Denník N

Nefalošná úcta ženám

Po uverejnení videa, v ktorom náš Riško cvičí a hádže loptičky do vedierka, ste nás zahltili správami o tom, ako veľmi od podania Zolgensmy pokročil a zosilnel. Áno, je to obrovský pokrok. A je to zásluha mojej manželky Majky. Je to obrovská drina dennodenne s Riškom krôčik po krôčiku cvičiť a cvičiť.

A takto je to v každej rodine, ktorá má doma choré dieťa, súrodenca alebo starých rodičov. Celý život sa mamy dennodenne starajú o tých, ktorých ľúbia. Budem sa opakovať, je to ťažká drina. Kto to nezažil, nevie si to predstaviť.

Aj z úcty k týmto mamám sme rozbehli petíciu s názvom #Podpisujem. Naši politici sa nehanbia, že máme na Slovensku tisíce rodín, ktoré sa takto ťažko starajú o svojích blízkych a miesto toho, aby im štát pomohol, kašle sa na nich? To sa majú tieto mamy starať ešte aj o zbierky a ponížene žiadať dobrých ľudí o pomoc? Dokedy to bude na Slovensku takto fungovať? A keď príde Valentín, MDŽ alebo deň matiek, facebook bude plný fotiek naších politikov, ako veľmi si ctia všetky ženy a mamy. Stále dookola a stále to isté.

Aj z nefalšovanej úcty k týmto mamám sme spustili jednoduchú petíciu za akútne zriadenie fondu pomoci a o okamžité preplatenie liečby, liekov a zdravotných pomôcok všetkým rodinám, ktoré to na Slovensku dokázateľne potrebujú. O zdraví majú rozhodovať lekári a nie úradníci. A štát musí nájsť dostatok financií na pomoc pre svojich občanov.

Zdravý človek sa o seba takmer vždy postará sám. K tomu štát ani politikov nepotrebuje. Ale o chorých sa štát musí postarať.

Petíciu #Podpisujem už podpísalo viac ako 6.000 ľudí a nájdete ju na tomto linku: https://bit.ly/3nZzaal

Ďakujeme.

Teraz najčítanejšie