Denník N

Prezidentka: “Slovensko môže zachrániť len očkovanie”

Zdroj: Dennik N
Zdroj: Dennik N

Článok zahrňuje očkovanie prezidentky Zuzany Čaputovej, a jej incident s priemiérom vlády Igorom Matovičom (OĽaNO)

BRATISLAVA – ubehol už skoro mesiac od toho, ako prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová bola zaočkovaná vakcínou od farmafirmy Pfizer/ BioNTech, na ochorenie Covid-19.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ockovanie caputova trend

Zdroj/ Foto: Trend

Jej vecný pohľad na očkovanie obyvateľstva je zdôraznený tým, že je to naša jediná nádej,ako poraziť pandémiu na území Slovenska.

Stala sa jednou z tvári na kampaň o očkovaní. Kampaň podľa jej vyjadrení pôsobí dôveryhodne, preto kampaň nechce spochybňovať, ako naďalej tvrdí nie je odborníkom na marketing.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt caputova kampan sme
Zdroj/ Foto: SME

Slovensko sa riadi medzi najhoršie štáty s riadením pandémie, s dlhodobo vysokým počtom úmrtí, a naďalej rastúcim číslom pozitívne testovaných obyvateľov.

Zdroj/ Foto: Denník N

Prezidentka predniesla pred pár mesiacmi radu pre premiéra Igora Matoviča v rádiu Expres. Jej odkaz bol jasný “premiér by mal odovzdať manažovanie pandémie inému členovi vlády”.

Na jasný odkaz prezidentky k premiérovi, Igor Matovič odpovedal, že pani prezidentka by si mala preštudovať kompetencie hlavy štátu, pretože odporúčania hlavy štátu ku odovzdaniu manažovaniu pandémie tam nie sú.

Prezidentkina odpoveď na premiérové slová znela, že nejde o realizáciu ústavných kompetencií prezidentky, ale o realizáciu ústavného práva na slobodu prejavu.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt premier a caputova trend
Zdroj/ Foto: Trend

Teraz najčítanejšie

David Žák

Autor je študentom strednej umeleckej školy, na ktorej študuje žurnalistiku. Píše najmä o spoločensko-politických témach, v budúcnosti by sa rád venoval profesionálnej žurnalistike. Zatiaľ sa zaoberá spravodajstvom.