Denník N

Odkážte žiakom niečo dôležité

Darujte minútku a ukážte deckám, že Slovensku na nich záleží!
Rád by som poprosil ľudí aby ďeťom, ktoré od zajtra začínam v jednej dedinke učiť, odkázali niečo, čo považujú za dôležité.

Drahí čitatelia N-ka,

zajtra začínam vďaka programu Teach for Slovakia učiť na základnej škole v Turni nad Bodvou triedu VII.B. Budem ich triednym učiteľom, ale na škole budem učiť AJ, NJ a IKT.

Je tam 17 žiakov, mnohí z nich so zložitým rodinným zázemím, mnohé z nich zdanlivo bez šance na úspech v živote spôsobený situáciou, do ktorej sa narodili. Bez toho, čo dostali mnohí z nás – stabilné rodinné zázemie, rodičov, ktorí nás podporujú a podporovali, hladkú cestu zo základnej na strednú, zo strednej na VŠ a z VŠ do práce.

Počas nasledujúcich dvoch rokov sa im posnažím dať vzdelanie, nádej, semienko rastu, ktoré ich povedie do budúcnosti.

Rád by som im dal prvý deň v škole, kedy si uvedomia, že na nich záleží, že sú dôležité a  že nie sú nikomu ľahostajné.

Čo by ste im odkázali? Skúste sa vžiť do ich kože, alebo im skúste dať radu, ktorú by ste ako siedmaci na ZŠ radi počuli :)

 

Ukážte im, že Slovensku na nich záleží! Prosím, píšte to do komentárov a zajtra im to ukážem.

Hanlivé, agresívne a pod. komentáre, samozrejme, neukážem :)

 

Teraz najčítanejšie

Arnold Kiss

Mal som 16 rokov, keď som si uvedomil, že bez lepšieho školstva bude slovenská spoločnosť vždy v kríze. Venoval som sa medzinárodným vzťahom, ale srdce zvolilo za mňa. Teraz pôsobím na ZŠ v Turni nad Bodvou, kde učím vďaka programu Teach for Slovakia. https://www.facebook.com/Arnold-Kiss-Teach-for-Slovakia-132756383738047/