Denník N

Prestaňte nás zabíjať

Ako nás zabíjajú antigénové testy? Ako nás zabíja vláda? Ako sa zabíjame sami?
A nekúpite rolexky?

Antigénové testy nás zabíjajú, lepšie povedané,  zabíja nás, akým spôsobom  a na čo sú používané. Tvrdím to na základe mojich osobných profesionálnych skúseností. Antigénové testy nie sú spoľahlivé na identifikovanie nakazených ľudí, na potvrdenie covid-bezinfekčnosti pacienta. Viem z mojej praxe, že mnohí ľudia na základe negatívneho testu chodia do práce, stretávajú sa so známymi  a  príbuznými,  alebo idú na vyšetrenie k lekárovi s iným problémom,  aj keď majú menej či viac výrazné známky covidu. Takmer každý deň mám v ambulancii aspoň jedného takého pacienta. Niekedy sa už sám cítim ako idiot, že za všetkým vidím covid, bohužiaľ,   veľmi často ho vidím správne.

Vláda nás zabíja tým, že namiesto prijatia účinných opatrení zaviedla DOBROVOĽNÉ ANTIGEŇOVÉ TESTOVANIE , alias startup SLOVAKIA 2020/21. Že namiesto skutočného lockdownu nás núti postávať v radoch pred MOM-kami. Máme tu Bergamo 2021, mal byť zákaz vychádzania, prísne kontrolovaný, ale tu blázni uprostred apokalypsy otvárajú školy. Veď nám ide na pomoc 10 lekárov a 25 sestier z EÚ. Nebudú veriť vlastným očiam.

Zabíjame sa sami, lebo z únavy a rezignácie v tomto blázinci zabúdame, že to nie rúška, obmedzenie kontaktov, zatvorené obchody a školy sú na vine, že je tak zle.  Zabúdame, že na vine je koronavírus a naša neschopnosť  nadobro sa s ním vysporiadať, hoci každý súdny človek si musí uvedomiť, že iná cesta jednoducho neexistuje a  že mohlo pred rokom  byť po všetkom, keby bol tento svet príčetný (česť výnimkám) .  Že v takej zúfalej situácii, v akej sa teraz nachádzame, je namieste strach a paranoja. Že treba zostať doma, nestretávať sa s nikým, a najmenej s blízkymi, že treba mať vždy na pamäti, že práve tak ako hocikto, s kým prídeme do kontaktu, aj my môžeme byť zdrojom nákazy. Že keď nás iba štípe v nose a v hrdle, tak netreba ísť na antigénový test a potom do práce alebo na malú súkromnú žúrku.  Že to, že nás teraz len štípe v nose a v hrdle neznamená, že o týždeň nebudeme odkázaní na kyslík alebo umelú pľúcnu ventiláciu (prípadne tak môže skončiť niekto z našich kontaktov).

Je mi trápne písať také triviálne články, ale som zúfalý. Toto sa nemusí skončiť dobre, toto sa už dobre neskončí.

A hej, rolexky. Kupujete aj vy na parkovisku, bez bločku a záručného listu a certifikátu?

Tak ako sputnik?

 

Hešteg dorici

Teraz najčítanejšie