Denník N

Sa mi asi sníva

Minister školstva dostal od ÚKŠ (Ústredný Kat Školstva), o inom radšej pomlčím, za domácu úlohu prepracovať plán, za akých podmienok znova otvoriť školy a konečne opäť začať vzdelávať našich otupejevjájúcich potomkov, ako by to ešte nedávno vyjadril revúcky bard vetnej skladby. Niečo neskutočné! Som asi úplný idiot, keď si myslím, že tento krok, a tak isto i mnohé iné sú spoločným záujmom všetkých nás a je psou povinnosťou našich zástupcov, ktorých sme pred pár mesiacmi poverili, viesť nás stádo v ústrety svetlejším zajtrajškom. Milé súdružky a milí súdružkovia.

Čo je vlastne úlohou ÚKŠ? Brzdiť dobré úmysly ostatných? Cynicky zmiesť všetko zo stola, nechať si tam len prerastenú slaninu s cibuľou v octe a starajte sa. Veď mi nič. Nám len podstrčili paškvil akýsi, ktorý podľa nás nie je s chrámovým poriadkom a hotovo. My za to predsa nemôžeme, my sa nestaráme. Vinu predsa nesú tí neschopní, čo sa snažia urobiť pre dobrú vec všetko, ale podľa nás to robia nahovno. Tak nech sa pekne ďalej učia, ako sa nám správne klaňať a ako trafiť správny pomer octu k cibuli. A hoc to i sto ráz prerobia. Veď raz sa im to možno podarí a trafia sa do nášho gusta. A my im to láskavo nakoniec uznáme. Alebo i nie.

No veď povedz, ako môže byť niekto taký negrajný, že ani na druhýkrát neuhádne, ako to my myslíme a ako je to podľa nás v poriadku. A to vraj velí intelektuálnej elite tejto našej otupievajúcej nácie.

Vidíte, milé deti, pozor preveľký si dajte, lebo možno i vy takto dopadnete, keď budete poza školu chodiť.

Teraz najčítanejšie