Denník N

Matovičova dilema.

Pôvodne som zvažoval názov – Hľadá sa manžel pani Pavlíny. Poznávacie znamenie – premiér. Igoropremiér sa nám vytratil zo scény a nebolo by zlé, keby zvažoval, či to, čo sa deje, je to, čo vlastne chcel. Ako veľmi sa zmenil jeho pohľad na svet od dôb spred Bonaparte, po súboji o privatizáciu Novembra, konfiškácii istej vily na Riviére až po (asistovanú) samovraždu generála Lučanského. Či má v rukách ešte reálnu moc alebo už len funkciu bez nej, či ešte určuje kolobeh dejín alebo je už len v závese udalostí. Ešte aj tie nešťastné investície sme zverili fachmanovi s domicilom dnes už mimo Únie.

Na ktorom poschodí chceme problémy riešiť a hľadať uspokojivé riešenia? Lebo aj únos Vietnamca môžeme vidieť ako korupčný problém po voľbách odídenej tamojšej vlády a nákupu leteckej techniky už tou novou, domáce udalosti okolo istého novinára a manipuláciu so zmenkami v kontexte predaja mediálneho impéria … a nakoniec aj eliminácia generála môže byť len hrou o ovládnutie podsvetia, za použitia kajúcnikov a výkladu pravidiel oficiálnej moci.

Bývalých kádrovákov nahradili dezinformátori, žehličov košiel žehliči svedomia. Štandardné médiá dnes pomalosťou? prehrávajú voľby, dominuje diskutabilná argumentačná úroveň autorov na sociálnych sieťach. Stačí pustiť do éteru nehnuteľnosti, pozemky, úplatky v predstaviteľnej hodnote a iné “lipšicoviny“, ktoré tak zahltia mediálny priestor, že na miliardy v pozadí už nemáme kapacitu. Politika ako futbalový zápas, kde už ani nejde o kvalitu hry, ale či sme to naložili súperovi a s akým skóre.

Ak podľa Matoviča kryl Fico zlodejov, je celkom možné, že dnes (nevedomky) asistuje začínajúcej vojne o ovládnutie podsvetia. Lebo Lučanský.

Teraz najčítanejšie