Denník N

Matovič na výročie smrti Jána Kuciaka kritizuje novinárov

“Prajem Vám preto, slovenskí novinári, aby ste sa Jánmi Kuciakmi stali. Čím skôr, tým lepšie pre Slovensko.“ To povedal premiér Slovenskej republiky k dnešnému smutnému výročiu.

Čo k tomu povedať? Igor Matovič nemá problém robiť zo seba mučeníka aj v deň výročia smrti Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Pri spomienke naňho nemá zároveň problém útočiť na novinárov. Ešte raz. Rozumiete tomu? Premiér Slovenskej republiky útočí na novinárov v deň, kedy nás pred troma rokmi jeden z nich po úkladnej vražde opustil. Toto je silnejšie ako Ficove urážky, že sú novinári protislovenské prostitútky.

Dovolím si kritizovať premiéra aj ja, aj ja budem ten zlý, čo vás len nechápe, taký „múdrosráč“, ako nás všetkých kritikov nazývate.

Pán premiér. Po vražde novinára sme vyšli do ulíc v obrovských počtoch. Boli sme zhnusení a sklamaní, bojovali sme za novinárov, za ich slobodu, za to, aby sa nemuseli báť vysloviť svoj názor. Minulá vláda ich totiž považovala za odpad a tak sa k nim aj správala. Aj to tak dopadlo. Jano Kuciak nás vďaka takejto atmosfére opustil. A čo ste urobili vy? Na výročie jeho smrti nemáte problém kritizovať novinárov a prajete si, aby každý jeden z nich bol, ako Jano. Chcete niečo počuť? Jano by určite prvý kritizoval to, čo ste si dovolili povedať, dovolili ste si spojiť s jeho menom útok na novinárov. To je vrchol cynizmu, je to hanba, hanbím sa za vás, hanbím sa za Jána a Martinu, hanbím sa za všetkých, čo vám odovzdali hlas. Ste hanbou pán premiér, ukázali ste hrošiu kožu pri mnohých kauzách, ktoré už našli tí „hnusní“ novinári, no toto, čo ste predviedli dnes je dno.

Ešte raz, hanbím sa za vás.

Teraz najčítanejšie