Denník N

Netreba to preháňať

Ozaj netreba preháňať strach z koronavírusu

Všetko bude o.k. Už síce vieme, že covid nie je len taká chripôčka, že zabíja veľké percento nakazených seniorov, že novšie mutácie postihujú drasticky aj podstatne mladšie ročníky.

Vieme,  že môže zanechávať trvalé zdravotné následky, zhoršenie rozumových schopností.

Vieme, že u detí môže po prekonaní infekcie  vyvolať závažné ochorenie spôsobené masívnou zápalovou reakciou.

Vieme, že existuje reálna hrozba, že vyvinuté očkovacie látky nebudú účinné proti novým mutáciám, že hrozí, že budeme opakovane vystavení novým a novým vlnám epidémie rozličnej intenzity a trvania, že budeme donekonečna musieť vyvíjať nové varianty vakcín, robiť nové masívne očkovacie kampane, samozrejme  s nutnosťou  reštrikcií,  s ekonomickým úpadkom, vyčerpávaním kapacít zdravotníckych systémov.  A postupným, veľmi nekomfortným poklesom populácie.

Ale my veríme, že raz to príde, príde nová mutácia, ktorá nás už nebude zabíjať, len nás bude využívať na svoje dôstojné prežívanie, spokojné cykly replikácie, možno ani nutne  úplne nezdevastuje naše mozgy, neurobí z nás zombíkov, len  degenerované formy existencie   žijúce v troskách bývalých ľudských obydlí.   Vyrieši za nás klimatickú krízu!!!!!

Zdá sa vám to smiešne, neuveriteľné a nepredstaviteľné? A hlúpe?

A to sa vám nezdá  smiešne, neuveriteľné a prehnané, že vyše roka máme identifikovaný mikroorganizmus, ktorý nás veľmi surovým spôsobom zabíja, poškodzuje zdravotne aj ekonomicky, a my sa zmôžeme len na to, že mu to stále dookola umožňujeme?

Lebo svet predsa nemohol  na 3 týždne zavrieť hranice,  obmedziť  a  kontrolovať pohyb a kontakty obyvateľov, potom niektorí  aj mohli, ale potom  zasa nemohli, lebo bolo leto a dovolenky, a ako by k tomu tí južania prišli, za čo mali pochovávať zosnulých, veď už bol najvyšší čas. A potom sme stále chceli žiť, aké obmedzenia, veď stačí od prvého budúci mesiac, alebo trošku neskôr, o niečo dlhšie to potom potrvá, ale to nevadí, to nás rmútiť nebude, napríklad tu v krásnej a slávnej krajine v srdci Európy sa   budeme môcť zomknúť, zdravotníci z ARO si prídu oddýchnuť do MOM-iek, necháme sa znásilniť tou štetôčkou do nosa, veď to je aké kúl, nebudeme čakať s vyloženými nohami. A veď prídu Vianoce, stretneme sa, rozlúčime, už môže byť len lepšie.

Takto riadime tento svet,  tlieskame si za to, veď my sa len tak nepoddáme, veď takisto ležérne s pokojom vedieme aj ľúty boj s klimatickými hrozbami, manana, podej mi ruku a všechno bude fajn, veď Eloň už vymyslel neuhasiteľný automobil, aj do vesmíru ho vyslal, nech aj ufóni z toho niečo majú.

No k…., k….

Teraz najčítanejšie

Ladislav Varga

Pracujem 29 rokov ako praktický lekár, nie vždy praktický.