Denník N

Zdravstvuj tovarišč/ Простые люди – Mатович

Podľa motívu D.R. Fitzpatrick, 1947
Podľa motívu D.R. Fitzpatrick, 1947

„Len hlupák sa nepýta, je hlboko presvedčený že pozná odpovede na všetky otázky.“

Ak do Google prekladača  vložíte názov strany, Obyčajní ľudia , preklad bude znieť “обычные люди”. Keď tam pridáte aj meno premiéra, hneď sa priblížime k výstižnejšiemu prekladu простые люди – матович, charakterizujúcu jednoduchosť osobnostnej výbavy premiéra.

Preklad

Po včerajšku, keď osobne Mатович vítal ruskú vakcínu, si musíme všetci priznať:

“Už viacej nemôžme podceňovať ochotu Mатовичa, zapojiť sa do ľubovoľnej hlúpej geopolitickej hry a ruskej propagandy týkajúcej sa zdravia obyvateľov Slovenska. Aj dnes vinou tohto jedného egocentrického politika, prevláda v našej spoločnosti hnev, zúfalstvo, hanba, bezradnosť a letargia.”

Parafrázujúc slová Karola Marxa,  18. brumaire Ludvíka Bonaparta (1852; Kapitola V)

Áno, existuje choroba zvaná Mатовичов kreténizmus, ktorá postihnutých občanov začaruje do jeho vymysleného sveta a otupí ich všetku súdnosť, pripraví o všetku pamäť, o všetko chápanie drsného sveta”

Pripomeňme si vyhlásenie a dobu, na ktorú nie sme vôbec hrdí, keďže nás posunula do jarma komunizmu.

1947 Československo

Hubert Ripka, poradca prezidenta Beneša, po dohode s Moskvou v decembri 1947 povedal:

Žiadali sme 200 000 alebo 300 000 ton pšenice. A títo idioti začali obvyklé vydieranie … V tomto bode sa Gottwald spojil so Stalinom, ktorý nám okamžite sľúbil požadovanú pšenicu … Títo idioti vo Washingtone nás dohnali priamo do stalinistického tábora … Skutočnosť, že nie Amerika, ale Rusko nás zachránili pred hladom, bude mať v Československu obrovský účinok – dokonca aj medzi ľuďmi, ktorých sympatie sú skôr so Západom ako s Moskvou.”

2021 Slovensko

Vojak Mатовичa, Naď , nám príletom vojenského lietadla povedal obrazne toto:

……Slovensko dostane v najbližších čase 2 000 000 dávok vakcíny Sputnik V a vlastnou hlavou sa Igor postaral o 200 000 dávok… V tomto bode sa spojil s Kirillom, ktorý mu okamžite sľúbil požadované dávky  … Nie on je idiot, ale títo idioti z EÚ nás dohnali priamo do putinovského tábora … Skutočnosť, že nie Európska únia, ale Rusko našu stranu zachránilo pred politickou smrťou, ktorá nezvláda pandémiu, bude mať medzi ľuďmi účinok, najmä medzi tými, ktorí sympatizujú s Ruskom.  A možno  обычные люди preberú aj 5 % voličov potápajúceho sa Smeru.

Epilóg

Obetí po chybách Mатовичa pri boji s pandémiou je veľmi veľa. Dnes už evidujeme viacej obetí, ako obetí z hnedého-Tisoveho či červeného-komunistického režimu na Slovensku. Chcelo by to “povojnový” -pandemický tribunál. Ale návrat Hlasu, Smeru a SNS, nikto z rozumných ľudí nechce! A to je voda na mlyn pre nášho idiota.

Čo čaká Slovensko,  ak Mатович -Caligula a jeho kôň zdravotníctva- Incitatus,  politicky do ďalších volieb neumrú?

 

Teraz najčítanejšie

JEM

Neonacizmus, komunizmus, socializmus, unilaterizmus, multikuturalizmus, genderizmus, neomarxizmus, progresivizmus a EU woke totalitarizmus náś uberajú o slobodu, o slobodu vyjadrovania v mene cancel culture a ponárajú opäť Európu do priepasti temného veku.