Denník N

Čakajú nás „očkovacie konflikty“ .

O pár dní sa začne očkovanie populácie nad 85 rokov. Pre časť z nás veľmi dobrá správa, pre inú časť z nás veľmi zlá správa. Opäť raz dôjde k stretom na sociálnych sieťach, ale aj v reálnom živote. A každý si bude húsť svoju pesničku.

Upokojenie na úvod.

Aj tento konflikt ako spoločnosť zvládneme. Bez zbytočnej dramatizácie – na konci dňa sa situácia upokojí. Tí, ktorí budú stáť o zmierenie sa zmieria a tí ostatní si časom nájdu inú zámienku na ostrejšie výmeny. Zažili sme to mnohokrát. Nejde o nič neprirodzené, tobôž nie, ak ide o zdravie. Budeme svedkami emóciami naplnených diskusií, výmen viac či menej racionálnych názorov a šírenia a popierania hoaxov a konšpirácií. Nič nové. Očkovanie je na to vďačná téma, odkedy sa s ním začalo. Takže, ak chcete, kľudne o nej diskutujte a sledujte ju. Ideálne s nadhľadom a odosobnene. Ak nie, venujte sa niečomu užitočnejšiemu. Ale hlavne, zachovajte pokoj. Nie je najmenší dôvod na paniku, smútky, frustrácie a zalamovanie rukami.

Súboj pre a proti.

Čím bližšie budú ihly k našim ramenám, tým budú strety táborov „pre“ a „proti“ ostrejšie. Preto, lebo na veci, ktoré nám idú priamo pod kožu reagujeme prirodzene citlivejšie. Treba s tým počítať a treba sa na to pripraviť. Okrem nastavenia empatie na maximum, odporúčam (aspoň dočasne) znížiť svoje egá a ambície na minimum. Myslím konkrétne na vnímanie seba ako majiteľa jediného správneho názoru (postoja) a na ambíciu presvedčiť oponenta k zmene jeho názoru (postoja). Totiž, príliš nabubralé ego je pri hádkach zväčša skôr na príťaž ako na obdiv a pokusy o násilnú zmenu názorov sú v akejkoľvek diskusii odsúdené na neúspech skôr, než ich stihnete vysloviť. Ego a názor sú v konfliktoch spoľahlivé odbočky do slepej uličky.

Riešenie „očkovacieho“ konfliktu. 

Či ste za, alebo proti, nechajte oponenta s jeho názorom. Ten svoj objasňujte a vysvetľujte s kľudom a rozvahou a rovnako s kľudom a rozvahou počúvajte vysvetlenia spoludiskutujúceho.  Diskusiu, aj ostrejšiu, berte ako výmenu informácií. O nič viac ani nejde. Ak sa partner v diskusii opiera o hoaxy a konšpirácie, nenásilne mu ponúknite zdroje, ktorými ste si vytvorili vlastný názor a empaticky sa pýtajte na zdroje, z ktorých čerpal on. Doprajte si čas na ich preštudovanie a sebakonfrontáciu s dovtedy známymi informáciami. Až potom pokračujte v diskusii o nich. Nevyjednávajte – nie je o čom a navyše ani nemáte po ruke nič na „zobchodovanie“. Opravujte minulé komunikačné chyby, upozornite na pochybnosti o serióznosti zdrojov a pod. a ďalší priebeh založte na vzájomnom rešpekte. Stavajte na tom pozitívnom. Ak to nie je z akéhokoľvek dôvodu možné, s rešpektom si vzájomne pomenujte argumenty, ktoré považujete za nesprávne a urobte hrubú čiaru. Pamätajte, že očkovanie je dobrovoľné, takže riešením konfliktu nie je dohoda, že sa všetci zaočkujú, alebo že sa očkovať nedá nikto. Riešením konfliktu je zmierenie vychádzajúce z diskusie, zo vzájomného pochopenia a uznania práva slobodne sa rozhodnúť.

Niektoré situácie s výbušným potenciálom.

Niektoré aerolinky, ale i celé krajiny už avizujú, že očkovanie môže byť podmienkou vstupu na ich palubu resp. územie. To samozrejme môže spôsobiť pocity diskriminácie u nezaočkovaných a vyvolať nové konflikty. Nič to ale nemení na ich práve stanoviť si také podmienky, aby zabránili šíreniu ochorenia. Tí, ktorí si uplatnili právo nezaočkovať sa, sa s touto realitou budú musieť zmieriť a hľadať také spôsoby dopravy a destinácie, kde očkovanie nebude potrebné. Oveľa výbušnejším problémom je, že naši zamestnávatelia sa budú rozhodovať, či očkovaním podmieňovať vstup zamestnancov do svojich priestorov, alebo nie. Zo zákona majú totiž povinnosť zabezpečiť bezpečné pracovné prostredie podľa najnovších vedeckých poznatkov. K vytváraniu bezpečného pracovného prostredia celkom určite aktuálne patrí aj prevencia pred šírením nebezpečnej nákazlivej choroby. A podľa najnovších vedeckých poznatkov je práve očkovanie najúčinnejšou zbraňou proti hnusobe. Táto otázka nateraz ostáva otvorená a čaká na právnikov. Aj s ňou a všetkými ostatnými sa však, ako spoločenstvo rozumných ľudí, vysporiadame.

A bude dobre.😉

Teraz najčítanejšie

Michal Révay

Pôsobím ako preventista a intervent (konciliátor a facilitátor) zamestnaneckých vzťahov a lektor. V rokoch 2016 - 2019 som bol mediátor zapísaný v registri mediátorov MS SR.