Denník N

Ako správne kŕmiť psa?

Kŕmenie psa môže byť na prvý pohľad jednoduché, napriek tomu je dôležité dodržiavať určité pravidlá.

Či už ste si zaobstarali šteniatko, alebo psíka z útulku respektíve máte už dlhšie psíka, každý ocení zopár rád a tipov ako správne svojho psíka kŕmiť. Na začiatok je dôležité poznamenať že kvalita stravovania je dôležitá nielen pre ľudí, ale aj pre psov. V prvom rade totiž kvalita krmiva ovplyvňuje zdravie vášho štvornohého miláčika.

Pravidlá kŕmenia

Ako sme už predtým spomenuli, pri kŕmení vášho štvornohého miláčika existujú aj nejaké nepísané pravidlá. Dôležité je vždy dodržiavať časový harmonogram a teda kŕmiť psa vždy v tom istom čase. Môžete zvoliť buď jednu väčšiu dávku, prípadne dve menšie, pričom väčšinou dávkovanie nájdete priamo aj na konkrétnom type krmiva. Výber krmiva je ale pri samotnom kŕmení najdôležitejší a mali by ste staviť na čo najlepšie granule pre psov.

Veľmi dôležitý je aj výber granulí pre šteniatka, ktoré potrebujú iné zloženie a väčšinou tiež aj menšie kúsky stravy, aby ich mohli ľahšie konzumovať.  Pri šteniatkach je ideálne na ráno voliť tekutú stravu a večer končiť tuhou stravou, pričom po konzumácii stravy najneskôr okolo šiestej hodiny večer, by už šteniatko nemalo ani jesť ani piť. Rovnako je dôležité aj pri šteniatkach, aj pri dospelých psoch dbať na veľkosť dávok stravy, aby ste im zbytočne neservírovali veľké množstva jedla, ktoré neprospejú ich zdravotnému stavu.

Granule

Granule sú najčastejším typom stravy, pretože ich podávanie je rýchle a jednoduché a viete ich kúpiť aj vo vysokej kvalite. Kvalitné granule môžete nakupovať výhodne napríklad aj s využitím zľavového kupónu Zoohit. Granule sú vhodné pre všetky plemená, no ideálne sú predovšetkým pre väčších psov, ktorí skonzumujú viacej krmiva- je to teda cenovo dostupnejšie. Sú zároveň trvanlivé a dobre sa skladujú. Odporúčame ich však vždy kombinovať aj s inými zložkami stravy.

Teraz najčítanejšie