Denník N

Koniec Matoviča, alebo predčasné voľby

Už máme dosť. Nestačí zatváranie politikov. Igor Matovič je nespoľahlivý, infantilný premiér, spasiteľ, ktorý sa nikdy nemal stať najsilnejšou osobou v krajine.

Dopočul sa, že SaS a Za ľudí zvažujú odchod z koalície. Mal možnosť upokojiť situáciu, odvolať napríklad ministra Krajčího. Neurobil tak. Namiesto toho začal vydierať svojich partnerov, naučil sa to asi od svojho vekslákového kamaráta. Nech odídu, budú môcť za návrat Fica!

Bojovník proti korupcii sa znižuje na úroveň posledného vydierača. Je to hanba. Svojim správaním práve Igor Matovič pracuje na návrate mafie. Ako? Ľudia budú na súčasného premiéra tak nahnevaní, že keď náhodou koalícia vydrží celé 4 roky, tak to ľudia hodia zo zúrivosti Ficovi, Pellegrinimu, Kotlebovi, či Mazurekovi. Na to netreba vešteckú guľu. Tento osud je vopred našej krajine danný vďaka Igorovi Matovičovi, ktorého by najradšej zúrivý dav mal len pre seba. Docielil to svojim správaním sám. Mal možnosť ospravedlniť sa, podniknúť kroky, ktoré by upokojili napätú situáciu v koalícii, aj v krajine. To by muselo však najprv našemu premiérovú splasnúť ego.

Nechcem návrat Fica, Pellegriniho, ani vládu s fašistami, no zrejme nám nič iné, ako predčasné voľby nepomôže. Poslanecký klub Oľano je napriek svojej rôznorodosti v niečom jednotný, stále drží pri sile prémiera. Ak SaS bude naďalej spolu so stranou Za ľudí trpieť nepríčetné správanie premiéra, tak máme v budúcom volebnom období návrat starej vládnej garnitúry istý. Ak však prídu predčasné voľby, môžeme napraviť chybu spred roka a využiť šancu oslabiť fašistov a možno nejakou náhodou zvoliť lepšiu vládu.

Ďalej to takto, ale nemôže pokračovať. Igor Matovič už nemôže ostať premiérom.

Na záver, spojiť pád Radičovej vlády a povedať nepriamo o Sulíkovi, že vlastne môže za vraždu Jána a Martiny je skutočne vrchol.

Teraz najčítanejšie