Denník N

Otvorený list premiérovi Slovenskej republiky 3

Igor Matovič – foto Tomáš Benedikovič
Igor Matovič – foto Tomáš Benedikovič

Tretí otvorený list premiérovi Slovenskej republiky, keďže predošlé dva nepadli na úrodnú pôdu.

Pán Matovič,

máme rekordný počet covidových pacientov v nemocniciach, umiera nám asi sto ľudí denne, ľudia a samosprávy sú vyžmýkané z neustáleho testovania, vládne strany vedú žabomyšie vojny, ako keby boli dva týždne pred voľbami, neustále počúvame výhovorky a sú nám prezentované zastieracie manévre.

Zrejme ste upustili od obsesie z plošného testovania a našli ste si novú obsesiu v Sputniku V. Nemám problém s touto vakcínou a dám sa ňou zaočkovať v prípade, že bude odobrená Európskou agentúrou pre lieky. Problém so Sputnikom je ten, že samotné Rusko nemá dostatok vakcín pre vlastných obyvateľov a očkuje ich omnoho pomalším tempom, ako samotné Slovensko. Ruskí politici sú však špeciálna sorta a nemajú problém robiť politiku aj za súčasného stavu a nájsť si tzv. „užitočného idiota“, ktorý im v tom poslúži. Robili to za éry Sovietskeho zväzu a robia to aj teraz s Orbánom a žiaľ aj s Vami (btw, Maďarsko a Slovensko sú dlhodobo na popredných priečkach úspešnosti šírenia ruskej propagandy medzi populáciou, takže ma to celé ani neprekvapuje…).

Snažíte sa prekryť súčasný neskutočne zlý stav spôsobený nečinnosťou vlády, chcete podkopávať Európsku úniu a hrať hru Ruska. Pripomína mi to topiaceho, ktorý sa chytá slamky. Dnes ste na tlačovke tvrdili, že práve v Sputniku vidíte riešenie súčasného stavu, kedy nám umiera cca. sto ľudí denne. Žiadna vakcína, ktorá by sem prišla v najbližších mesiacoch, nerieši problém dneška a najbližších dní. To dokáže len a len tvrdý lockdown. Toľko ste sa s ním vyhrážali a skutek utek. V súčasnosti máme len jeho jemnú formu (skôr „lockdowník“), keďže väčšina zamestnancov chodí naďalej fyzicky do práce, chcete otvárať školy a dávate ľuďom falošný pocit nenakazenosti pomocou preceňovaného a zároveň kontraproduktívneho testovania Ag testami.

Váš minister zdravotníctva sa pýta, čo máte robiť. Nuž, vypnúť krajinu a zaviesť tvrdý lockdown, kde by chodila do práce len kritická infraštruktúra. Máme tu požiar, ktorý je potrebné udusiť a dokáže to len a len zníženie mobility populácie na minimum. Všetko ostatné len predlžuje agóniu, predlžuje už spomenutý „lockdowník“, narastajú ekonomické škody a hlavne nám umiera viac ľudí, ako by mohlo.

Neustále sa vyhovárate, že opatrenia sú dobré, len ľudia by mali byť zodpovednejší. Pán Matovič a pán Krajčí, ale takto svet nefunguje. Keby sa všetci ľudia správali zodpovedne, tak žijeme v utópii, kde by neexistoval zločin a vojny a neboli by potrební policajti a ozbrojené sily. Skúste sa vrátiť na planétu Zem a pristupovať k riadeniu krajiny racionálne, alebo sa nechajte vymeniť niekým šikovnejším z vlastných radov alebo mimo vlastných radov.

Ľudia si behajú po Slovensku kade tade, tlačí sa sem juhoafrický variant nákazy a svojou nečinnosťou ohrozujete samotnú úspešnosť očkovania. Sme totiž vo fáze očkovania a aj preto je dôležité, aby sme tento oheň udusili… aby sa ľudia nenakazili tesne pred prvou dávkou vakcíny alebo medzi dávkami.

Radšej však riešite interrupcie… Riešiť interrupcie, počas šarapatenia smrteľnej nákazy, je prejavom odporného hyenizmu. Bolo tak tomu v lete 2020 a je tak tomu aj teraz ostatnou zmenou, ktorú spravil minister Krajčí. Vy nemáte Boha pri sebe… a ste len obyčajní fanatici, ktorým sú prednejšie kultúrne vojny pred životmi obyvateľov Slovenska.

Pán Matovič, konajte a konajte už dnes, alebo uvoľnite miesto niekomu inému. Svojim štýlom vládnutia a totálnym nezvládaním boja s pandémiou, dláždite cestu Smerohlasu. Začnite ako vláda ťahať za jeden povraz, nehľaďte na preferencie, nebojujte medzi sebou, naslúchajte hlasu odborníkov a zastavte vymieranie populácie Slovenska.

Vladimír Olej • Progresívne Slovensko | Facebook

Teraz najčítanejšie