Denník N

MUSICBOX 2021 | 10. týždeň – novinky

Aj keď je marec mesiac knihy, nikde nie je napísané, že popri čítaní nemôžete mať ako kulisu pustenú skvelú muziku. Takže: Príjemné čítanie popri počúvaní, priatelia.

JULIAN VAUGHN: Chapters of Love (2021)

Chapters of Love je už šieste štúdiové album nadaného basgitaristu Juliana Vaughna. Musím priznať, že po vyjdení tejto novinky som ho počúval stále dookola. Je to skvelá hudba, čo každý smooth-jazzovy fanúšik potvrdí. Urobte si pohodlie a užitie si napríklad skvelú piesň Sway.

TRANSATLANTIC: The Absolute Universe: Forevermore (2021)

Dá sa „prejesť“ progresívneho rocku? Pravým fanúšikom tohto žánru zrejme nie. Novinka vyšla vo viacerých verziách pod dvoma názvami, okrem Foverermore aj v skrátenej verzii The Breath of Life. Pozor – The Breath of Life ponúka iný obsah, nové kompozície, alternatívny materiál, dokonca aj pieseň (Can You Feel It), ktorú na Foverermore nenájdete.

Fenomenálni muzikanti zoberú poslucháčov na ambicióznu jazdu, kde ich čaká nielen skvelá hudba, ale aj výborné texty. Určite poznáte aspoň niektoré mená z z členov Transatlantic: Neal Morse (klávesy, spev), Roine Stolt (gitara, spev), Mike Portnoy (bicie, spev) a Peter Prew Tavavas (basová gitara, spev).

DOWNES BRAIDE ASSOCIATION: Halcyon Hymns (2021)

Halcyon Hymns je štvrtým štúdiovým albumom známeho dua – Geoffa DownesaChrisa Braida. Geoff založil v roku 1981 svetoznámu skupinu Asia, Chris je výborný spevák, skladateľ a producent, ktorý je napríklad častým spolupracovníkom speváčky Sia.

Halcyon Hymns vás strhne a dotkne sa vášho vnútra. Je veľmi dobre skoncipovaný a určite si nájdite čas na jeho vypočutie.

Teraz najčítanejšie