Denník N

Záhada stratenej ihly Vladimíra Krčméryho. Našla sa?

Včera začali očkovať na COVID-19 aj u nás. To už ale všetci vieme… Pre niekoho je to sviatok a veľké víťazstvo vedy, pre niekoho začiatok katastrofy. „Šokujúce zistenia“ priniesol už priebeh vpichu vakcíny prvému Slovákovi, profesorovi Vladimírovi Krčmérymu.

Slovenským internetom sa v posledných hodinách začala šíriť informácia o záhadnom zmiznutí ihly po zaočkovaní V. Krčméryho. Napríklad, na mojej nástenke na Facebooku sa objavila už dva krát. Ide o teóriu, ktorej možno veľmi ľahko uveriť, keďže na záberoch, zdieľaných medzičasom už tisícmi ľudí, sa skutočne zdá, ako by tam ihla zrazu nebola. Takáto situácia by výrazne nahrávala konšpirátorom, ktorí tvrdia, že prvé vpichnutia vakcíny populárnym osobnostiam a politikom sú len hrané, za účelom presvedčenia bežných ľudí.

Opak je však pravdou. Na nasledujúcom zábere môžete vďaka pomerne dobrému rozlíšeniu (ktoré na záberoch šíriacich sa internetom absentuje) vidieť „stratenú ihlu“ aj po vpichnutí.

Tu je odkaz na video, opäť v dobrom rozlíšení: https://www.youtube.com/watch?v=vLCF_d4oMIs

Zmyslom tohto príspevku nie je presviedčať o tom, že očkovanie je správne. Verím, že každý človek dokáže zvážiť, na základe RELEVANTNÝCH informácií, či je pre neho vakcína vhodná, alebo nie. Zmyslom tohto príspevku je vyvrátiť nezmyselnú konšpiráciu, ktorá vznikla na základe nekvalitného záberu, alebo pomocou nenáročnej úpravy vo Photoshope.

Verím, že si tento príspevok prečíta aspoň jeden potenciálny šíriteľ, resp. príjemca konšpirácie o stratenej ihle Vladimíra Krčméryho. Pretože, ihla sa našla.

Teraz najčítanejšie