Denník N

Rozumná brána do sveta kryptomien, alebo využívajme aplikáciu crypto.com naplno.

crypto.com #unikdoslobody

V predchádzajúcich blogoch, sme si predstavili, ako nastaviť efektívne cashback systém. Súčasťou toho modelu, bolo aj využitie fintech aplikácie crypto.com a ich bezkonkurenčnej VISA CRO karte s cashbackom a mnohými užitočnými benefitmi ako sú Spotify a Netflix zdarma. Vzhľadom na pozitívny ohlas komunity a viaceré otázky, som pripravil tento článok, ako vyťažiť z aplikácie crypto.com maximum a využiť aj jej pokročilejšie vlastnosti nielen samotnú platbu kartou a cashback.

V predchádzajúcich blogoch, sme si predstavili, ako nastaviť efektívne cashback systém. Súčasťou toho modelu, bolo aj využitie fintech aplikácie crypto.com a ich bezkonkurenčnej VISA CRO karte s cashbackom a mnohými užitočnými benefitmi ako sú Spotify a Netflix zdarma. Vzhľadom na pozitívny ohlas komunity a viaceré otázky, som pripravil tento článok, ako vyťažiť z aplikácie crypto.com maximum a využiť aj jej pokročilejšie vlastnosti nielen samotnú platbu kartou a cashback.

Ak ste nečítali predošlé články odporúčam si ich pred čítaním tohto blogu pozrieť alebo osviežiť si ich na nasledovných linkách:

Nastavenie efektívneho Cashback systému

Detailná recenzia aplikácie Crypto.com

FAQ k článku ako si nastaviť Cashback systém

Na úvod musím zopakovať, že moja dôvera v tento projekt je síce vysoká a vidím akú má vysokú ambíciu, kvalitný manažment tím a rýchly rast užívateľov po celom svete. Na druhú stranu ja v tomto projekte mám vložených skutočne len 3% svojho majetku a považujem to za špekulatívny kapitál. Nikomu by som skutočne neodporúčal tam dať viac ako 10% svojho investičného portfólia, aj keď sú v súčasnosti kryptomeny v kurze a dosahujú obrovské ročné zhodnotenia. Všetko sa totiž môže aj otočiť naopak.

Program „Earn“ – Zarábaj

Ako budete postupne VISA CRO kartu využívať, budete dostávať cashback v CRO. Ten môžete pokojne meniť na inú kryptomenu alebo premeniť na EUR, alebo si ňou spätne nadotovať VISA CRO kartu. Výbornou vlastnosťou aplikácie crypto.com je možnosť získavať úročenie, ak si dané kryptomeny uložíte v rámci aplikácie. Úroky sú závislé od toho, koľko CRO máte na staku v aplikácii a pohybujú sa od 1,5% – 12% ročne. Prehľadnú tabuľku úročenia a doby viazanosti nájdete na TOMTO LINKU

Tento prístup je určite výhodný pre Buy and Hold investorov, ktorí plánujú držať kryptomeny dlhodobo. Menej ho využijú ľudia, ktorí budú využívať Supercharger alebo Syndikáty.

Program „Recurring Buy“ – Pravidelné nákupy

Táto vlastnosť je veľmi praktická pre dlhodobých investorov do kryptomien a umožňuje im nastaviť pravidelné týždenné/dvojtýždenné/mesačné nákupy vybranej kryptomeny za EUR. Vieme takto praktizovať známu DCA (Dollar Costs Averaging) stratégiu, teda stratégiu priemerovania nákladov pravidelnými nákupmi istého aktíva. Opäť jednoduché a výhodne pre dlhodobých Buy and Hold investorov do kryptomien. Detailné informácie a podporované kryptomeny nájdete na TOMTO LINKU

Program „Supercharger“ – Dolovanie kryptomien zdarma

Ak sa zapojíte do tohto programu, znamená to, že každý mesiac je vyhlásená spoločnosťou crypto.com nejaká kryptomena na „ťaženie“ s tým, že crypto.com na to alokuje svoj rozpočet obvykle vo výške 250.000 USD. O čo teda vlastne v jednoduchosti ide, aby ste sa nemuseli prehŕňať kopou anglického textu na stránke crypto.com ?

