Denník N

Bandita Fico s Pellem kričia ,, Odstúp Mičovský i ty Jánoš“

Satiristicko-realistická poviedka (pozor nie rozprávka), ako bolo a ako je v tom poľnohospodárstve na Slovensku. Takže sa usaďte, pivečko desinu do ruky do druhej kus klobásky, ženské pohlavie na diéte kus šalátu a poďme čítať .

V poslednej dobe sa v terajšej opozícii ozývajú intenzívne hlasy o odstúpenie ministra Mičovského a povereného riaditeľa PPA Jaroslava Jánoša. Ich zdôvodnenie je, že minister nezvláda svoju funkciu, a že výberové konanie na riaditeľa PPA je netransparentné. Že sú tam machinácie s výberkom, a že PPA príde o akreditáciu, nakoľko európska komisia momentálne zverejnila výsledky kontroly tejto inštitúcie. Tie ukázali, že táto organizácia má veľmi zlé kontrolné mechanizmy vyplácania eurodotácií. Dotácie sú vyplácane subjektom, ktoré na ne nemajú oprávnený nárok.

Bolo zistené, že boli vyplácané na plochy, ktoré nemajú nič spoločné s výrobou potravín (letiská, betónové plochy a pod.). NKÚ skonštatoval vo svojej správe ešte horší stav v tejto inštitúcii.Hold je to tak.

A teraz poďme k aktérom, ktorí kričia, že odstúpte. Kto sú a o čom vedeli/nevedeli.

Takže pána Fica netreba predstavovať širokej verejnosti, každý má svoj názor aký má, no asi sa všetci zhodneme na tom, že je šikovný a dokáže vlastnou hlavou zohnať 35mil. Takto šikovnému človeku, aby ušla pozornosti agentúra PPA, ktorá prerozdeľuje miliardy je asi ťažko uveriteľné.

Európska komisia kontrolovala roky 2013 až 2019, to znamená vládu Fica a vládu SNS v tejto agentúre. NIE rok 2020 keď už je tam minister Mičovský! Kontrola trvala dva roky, takže výsledok je z ich vládnutia. Fakt.

Pellegrini keď bol premiér, tak sa štrajkovalo vo veľkom. Traktory s nádpismi o rozkrádaní stáli pred Úradom vlády, pred prezidentským palácom na Hodžovom námestí, Námestí SNP, a prešli krížom celé Slovensko. Tvrdiť, že ,,Som o podvodoch na PPA nevedel“ je tvrdením ,,neviem čítať“, už nehovoriac o tomto, že sme mu viac krát ako poľnohospodári pomenovali stav rozkrádania eurodotácii a schému ako to funguje. Fakt. Takže dneska títo kričia, že má odstúpiť minister Mičovský a Jánoš, šéf PPA.

Podpis spoločného memoranda na Tyršovom nábreží vtedajšej opozície s farmármi o reformných bodoch v poľnohospodárstve.

Tak prejdime si týchto dvoch banditov. Mičovský získal ocenenie biela vrana za boj proti korupcii v štátnych lesoch, je signatárom výzvy ODMIETAME, ktorá bola spojením lesníckej obce proti zlodejine v lesníctve. Tiahol krížom cez celé Slovensko spolu s nami, poľnohospodármi na protestoch. Hold kur..a to je bandita!

Čím sa previnil, že by mal odstúpiť? No je to tým, že si dovolil spraviť audit na Ministerstve pôdohospodárstva a na PPA . Tento audit je jeden z najsilnejších možných nástrojov aký je možný na odhalenie podvodov, korupcie a zlého systému. Výsledky prídu čoskoro.

Noo je sa čoho báť! Akcia Dobytkár zatiaľ pohltila do mrežovanej klietky zatiaľ bývalého šéfa PPA Kožucha, pána Bödöra, pána Kvietika a mnohých ďalších nominantov SNS a Smeru.

Minister si dovolil nastaviť kritériá na výberko nového šéfa PPA take tvrdé, že je problém niekoho zohnať v ich radoch na túto funkciu a myšlienka, že minister uvažuje osloviť niekoho zo zahraničia, aby viedol agentúru s miliardou ich musí riadne striasať.

Stretnutie s komisiou europoslancov vyslaných z Bruselu na šetrenie rozkrádania agrodátacii na Slovensku.

Treba ho ODVOLAŤ. Čo to je za chlapa otca jeho, čo nám tam nechce pustiť za šéfa človeka z Deloitu!! ( Firma, ktorá pred tým vykonávala kontrolné audity na tejto agentúre s konštatovaním ,,všetko ok“) No to už je drzosť!

