Denník N

Použite prírodné zdroje a vytvorte unikátne veľkonočné dekorácie!

Prírodné zdroje sú nesmierne bohaté a človek ich môže využívať na široké spektrum účelov. Okrem rôznych praktických funkcií si môžete napríklad z takýchto prírodných produktov, ktoré nájdete všade navôkol, vytvoriť krásne, estetické veľkonočné dekorácie.

V tomto období sa totiž príroda prebúdza zo zimného spánku a hýri všetkými odtieňmi farieb. Takto vytvorené dekorácie sú unikátne, krásne, prirodzené a navyše aj nesmierne cenovo dostupné, pretože si materiál nájdete voľne položený v prírode.

Čo sa vám môže na takéto dekorácie hodiť?

Mach

Mach je veľmi vďačná rastlina, ktorá rastie na všetkých povrchoch, kde má dostatok vlhkosti. Vyžaduje si menej slnečného žiarenia a je symbolom zdravia prírody, pretože žije v symbióze s ostatnými rastlinami. Tým, že si z prírody zoberiete trochu machu jej však nespôsobíte žiadnu ujmu a pritom si viete vytvoriť skvelé veľkonočné dekorácie. Ideálne je použiť mach ako podstielku pre sviečky, veľkonočné vajíčka, či iné ozdoby. Dodá samotnej dekorácii skvelú atmosféru a svojou zelenou farbou rozžiari celú miestnosť. Mach už potom stačí len dôkladne polievať, aby vám vydržal čo najdlhšie.

Prútie

Prútie z lesa je veľmi variabilný prírodný zdroj, ktorý sa však nemôže z lesa brať vo veľkom, pretože je to považované za krádež. Malé prútie na estetické účely si však určite zobrať môžete a poslúži vám napríklad na vytvorenie veľkonočného venčeka, či podkladu pre svietniky. Rovnako vám prútie môže poslúžiť aj na vonkajšie dekorovanie. Ak chcete čisto veľkonočnú ozdobu môžete zvoliť aj maňušky, ktoré si viete odtrhnúť kdekoľvek pri ceste a ozdobiť ich výraznými kraslicami. Takáto dekorácia je veselá, krásna a zároveň aj prírodného charakteru.

Veľkonočné dekorácie nemusia byť len finančne náročné a komerčné. Rovnako viete bežné dekorácie spojiť aj s prírodnými zdrojmi, vďaka čomu bude vaše dekorovanie omnoho originálnejšie. Nezabúdajte tiež, že tento materiál potom môžete vrátiť do prírody bez akejkoľvek ujmy, čo sa o klasických plastových dekoráciách nedá povedať. Nemusíte ich tak skladovať na ďalší rok a o rok zasa môžete vymyslieť niečo nové, kreatívnejšie.

Teraz najčítanejšie