Denník N

Oni majú svoju moc a faloš, ja mám svoju česť a úprimnosť

Kde, bolo tam bolo, bol raz jeden poslanec. Ale zazvonil zvonec a príbehu bol koniec.

Každá rozprávka a príbeh má svoj začiatok a koniec. Môj skutočný príbeh poslanca obecného zastupiteľstva v Lokci mal začiatok v novembri 2018 a predčasný koniec v decembri 2020. Nie každý príbeh, aj keď môže byť akokoľvek rozprávkový, má šťastný koniec. Išiel som s kožou na trh a „ctihodní občania“ ju išli zo mňa zodrať a pošpiňovali ju.

Išiel som na trh úprimne, no úplne naivne. Išiel so do toho s odhodlaním niečo zmeniť k lepšiemu, ale predčasne som to vzdal.

Možno to bolo zbabelé, možno nie. Možno som niekoho sklamal alebo niekomu urobil radosť. Možno som mal urobiť viac a možno som do toho príbehu nemal vôbec vstupovať.

Asi by som mal byť viac pokorný. Lebo hovoriť pravdu, dokazovať ju a pomenovávať veci správnymi slovami zrejeme nie je pokorné ale skôr trúfalé. A trúfalci nie sú obľúbení.

Z tohto môjho príbehu však predsa len zostala nejaká stopa a zrejme ukáže čas, či bude niekedy niekomu na niečo prospešná alebo nie. No keby otvorila oči čo i len jednému občanovi, tak to malo zmysel.

Tu je moja stopa, môžete mi za ňu vystaviť účet alebo ma súdiť:

https://lokcabuducnosti.sk/

 

„Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás.“

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.