Denník N

Matovičov manažérsky problém.

V Španielsku si iniciátori projektu “HyDeal“ zabezpečili lokality garantujúce výkon 10GW solárnej energie na elektrolýzu “zeleného vodíka“ pre potreby (najmä) nemeckého priemyslu. Inak hutníctvo a chémia nedokážu zabezpečiť klimatickú neutralitu svojej produkcie. Nemecko dláždi (aj doma) cestu priemyselnej výrobe vodíka …

Izrael má dnes zaočkovaných čosi viac ako 22 obyvateľov zo 100 …

Merkelová rieši potenciálny nedostatok vakcín v nábehovom období vytvorením aliancie domácich výrobcov vakcín (nakoniec BionTech je nemecká firma), aby znížila závislosť od vonkajších dodávok. Pomalý nábeh očkovania (zdá sa) zredukoval kancelárske ambície Jensa Spahna a Angela povýšila očkovanie na kancelársky problém. A prevzala velenie.

My riešime Sulíka a nákup testov. Z minulého roka … a testovanie do úmoru.

Minister financií (variantne špajzový analytik Edo) sľuboval “všeľudové“ a transparentné debaty o pláne obnovy Slovenska … dnes už aj on radšej testuje a počíta straty … Mikas zaokrúhľuje výnimky na tisíce (ako inak nadol) … samosprávy prevzali manažovanie radšej do svojich rúk, Krajčí už straší britskou mutáciou … Spahn (nemecký minister zdravotníctva) mal už pred Vianocami pripravenú logistiku očkovania pre 80 miliónov ľudí … až si človek kladie otázku, či umiestnením vlády (časti vlády) do karantény nezačnú veci konečne fungovať.

Ak nám dnes Matovič vnucuje témy primerané jeho videniu sveta, bolo by dobré? vhodné? pošepkať mu, že firma je tak dobrá, ako je dobrý jej majiteľ? konateľ? šéf? … Na rozdiel od tých malých a anonymných u štátov môžeme porovnávať. Výkonnosťou a šikovnosťou štátov sa dnes zaoberajú celé tímy ľudí … ako by ste ohodnotili Slovensko?

Mutti Angela hovorí o rozhodujúcich 8 až 10 týždňoch. To bude už apríl a uzávierka projektov obnovy. Potom Únia otestuje nás ako celok … na čele s Igorom. Minister hospodárstva ako hromozvod budúceho neúspechu? Ešte nedávno tvrdili “chlapci od bobrej rieky“ (rozumej od Michela), že posunú Slovensko o generáciu vpred … to už prestáva byť otázka viery.

Teraz najčítanejšie