Alokáciou voľného množstva CRO priamo v aplikácii sa po dobu 30 dní zúčastníte tzv. ťaženia danej kryptomeny a následne podľa toho ako ste sa podieľali na celom „bazéne ťažiarov“ ďalší mesiac dostávate zadarmo ďalších 30 dní danú kryptomenu na svoj crypto.com účet. Uložené CRO máte úplne voľné a môžete ich kedykoľvek dokladať alebo vyberať. Nič Vás to teda nestojí a aspoň poteší dodatočnou výnosnosťou vo výške 6-13% p.a. Aktuálne Supercharger akcie a bližšie detaily nájdete na TOMTO LINKU

Funkcia Syndikátov – Ako dostať kryptomeny za 50% ceny

Teraz si podrobne rozoberieme poslednú, najnáročnejšiu ale aj najvýnosnejšie funkciu aplikácie crypto.com. Jedná sa pravidelné mesačné Syndikáty. Rozhodne odporúčam všetkým užívateľom aplikácie Crypto.com si to prečítať a zvážiť, ak majú dôveru v tento projekt rovnako ako ja. Pri využívaní tejto funkcie vedia dosiahnuť v pohode vysokého zhodnotenia a dostať sa za 50% aktuálnej trhovej ceny k perspektívnym kryptomenám.

Čo na to budeme potrebovať ?

  • V prvom rade potrebujeme sa registrovať na Crypto Exchange
  • Následne musíme urobiť aj tu na Exchange staking CRO aspoň v hodnote 5 000 CRO a mať ďalšie voľné CRO čo použije na konkrétny Syndikát
  • Musíme splniť podmienky na registráciu pre daný syndikát ( o tom nižšie)

 Detaily o aktuálnych syndikátoch a všetkých historických nájdeme na TOMTO LINKU

 Poďme, ale teraz pekne krok po kroku ako sa k tomu dostať a nastaviť si to raz a navždy pre všetky syndikáty (doba cca 1 hodina) :

  • Vytvorte si registráciu na Exchange a prepojme si ju na našu aplikáciu crypto.com. Urobíme tak cez registráciu nového účtu cez túto voľbu. Ak sa Vám páči tento článok môžete použiť môj Referral kód: 6bhwpepzjw
  • Následne po prepojení aplikácie s crypto.com Exchange odporúčam nastaviť si 2 faktorovú autentifikáciu cez Google Authentificator pre dodatočnú bezpečnosť účtu
  • Teraz sa dostávame k bodu, kedy si musíte určiť, ako vážne sa chcete do syndikátov zapojiť a na to sú naviazané tieto podmienky:

Ako vidíte, minimálny staking na zapojenie do syndikátov je 5 000 CRO stakovaných na Exchange (nepliesť s tým čo máte stakované v crypto.com mobilnej appke na VISA CRO kartu) a objem obchodov za posledných 30 dní vo výške 5 000 USD. Následne viete pri tejto prvej úrovni a splnení podmienok alokovať maximálne 7 000 CRO na dané syndikáty, podieľať sa na prerozdelení balíka 250.000 USD na vybranú kryptomenu s 50% zľavou.

Povedané ľudskou rečou na prvú úroveň zapojenia do syndikátov budete potrebovať investovať do nákupu minimálne 12.000 CRO a viete ich opakovane „točiť„ v rámci mesačných syndikátov. Dodám, že CRO ktoré stakujete na Exchange sú tiež úročené 10% p.a., tie ostatné CRO môžete využívať na Syndikáty / Supercharger (pozrite si na konci článku sekciu ako to teda robím celé ja)

Možno niekoho odradí tá podmienka obratu na Exchange za 30 dní, ale hneď vysvetlím, že ja aktívne vôbec neobchodujem – proste jednoducho otočím voľné CRO v obchodoch voči napríklad USDT (za 3 min.) a naspäť kým nedosiahnem ten obrat tesne pred syndikátom. Vašu aktuálnu hodnotu výšky 30 dňového obchodovania vidíte v sekcii Stake and Earn na Exchange stránke. Aktualizuje sa to každú noc niekedy o 2:00 nášho času.

Čím vyšší level si zvolíte tým viac dosiahnete zo Syndikátov – mne osobne to generuje cca 200-250 USD mesačne v zľavách na syndikované kryptomeny podľa úroveň zapojenia užívateľov do daného syndikátu. Detaily výpočtov a podmienky nájdete na TOMTO LINKU, alebo si pozrite môj konkrétny príklad.

