Denník N

Zabil Pokémon Go viac ľudí? Či ich zabil viacej Sulík?

Pozostalá
Pozostalá

Snažiť sa chytiť Pokémona za volantom počas cesty na antigénové testovanie, je rovnako smrteľne a nebezpečné, ako počúvať Matovičove konšpiračné tvrdenia na tlačovke na Sulíka. Je si naozaj premiér istý svojimi výrokmi, že sa neobjaví zmanipulovaná a nahnevaná pozostalá, ktorá rovnako ako chlapík menom Maddison Welch, nenamieri útočnú pušku smerom na ministra?

Aplikácia Pokemón Go, ktorá v čase publikácie na store vypadala ako vtip aprílového blázna, sa časom stala fenoménom. Dnes, v čase Covidu, zoberie pozitívne naladeného homeworkera z obývacej izby do prírody, kde súťaží a chytá Pokemónov.

Minister Sulík, ktorého obvinil Matovič z ľahostajnosti, ktorému sú životy a zdravie ukradnuté a zodpovednosti za peklo a tisícky mŕtvych, má tiež znaky vtipu aprílového blázna, vytvárajúceho konšpiračné teórie.

Ale pozor!

Snažiť sa chytiť Pokémona za volantom počas cesty na antigénové testovanie  je rovnako smrteľne a nebezpečné, ako počúvať Matovičove konšpiračné tvrdenia na tlačovke na Sulíka. Je si naozaj premiér istý svojimi výrokmi, že sa neobjaví zmanipulovaná a nahnevaná pozostalá, ktorá rovnako ako chlapík menom Maddison Welch, nenamieri útočnú pušku smerom na ministra?

V samej podstate a počte úmrtí, sám Matovič a celé Slovensko môže konkurovať hre Pokemon Go.

Naozaj si neuvedomuje Matovič, že pre niektorých občanov je čoraz ťažšie posúdiť, ktorým informáciám na jeho oficiálnej tlačovke majú dôverovať a ktorým nie?

Súbežne s jeho nezrelými vyhláseniami, Pelé, Fico a ich bohatí oligarchovia si dnes budujú armádu blogerov a odborníkov na Coronu a politiku, aby vytvárali a udržiavali profily a chatovacie roboty, ktoré zaplavujú kanály sociálnej žumpy rôznymi dezinformáciami.

Všetci si uvedomujeme, že násilie založené na konšpiračných teóriách na Slovensku nie je nové. Podstatne sa ale zhoršilo s Facebookom a Covidovými úmrtiami, v kombinácii s čoraz straníckejším politickým prostredím, ktoré je pri počtoch úmrtí na Covid veľmi výbušné.

Matovič, ľudská centrifúga

Je paradoxné, ale Matovič sa už viackrát zastrájal, ako vláda pod jeho vedením vstúpi do dejepisu. A má pravdu.

Matovič do dejepisu vstúpi ako ľudská centrifúga, ktorá koná neuveriteľne rýchlo  a rozdeľuje všetko čo jej príde do cesty. Aj vlastných kolegov a politikov z vládnej koalície.

Pri tomto svojom výroku som pozabudol pridať aj meno  “do dejepisu ako Caligula”.

Aj u Caligulu bol začiatok vládnutia pomerne úspešný, ale už na jeseň prvého vládnutia, uňho prepukla duševná choroba a jeho doposiaľ pokojná vláda sa zmenila na šialené absurdity. Caligula prepadol bludu megalománie, myslel si o sebe, že je vyvolený a môže úplne všetko. Uveril že je boh, ktorý si môže dovoliť všetko, pretože neexistuje sila na jeho zastavenie.

Ak si pozrieme tlačovky Matoviča a jeho vyjadrenia k Sulíkovi, k atómovej zbrani a vakcíne Sputnik V, potom obraz súčasnej koalície vidíme ešte čiernejší, než si trúfame priznať.

Aj Caligula, ak by mal atómovú bombu, je celkom možné, že by ju použil.

Kirril a jeho komunikácia s Igorom

A tí politici a čitatelia, ktorí si to nechcú priznať , v podstate chcú, aby už nikdy nebola na Slovensko normálna politika. Samozrejme bez Fica, Pelého, Matoviča a Kollára a Kotlebu.

Epilóg

Po roku vládnutia strán, na ktoré, aj keď v inom % zložení, sme čakali 12 rokov, a ich koaličnom boji, už nie som taký optimistický na zmenu. Každý deň pri tomto Matovičovom spôsobe vládnutia si opakujem slová Modlitby pro Martu:

“Zloba, závist, zášť, strach a svár Ty ať pominou, ať už pominou “

Starí Rimania mali, na rozdiel od nás, šťastie.  Po smrti šialencov ako Caligula či Néro,  dokázali dostať svoju krajinu späť do nových, pokojnejších koľají. Prostriedky, ktoré mali k dispozícii títo blázni na trónoch, mohli zmeniť Rím na ruiny a popol, ako aj zabiť veľa ľudí. Ale Rím vždy po čase opäť rozkvital.

Kedy to bude platiť pre Slovensko? A kedy príde nová politická kultúra a noví politici?

Stručne povedané, pre Matoviča je Covid na tlačovke vysielanej pre občanov ako vlastná TV hra, veľká smutná show! Že sú aj mŕtvi?  Ale stará sa generál v boji o to, aby okolo nich zomreli jeho vojaci?  Za to zodpovedajú predsa nižšie šarže.

Dôležité pre generála je, že je pripravenný na ďalší útok so Sputnikom V a na konečné víťazstvo zostáva dosť času, čo nakoniec prinesie jemu aj všeobecné uspokojenie dobre vykonanej práce. A možno aj medailu!

 

Teraz najčítanejšie

JEM

Neonacizmus, komunizmus, socializmus, unilaterizmus, multikuturalizmus, genderizmus, neomarxizmus, progresivizmus a EU woke totalitarizmus náś uberajú o slobodu, o slobodu vyjadrovania v mene cancel culture a ponárajú opäť Európu do priepasti temného veku.