Denník N

Dnes je ten správny deň, aby padla „protikorupčná vláda“

Súčasná vláda infantilného Igora Matoviča vraj bojuje s korupciou. A preto napriek jej zjavnej neschopnosti, ktorá okrem iného už zobrala životy tisíckam ľudí, má vraj pokračovať. Lebo je úspešná v boji s korupciou.

Naozaj?

Dnes 3. marca 2021 padol pravdepodobne prvý právoplatný rozsudok so skorumpovaným štátnym úradníkom.

Sudca krajského súdu, ktorý tri desaťročia bral úplatky bol právoplatne odsúdený. Vlastne neodsúdený. Prokurátor špeciálnej prokuratúry navrhol dohodu o treste (podmienka + 150 tisíc Eur) a sudca mu to schválil. Takže „pán sudca“ zaplatí smiešnu sumu vzhľadom na to čo za desaťročia „zarobil“ a bude si užívať slobodu a luxus.
Iróniou je, že za týmto absurdným rozsudkom je aj nominant „protikorupčnej“ vlády a špeciálny prokurátor JUDr. Daniel Lipšic. Jeho podriadený navrhol súdu smiešny trest. A advokátom skorumpovaného sudcu bola firma pána špeciálneho prokurátora.

Okrem toho predtým ešte ako advokát zastupoval iného korupčníka, ktorý dostal tiež len podmienku a smiešny finančný trest za to, že usvedčil väčšie ryby.

Ešte absurdnejšie je, že tento sudca vraj vysúdil od médií státisíce Eur za poškodenie dobrého mena.
Dúfam, že sa tie média teraz spoja a bývalého „ctihodného sudcu“ uštvú. Aspoň mediálne.

Mám taký divný pocit, že dnešné koaličné divadielko môže slúžiť len na prekrytie tohto zlyhania v boji s korupciou. Ak to bolo vôbec zlyhanie.
Ale ak náhodou to nebolo len divadielko, niet lepšieho dátumu na rozpad „protikorupčnej vlády“.

Teraz najčítanejšie

Juraj Rydzi

projektový manager a projektant v oblasti automatizácie, Mestský liberál a slniečkár.