  • Poďme teda ďalej a predpokladajme, že ste zvolili prvý variant. Tuto teda odporúčam v aplikácii crypto.com na mobile nakúpiť potrebný počet CRO (konkrétne 12 000 CRO v tomto príklade) a následne si ich vybrať smerom do svojho prepojeného účtu v Crypto Exchange. Odporúčam predtým v appke si pozrieť aj voľné CRO ak máte z úročenia alebo cashbackov, aby ste nekupovali zbytočne veľa CRO.
  • Následne urobte Stake 5 000 CRO v Exchange tieto budú zablokované na 180 dní a budú niesť ale tiež úrok 10% p.a. na tento stake. Urobiť to môžete v tejto záložke :
  • Potom si už len poznačte do kalendára termín, kedy sa spúšťa ďalší syndikát a jeden deň vopred musíte vykonať potrebný obrat na obchodoch v Exchange – v našom prípade je to 5 000 USD. Ja osobne to robím tak, že tie voľné CRO, čo chcem následne použiť v syndikáte najprv predám voči USDT a hneď nakúpim späť a opakujem kým nemám ten potrebný obrat. Pár CRO/USDT je veľmi likvidný a je tam malý spread a poplatky na Exchange sú drobné oproti benefitom zo Syndikátov. Nezabudnite, že po operáciách musíte byť mať na Exchange účte opäť CRO !!!
  • Keď potom nastane deň D a syndikát je spustený, príde Vám jednak mail od crypto.com, alebo si to poznačte do kalendára. Prihláste sa do Exchange účtu a voči danému syndikátu urobte vklad voľných CRO na daný syndikát. Toto okno je otvorené len 24 hodín. Potom už len čakáte jeden týždeň kedy sa uskutočnia výpočty a príde mail na konfirmáciu o výmene CRO na danú syndikovanú menu so zľavou 50%. Nečakajte prosím, že na to miniete celých 7000 CRO, ani zďaleka nie. Syndikáty bývajú „prestakované“, takže väčšinou na Vás proporcionálne zostane zlomok toho 250.000 USD marketing balíka. Tak či onak sa pohybuje zhodnotenie investovaných zdrojov na jeden týždeň v prepočte od 70% p.a. vyššie. Navyše si takto budujete diverzifikované portfólio kryptomien s perspektívou ďalšieho rastu a efektívne využívate voľné CRO. Prosím nezabudnite však konfirmovať po tom týždni, že súhlasíte s výmenou CRO za danú kryptomenu, inak Vám bude vrátené len všetky vložené CRO na účet a 50% zľavu na syndikovanú kryptomenu nedostanete.

A ako to celé robím vlastne ja ?

Na záver budem zdieľať moje know-how, ako maximalizujem zisky zo všetkých vlastností CRO. Robím to jednoducho nasledovne:

  • CRO čo dostávam z cashbacku nepredávam, ale držím ich
  • V čase keď čakám na Syndikát ich mám uložené v Supercharger, lebo odtiaľ si ich viem kedykoľvek vybrať
  • Deň pred spustením syndikátu vytiahnem CRO zo Superchargeru a urobím potrebný obrat na Exchange.
  • Keď sa syndikát spustí alokujem potrebné CRO na týždeň do neho a následne po ukončení syndikátu opäť voľné CRO presuniem do Supercharger
  • Získané syndikované kryptomeny ako aj zo Superchargeru nepredávam, ale držím v appke a ak sa dá úročím ich v „Earn programe“.
  • Toto opakujem každý mesiac a viem teda efektívne využiť marketingový rozpočet 500 000 USD, ktoré crypto.com na Syndikát a Supercharger alokuje.

Takto to efektívne funguje pre mňa a viem, že toto je už pokročilejšia téma, ale ak budú otázky pokojne sa spýtajte na webe / blogu / Facebooku rád Vám poradím. Zistíte, že keď to urobíte raz, stane sa to rutinou, čo zaberie maximálne 15 min. do mesiaca, ako je tomu osobne u mňa. Ja toto osobne považujem za zmysluplný vstup do silného projektu s veľkým potenciálom, aký iste crypto.com má a zároveň alokáciu časti špekulatívnych zdrojov do svetu kryptomien.

V ďalšom článku, ktorý práve pripravujem, si zoberieme na mušku tému, kde môže efektívne a výhodne priemerná slovenská rodina investovať na základe mojich osobných dobrých skúseností. Sledujte teda moje sociálne siete, alebo sa prihláste do newsletter, ak nechcete zmeškať nový blog. Prajem príjemné a zmysluplné investovanie a budovanie majetku.

Disclaimer: Investovanie a obchodovanie na burze ako aj iných popisovaných investičných produktoch nesie svoje riziká. Na tejto webovej stránke nedávam žiadne investičné odporúčania alebo rady, neposkytujem žiadne investičné poradenstvo, prezentujem iba vlastné názory, postrehy, skúsenosti a myšlienky. Dôsledne odporúčam každému urobiť si vlastnú analýzu pred uskutočnením akéhokoľvek investičného rozhodnutia či už na burze alebo mimo nej, prípadne sa poradiť s profesionálom. Nenesiem zodpovednosť za Vaše investičné rozhodnutia.    

Teraz najčítanejšie