Denník N

Lívia si z nás strieľa

Teda vždy to aspoň tak zahrá. Najnovšie moderátorka portálu Kulturblog prestrelila s názorom, že „Židia nemajú byť v žiadnych vedúcich funkciách“.
Blog je doplnený o update.

Podobných prehreškov od ľudí z Kulturblogu sme už zažili niekoľko. Najnovšie novopečená budúca mama Lívia Garčalová prestrelila na svojom instragramovom profile, ktorý je záhadne už súkromný. Ak si teda chcete prezerať jej príspevky, tak Vám to musí schváliť ona. Predtým bol jej profil verejný. V kvíze, kde si položila otázku, čo by zmenila vo svete a mohla mať len jednu možnosť niečo zmeniť. Možnosti boli, že by odklepla veľké granty Kulturblogu, alebo aby Židia nemohli mať riadiace funkcie. Odpoveď bola tá, ktorá je hodná trestného oznámenia.

Lívia podobne provokovala viackrát, podobne provokuje aj Kulturblog. Vždy to zaváňa rasizmom, či antisemitizmom. Opakovane je to vysvetlené, že je to len sranda, že to len chcú nahnevať tých liberálnych slniečkárov.

Takéto provokácie by im človek aj uveril. Teda ak by to neboli ľudia z Kulturblogu, ktorí majú vo svojom občianskom združení napríklad poslanca Mazureka, ktorého status o rozprávke a holokauste je už legendárny.

Čo z toho vychádza? Lívia to opäť uhrá len na iróniu, srandu, alebo podobnú blbosť. Na konci to však berie určite vážne, pretože buď nemá zmysel pre humor, alebo robí tieto veci naschvál, lebo im verí. Lívia je už ale dospelá, čaká dieťa a je zodpovedná za svoje činy. Preto by mala byť zodpovedať aj zákonu, pretože takéto statusy sú hlboko za čiarou morálnou, aj trestno-právnou.

Update:
Po upozornení od Martina Poliačika sem prikladám tento link: https://www.facebook.com/Tadiblog/posts/211617600696805

Ide o chybu, ktorú spôsobila aplikácia Instagramu. Odpoveď, ktorá zaklikla Lívia ako správna, sa v jej stories už nenachádzala. Najprv som premýšľal stiahnuť celý blog, no neurobil som to. Stále tam totiž možnosť „Židia nemajú byť v žiadnych vedúcich funkciách“ bola. Nebolo to vôbec vtipné, nanajvýš provokatívne a cynické. Preto platí to, čo som v tomto blogu písal. Ak je niekto v občianskom združení s Milanom Mazurekom, tak určite takéto veci nemyslí, ako vtip.

Teraz najčítanejšie