Tak nájdime si zámienku. Jaaanoš, poverený riadením do vymenovania nového riaditeľa. Bandita Jánoš si dovolil byť tak drzý, že si zažiadal o dotácie na vlastnú pôdu, na ktorú mal právne tituly ako list vlastníctva a nájomné zmluvy. Drzák jeden!!! Veď tieto dotácie chcela spoločnosť Essin mega poľno podnik v portfóliu J&T.

Takže bývali šéf PPA nariadil kontrolu a skontrolovali kto a čo. Výsledok bol, že Jánošovi dal 30 tisíc pokutu, tomu drzákovi, čo žiada dotáciu na svoju pôdu a finančnej skupine vyplatil dotácie hoci nebola vlastníkom pôdy a nemala ani nájomné zmluvy na túto pôdu. Vlastník, nájomca bol Jánoš.

Pán Kožuch pokračoval ďalej so snahou úplnej likvidácie, toho Jánoša a podal naňho trestné oznámenie ako organizácia PPA. No, smola bola v tom, že Jánoš sa nevzdal a začali sa protesty, stal som s ním v jednom rade, tiahol na Bratislavu. Jaro bol jeden z tých top, čo kričali. Takže pozval si ho už v tých časoch vyšetrovateľ na výpoveď a musel skonštatovať, že otca jeho, pán Kožuch, ale ten chlap má pravdu, on má listy vlastníctva k pôde a nájomné zmluvy, to už sa ho nedá zavrieť lebo tá skupina nemala dostať financie. Tak sa stalo to, že Kožuch musel držať rozhodnutie v tomto prípade v šuflíku inak by finančná skupina musela vrátiť všetky dotácie, ktoré dostala, to si nemohli dovoliť predsa.

Odovzdavanie dokumentu ,, Košická výzva“ v Košiciach na stretnutí s ministerkou. Jánoš ako autor tejto výzvy ju odovzdáva za všetkých nespokojných roľníkov.

A dneska kričia, že ten Jánoš je v konflikte záujmov, a že dlží peniaaaaze PPA!! AKÉ??? No, predsa za tú pokutu, ktorú mu naparil šéf PPA Kožuch za to, že požiadal o dotácie na svoju pôdu, na ktorú mal list vlastníctva na svoju pôdu!!! Takže to je ten jeho konflikt záujmov.

Je jedno, že sa ako terajší poverený šéf dal sám vylúčiť z tohto konania a dal voľnú a spravodlivú ruku úradníkom. Finančná skupina bude musieť vrátiť peniaze.

J&T pokračovala v nákupoch podnikov so zameraním na agro sektor a pred nedávnom skúpila spotrebiteľské slovenské družstvo 50% podiel, a tak sa stala top hráčom na Slovensku. Ovláda viac ako 100tis. ha pôdy ( momentálne sa chválil Bill Gates, že je jedným z top vlastníkov pôdy v Amerike a má niečo cez 150tis. ha, to je pre porovnanie, aby ste si vedeli predstaviť akú silu má).

Na poste šéfa PPA a ministra pôdohospodárstva ak nebude ,,Náš človek“, tak budú mať problém. Títo dvaja banditi Mičovský a Jánoš budú vyplácať dotácie len tým, čo ozaj robia na pôde a chcú, aby zdokladovali koľko potravín vyprodukovali a koľko ľudí zamestnali, koľko dane zaplatili. Kto to kedy slýýýchaaaal!!!!!! Veď tu sa len kosí a berú prachy, otca jeho!!! Pelleeee a okamžite kričať!!! Veď máš byt od nás, tak krič, a poriadne!

Bohu prisahám, že je po biznise keď tam ostane ten dedo šialený s tým idiotom Jánošom. Fakty hole fakty.

Chlapi vydržte. Tak ako teraz po dlheeej dobe prišli prvý krát peniaze načas všetkým poľnohospodárom aj veľkým, aj malým bez zbytočnej šikany, tak ako ste nastavili výzvu, ktorá teraz prebieha a je v nej 20 miliónov a jasne podporuje tých, ktorí reálne produkujú a vytvárajú hodnoty. Tak to má vyzerať! Lebo tie dvadsať mega šlo od každého čitateľa z jeho daní a on za nich chce kvalitné potraviny na svoj stôl!!!

PS. Osobne sa nezapájam o žiadosť do tejto výzvy, osobne nemám žiaden nevyriešený spor s akoukoľvek organizáciou v agro sektore, osobne som nežiadal o žiadne dotácie minulý rok. Nič mi nedlhuje PPA ani ja jej.

Teraz najčítanejšie