Denník N

Zrušenie Trampových profilov urýchľuje koniec sociálnych sietí

Niektoré sociálne média a ich hlavní predstavitelia v kontexte vývoja situácie okolo Donalda Trumpa pozastavili jeho sociálne profily.

Skutočné sociálne siete majú poskytovať priestor pre spojenie ľudí a informácii, možnosť vyjadriť sa všetkým ľuďom. Lídri týchto sietí sa pasovali do rolí nadradených sudcov, ktorí chcú diktovať, čo je pre druhých dobré a čo nie. Táto situácia nenastáva po prvý krát. Už v minulosti pozastavila niektoré média reklamy na kryptomery a naďalej povoľujú alebo cenzurujú určité oblasti ako informácie o covide atď.

Koniec sociálnych médií

Cieľom väčšiny súčasných sieti je ekonomický zisk. Teraz spoločne s cenzúrou výberu vodného obsahu si kopú svoj vlastný hrob. Doba, kedy tieto sociálne siete vo svojej súčasnej podobe skončí sa veľmi rýchlo blíži.

Ľudia nemajú chuť byť ovládaní a manipulovaní informáciami ako v minulosti za totalitných režimov, aby ich informácie a čas, ktorý trávia na sociálnych sieťach boli zdrojom ziskov pre pár vyvolených.

Akokoľvek by sa zdalo, že táto situácia nie je dobrá, opak je pravdou. Ľudia postupne začnú opúšťať tieto siete a objavia sa nové, ktoré budú naplňovať skutočnú podstatu sociálnych sieti, teda vytváranie skutočného spojenia medzi ľuďmi.

Teraz najčítanejšie