Denník N

Balada o testovaní.

Covid19 zmutoval na Kolík19. Prejavuje sa zahmlievaním, zamieňaním fikcie s realitou a syndrómom argumentačnej nedostatočnosti. Koaličné manželstvo po taliansky, zmietané vlastnými neverami, zneistelo. Corrada Cattani si strelila do vlastnej nohy.

Zatĺkanie v priamom prenose. Táranie konfrontované s realitou pred zrakmi verejnosti. Mentálny lockdown v mene imaginárneho vyššieho dobra. Kde zomierajú ľudia, končí sranda. Generál Jaroslav Augusto PinoNaď potvrdil pravosť “Rosenberg Papers“ kolujúcich na nete a prevzal réžiu v štýle spaghetti-westernov vypísaním odmeny na slovenského Snowdena … Keď sa nahnevám, budem zlý. A niekto je veľmi, veľmi nahnevaný. Až tak, že ten hnev by sa dal kolíkovať. Opravujem, krájať.

Syndróm argumentačnej nedostatočnosti je také myšlienkové in flagranti. Striptíz charakterov. Prázdne striekačky rozsypané po parlamentnom javisku čakajúce na očkovaciu látku. Sú pochybnosti, či tá od Pfizera zaberie, lebo mutácia Kolík19 napáda prednostne oblasť očí a prebúdza u infikovaných sklony nezlučiteľné so životom. (zdroj Rosenberg Papers)

Bábkové predstavenie “Balada o testovaní“ konfrontované s realitou, kedy sa testujúci stáva testovaným. Ak už pripustíme, že samozvané dobro nemusí byť najchytrejšie, má aspoň charakter? Alebo ide len o starostlivo skrývanú manipuláciu s charaktermi kajúcnikov? Odpoveď má v rukách “jednoducho Mária“.

Ak Mutti Angela odovzdala velenie okolo Covid19 Jensovi Spahnovi (ministrovi zdravotníctva), aby sa mohla venovať európskym témam. (Obaja už sú v preferenčnom úniku a politický pelotón pomaly rezignováva na ich stíhanie.) mohol by sa aj Bonapartovič začať venovať európskejším témam. Trebárs … rekonštrukcii vlády. Najlepšie ako v hokeji – vystriedať celé päťky.

Múdrosráči všetkých (politických) strán, spojte sa!

Teraz najčítanejšie