Denník N

Ako si sestrička Dominika selfíčko na Kramároch nemohla urobiť

Nová posila ARO oddelenia na Kramároch, známa sestrička Navara Cibulková/ Zdroj: topky.sk
Nová posila ARO oddelenia na Kramároch, známa sestrička Navara Cibulková/ Zdroj: topky.sk

Pracovníčka kritickej infraštruktúry, pani sestrička Navara Cibulenka má za sebou prvú šichtu na ARO oddelení. Jej nové kolegyne sa tešia, konečne si môžu aspoň nachvíľu vydýchnuť. Ešte radšej sú, že so sebou zobrala aj svojho manžela. Veď každá ruka dobrá, no, nie. Štát je spokojný tiež, pretože táto kampaň vyšla skvele, pretože, ak sú Slováci v niečom dobrí, tak v závisti jeden druhému. Takže, spokojní sú všetci, pani sestrička s manželom, nemocničný personál a nakoniec aj minister Krajniak, pretože noví členovia kritickej infraštruktúry hádam presvedčia ďalších ľudí, aby sa zapojili do ďalšieho Slovenského národného povstania. Jediné, čo pani Navara Cibulenku mrzí, je fakt, že si nemohla urobiť selfíčko v skafandri, áno, nie sú to plavky, ani nové pery, ale predsa bez nových folowerov na Instagrame akoby ani nebola človekom. Po včerajšku jej iste pribudli tisícky nových fanúšikov, ktorým nabudúce natočí video priamo z nemocnice.

Ona to myslela dobre

Pôvodne mala kampaň začať neskôr, to iba novinári zasa celé pokazili a urýchlili celý proces. Ako milujúca členka rodiny urobila dobrý skutok, zobrala príbuzného do nemocnice a znenazdajky, zrazu, sedela až v ambulancii s vakcínou. Urobila to pre dobro nielen seba, ale aj nás všetkých. Ako známa vymetačka Smotánky a iných vzdelávacích programov chcela ísť príkladom všetkým seniorom, lekárom , ba i sestričkám. Ako známa filantropka sa rada vždy pričiní o dobrú vec.

Do bodky premyslený systém

Charitatívne myslenie našej celebrity mohlo vyniknúť aj vďaka tomu, že na Slovensku odjakživa podporujeme podobné aktivity. Prednosť v médiách, na internete mali vždy skutočné kapacity, skutočne múdre hlavy. Pokútne charaktery aktívne maximálne na Facebooku, zbierajúce prinajlepšom lajky pod statusmi, boli vždy na okraji záujmu našej spoločnosti. To už nehovoríme o tom, že by sedeli na dôležitých stoličkách štátu a ovplyvňovali k lepšiemu naše životy.

Výsledok kritického myslenia

V čom vlastne tkvie náš úspech? Kľúčom je vzdelávací systém, ktorý každoročne produkuje samostatne zmýšľajúcich ľudí, vďaka čomu sa nám utešene rozrastá kritická masa ľudí. Ostáva nám len veriť, že to takto bude naďalej pokračovať a prípadov ako je sestra Cibulenka bude poctivo pribúdať. V budúcnosti sa nám to všetkým vráti, samozrejme, len v tom najlepšom…

Teraz najčítanejšie

Michal Bardáč

Zaujíma ma všetko, čo sa okolo mňa deje. Trpím zvedavosťou, ktorá spoluvytvára môj názor na svet. Chcem informácie, ktoré môžem spájať do súvislostí. Ovplyvňujú totiž môj/náš život. Tento priestor je ideálny na to, poukázať na ne a hľadať riešenia... Moje staršie publikované texty môžete nájsť na adrese migelbardac.blogspot.com