedu vlády, ktorý nedovedie stranu (koalíciu) do ďalších volieb? Aké zahranično-politické úspechy dosiahla (plánuje dosiahnuť) táto garnitúra? Čo chce robiť s charizmou budúceho vyzývateľa? Zatiaľ to vyzerá (pri všetkej úcte) na uterák do ringu … a tá povznášajúca (údeninou zaváňajúca) spokojnosť samého so sebou pri pomyslení na cinkajúce miliardy, ktoré Covid síce ešte nevidel, ale …

Medzi predvianočnými (lockdownovými) radami som našiel aj takúto: nauč sa trpieť bez toho, aby si sa sťažoval. Poslovenčil som si to na: nauč sa odtrpieť testovanie bez toho, aby si nadával na Igora. Covidu je to aj tak jedno. Na FB už kolujú dáta, ktoré konfrontujú tie oficiálne. Je smutné, že vôbec musia. To ostatné by mala byť pre absolventa manažmentu brnkačka …

Teraz najčítanejšie